2019. december 27., péntek

Mókuska (15) 2019-es könyves beszerzések II.

Habár szépen indult a 2019-es évem az új könyveim olvasását tekintve, nem annyira szépen végződött. Ehhez persze hozzájárult, hogy két ünnep is volt, amire sok-sok könyvet kaptam, s nem volt lehetőségem rá, hogy mindet elolvassam.
De nézzük, hogy is alakult ez a második félév!




Ha érdekel, milyen könyveket szereztem be 2019. első félévében, ide kattintva megnézheted őket.

2019. július
Beszerzések: 3
Olvasott: 2

Július még egész jól alakult, mivel a hónap nagy részében itthon sem voltam (aka nem garázdálkodhattam). A beszerzések közül a két Agave kiadós könyvet olvastam, Seth Dickinson: The Monster Baru Cormorant-nak még nem sikerült nekiállnom. Pedig az nem csupán az egyik legjobban várt sorozatfolytatásom, de még dedikáltan is kaptam! Még mindig úgy gondolom, hogy az író sokkal nagyobb elismerést érdemelne, mint amit kap. 

2019. augusztus
Beszerzések: 6
Olvasott: 3

Fel se tűnt, de úgy néz ki, augusztusban a sci-fi klasszikusokat pótoltam - pontosabban Clarke-t és Lem-et. Két vásárlásból tevődött össze a lista: egy nagyobb rendelést a bookline-n adtam le, a 2010 - Második űrodisszeiát viszont Pécsen szereztem be az egyik legfurcsább antikváriumból. Viszont 500Ft volt, úgyhogy nem panaszkodom. 
A beszerzett könyvek közül a 2010 - Második űrodisszeiát és A gyermekkor végét már korábban olvastam, a Kiberiádát pedig utólag olvastam. Tudjátok, lehet, hogy rossz ember vagyok ezért, de nem tudom utálni Clarke műveit attól még, hogy a szerző állítólagosan mit művelt. 

2019. szeptember
Beszerzések: 5
Olvasott: 2

Szeptemberre tehető a vég kezdete, mikor a legjobban várt könyveimnél kijelentettem, hogy "majd jövőre elolvasom" őket. MI?! 
Mondjuk tény, hogy az osztályfőnökség igencsak kivett belőlem, de hogy ennyire ne legyen kedvem semmihez? Érezhettem volna, hogy ennek még lesz folyománya.
Kettő könyvet viszont elolvastam - a Mákháborút, ami számomra kissé túl van hype-olva, és kedvenc szerzőm, Ray Bradbury, novelláskötetét, Az illusztrált embert. Bradburyt nem tudtam volna halogatni, legyen bármi is.

Aztán jött október...

2019. október
Beszerzések: 13
Olvasott: 3

2 nagy rendelés és 1 szülinap... 
Október elején érkezett meg az Awesomebooks-os rendelésem, köztük olyan finomságokkal, mint John Steinbeck két regénye, Brandon Sanderson Reckoners sorozatának 1-2. része és Mark Lawrence kötete. Nagyon akciós áron vásároltam, de sajnos egyiket sem olvastam még.

Aztán az Agave könyvek oldalán (vagy Book24-en? Most elbizonytalanodtam, honnan rendeltem) volt egy aprócska akció, amelynek keretében Dan Simmons Hyperion sorozata 50% kedvezménnyel volt kapható! Tekintve, hogy Simmons kiadási jogai jelenleg nem az Agavenál vannak, mindenképp be akartam szerezni a hiányzó köteteket, míg elérhetők. Ilyen olcsón pedig különösen nagy vétek lett volna ott hagyni őket! Mellé azért még odafért egy Scalzi kötet - így megvan minden vágyott könyv tőle!

Szülinapom is októberben volt, amire két csodaszép könyvet kaptam: Isaac Asimov: Alapítvány-trilógia és Dmitrij Glukhovsky: Futu.re. Ennek a két regénynek az olvasását várom a legjobban ebből a listából!

Végül pedig kaptam két könyvet kiadóktól: a Repeszholdat az Agave könyvektől, valamint a Magyar rebelliseket a Helikontól.

2019. november
Beszerzések: 9
Olvasott: 4

Novemberben két turnés könyvem érkezett a Ciceró + Gabo kiadótól, a Nimona és Az Űrvándor /Az aszteroidák kalózai. Mindkettő fantasztikus volt, de legjobban annak örültem, hogy az első Asimov-élményem ilyen pozitív volt. Ezek után még izgatottabb lettem az Alapítvány-trilógiát illetőleg!

Az Alexandrás nagy akcióban vettem 50%-os kedvezménnyel A Vakító Kést. Sokáig gondolkodtam azon, hogy a harmadik részt is beszerzem, de még az elsőt sem olvastam, így nem akartam - meg hát közeledtem a 40 vásárolt könyv felé, így nagyon át kellett gondolnom, mit veszek még meg.

Megérkezett novemberben a februárban előrendelt Call down the Hawk is, amit annyira vártam már, hogy képtelen vagyok elkezdeni olvasni. Ilyen a szerencsém.

Végül pedig leadtam egy nagy előrendelést az Agave könyveknél - így került hozzám a Királyok Veszte, A hatodik éjszaka, az Átváltozás, az Angyalok pokla és a Letűnt világok. Ez utóbbit még év elején olvastam, s annyira szerettem, hogy muszáj volt beszereznem! 

2019. december
Beszerzések: 12
Olvasott: 2

Decemberben annyira, de annyira izgalmas könyvekkel gazdagodtam újfent! 
Először is előrendeltem a Fumax kiadótól a két Neil Gaiman képregényt. (Amúgy, ha minden jól megy, a Sandman 2. kötete belefér idén!) 

A másik vásárlásom pedig a két Cassandra Clare kötet volt, amikkel együtt meglett a 40 vásárolt könyv! Hivatalosan is le lettem állítva a vásárlással - ami nem is baj, mert hihetetlen akciók voltak év végén - könnyű lett volna elcsábulni!

Brandon Sanderson Skyward kötetét Nancykétől kaptam már karácsonyra. Az egyik leggyönyörűbb könyv, amivel idén gazdagodtam. 

Karácsonyra pedig hihetetlen dolog történt: korábban kért édesanyám egy kívánságlistát tőlem, hogy arról választ majd. Erre megvette mind a hét listán szereplő könyvet! Egyszerűen nem találtam szavakat, mikor ajándéknyitásra került a sor, s ott volt minden egyes könyv, amire vágytam! Így került hozzám a Legjobbak legjobbjai I., Az utolsó halandó kötelék, a Metró - a trilógia, Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2019, A Dűne, a Testamentumok és a Mardekáros Harry Potter és a bölcsek köve kiadás. Hihetetlenül boldog vagyok, és persze most van az igazi bőség zavara! Legszívesebben mindet olvasnám, de azért tudnom kell a limitemet.

Nos, Dearies, ezek voltak a 2019-es beszerzéseim! Úgy gondolom, hogy rengeteg jobbnál-jobb könyvvel sikerült gazdagítanom a könyvtáramat.
Összesen 80 könyvet szereztem be 2019-ben, ebből 45-t olvastam (de remélem, 46 lesz év végére), ami 56%. 

Sikerült a könyvvásárlós kihívásom is, ugyanis 40 könyvet vettem idén. Viszont nem sikerült elolvasnom a beszerzett könyvek 75%-át. 
Az biztos, hogy jövőre lesz mit olvasnom! :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése