2015. március 21., szombat

Blogturné Extra - J. R. Johansson: Paranoia

Parker Chipp – az események utóhatásaként, amelyek csaknem végeztek vele – igyekszik egyre jobban megbirkózni Álomlátóként élt életével. A jelek szerint működik is a dolog… egészen addig, amíg egy reggel a börtönben tér magához kínzó másnapossággal, és tizenkét órányi kiesett idővel. A Sötétség valahogy átvette felette az irányítást, és Parkernek fogalma sincs, hogyan fékezhetné meg.
Valószínűtlen és váratlan szövetségesre lel Jack, a rejtélyes motoros dzsekis srác személyében, aki felajánlja Parkernek, hogy segít mesteri szintre fejleszteni Álomlátó képességeit. Ám miközben Parker gyakorol és fejlődik, a benne rejtőző Sötétség is egyre erősebbé válik, egészen odáig, hogy átveszi Parker teste felett az uralmat, és minden tőle telhetőt elkövet, hogy tönkretegye az életét.
Amikor Jack felfedi előtte, hogy léteznek másfajta Éjjeljárók is, az úgynevezett Orzók, Parker töprengeni kezd, hogy vajon az Oakville-ben zajló különös dolgok nem többek-e puszta véletlen egybeesésnél. Végtére is, a helybéliek nem csupán alvajáróként viselkednek, annál jóval többről van szó. Kiürítik a takarékbetét-számláikat, anélkül, hogy emlékeznének rá, a város különös részein kóborolnak, eltünedeznek, sőt: akár még gyilkolnak is – mindezt álmukban. Ha Parker ki akarja deríteni, mi folyik itt, és szeretne még bármi reményt arra, hogy viszontláthassa az apját, szembe kell szállnia Jackkel, és a saját életét is kockára kell tennie… Mert minél többet tud meg ezekről a másféle Éjjeljárókról, annál bizonyosabbá válik számára, hogy itt már nem csak az ő élete a tét.
A Főnix Könyvműhely jóvoltából nemrég jelent meg az Éjjeljárók sorozat második része, a Paranoia. Ennek örömére öt bloggerina összefogott, hogy megmutassa, alváskor nem a rémálmok a legnagyobb ellenségeink. 2015. március 21-től kezdve kétnaponta egy-egy bloggerina teszi közzé bejegyzését, amihez egy álmokhoz kapcsolódó játék is tartozik. Jó olvasást és szép álmokat!


Mindig is nagy rajongója voltam a sorozatnak - az első rész teljes mértékben elvarázsolt, és alig vártam, hogy végre-végre-végre megjelenjen a folytatás. Pontosan ezért még tavaly, az angol megjelenés után elkészült a könyvhöz tartozó bejegyzésem: J. R. Johansson: Paranoia értékelés.

A tavalyi bejegyzés középpontjába a regény szereplőjét, Darknesst állítottam, aki nálam abszolút kedvenc lett. Azt hiszem, ő volt a fő ok, amiért a könyvnek öt csillagot adtam.
Azt be kell vallanom, hogy azt gondoltam, ez a sorozat utolsó kötete - annyira lezárt. Ennek ellenére nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz az utolsó részben. *-*

Az Éjjeljárók sorozathoz az írónő készített egy Pinterest gyűjteményt is, amelyre... nos... nem a legvidámabb képeket pakolta (kivéve Jacket). Íme néhány darab az írónő magyarázatával kiegészítve:"A lángok inkább az Álmatlanságban játszanak fontos szerepet. Mia múltjának komoly részét képezi a tűz, ami miatt a lány retteg a tűztől."


"Így képzelem el Mia álmait/festményeit. Mia álmai, amikor képes irányítani őket, nagyon békések. Mia álmai jelentik az egyetlen helyet Parker számára, ahol valóban alhat. Ez komoly bajba sodorja mindkettejüket az Álmatlanságban."

"A tűk a Paranoia-ban jelennek meg. A könyvben olyan emberek szerepelnek, akik különböző gyógyszereket használnak, hogy valami rosszat.... nagyon rosszat tegyenek. Jack (motoros srác az Álmatlanságból) próbálja megállítani őket. Nagyon ajánlom, hogy sikerüljön neki."

"A rémisztő tükörkép arra emlékeztet, mikor Parker a tükörbe néz, és olyasvalamit lát, ami nem egészen ő. Néha parányi a különbség... néha azonban igen jelentős."


 "Parker vagy Sötétség? Egyre nehezebb megmondani. Ezen a Parker/Sötétség képen egy cseppnyi kétségbeesést látok, ami nagyon tetszik. Meg persze ott van az enyhén őrült nézés, ami tökéletesen illik ebbe a könyvbe. Egyáltalán nem biztos benne, hol húzódnak a határai, és én ezt látom ezen a képen is."

"Így képzelem el Jacket, csak keményebbnek és komolyabbnak. Szeretem Jacket. Az Álmatlanságban végig a háttérben volt, de a Paranoiaban végre teljes egészében láthatjuk őt. Olyan lenyűgöző karakter. A múltja, illetve az életkörülménye nagyban meghatározták a személyiségét. Épp ezért egy teljes könyvet kap, ami jövő nyáron jön ki. Kemény, de ugyanakkor törékeny is. Talán a legjobban Dean Winchesterhez hasonlítanám?"


 Maradjunk kicsit ennél a képnél... annyira durva, hogy én is hasonlóképpen képzeltem el Jacket (csak tényleg keményebbnek). Parkerék történetét akkor ténylegesen lezárta az írónő, és innentől kezdve Jack-et fogjuk követni. Lehet róla szó, én benne vagyok!Nyereményjáték


Az Éjjeljárók sorozat középpontjában az alvás és az álmok szerepelnek. Éppen ezért mi is összegyűjtöttünk néhány olyan tárgynak/jelenségnek a magyarázatát, amiről mindannyian többször is álmodtunk. A ti feladatotok lenne kitalálni, hogy mi is az adott tárgy/jelenség. A játékban résztvevők között 3 példányt sorsolunk ki J. R. Johansson: Paranoia könyvéből. Sok sikert, és jó álomfejtést!

A nyerteseknek 72 órája van válaszolni e-mailben az üzenetünkre. A kiadó csak Magyarországra postáz!A mai álom: Elkerülhetetlen dolog, stabil elhatározások.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése