2016. szeptember 1., csütörtök

Leltár (37) 2016. augusztus

A Leltár rovat minden hónap első napján jelentkező rovat, amelyben megemlékezem az előző havi történésekről, számot vetek az olvasmányaimról, ill. tervezgetek. Ez utóbbit kissé naivan.



Az augusztust egy szóval jellemezném: kaotikus. 
Nem szeretnék túl személyes dolgokba belemenni, de több olyan esemény is zajlott az életemben, amelyek összességében az olvasás rovására ment.
Azt hiszem, most hónap végén sokalltam be, és emiatt jelenleg hét könyvet olvasok. Ne keressétek az ok-okozati viszonyokat köztük, nincs racionális magyarázatom erre a lépésre. Mindenesetre legalább nem azon kell gondolkodnom, mit olvassak legközelebb. Elég nagy ugyanis a lista anélkül is.

Mielőtt azonban megnéznénk, miket is olvasok jelenleg, nézzük meg a fogadalomlistámat!


1. 85 db könyv elolvasása - 71/85
2. Sorozataim számát 50-re csökkenteni - 69/50
3. 18 sorozatfolytatás olvasása - 14/18
4. 30 db angol könyv elolvasása - 16/30
5. 50 db könyvről írok bejegyzést - 44/50
6. Saját könyvek olvasottságának arányát 70%-ra felviszem (jelenleg 59%) - 63%/70%
7. 5 könyv újraolvasása - 12/5
8. Goodreads-es to-read lista első 10 könyvének elolvasása - 1/10
9. TBR listám 350 alá csökkentése - 344/350
10. 172-nél kevesebb olvasatlan könyv a polcomon. - 170/172

Ebben a hónapban rendszereztem a Goodreadses TBR listámat, ill. újraszámoltam az itthoni olvasatlan könyveket, így mindkét pontban igencsak megcsappant a könyvek száma. Ennek mondjuk csak örülni tudok, mert így is rengeteg olvasnivalóm van, de legalább úgy érzem, haladok vele.

Kedvenc olvasmány


Tudom, nem minden novella aratott nálam osztatlan sikert, de mégis, annyira különleges élmény volt ez a könyv. Ráadásul Philip K. Dick... ezek után nincs több kérdés.


Augusztusban olvastam

A múlt hónapban összesen 9 könyvet fejeztem be, de elég furcsán alakult az egész. Ugyanis akadt, hogy napokig (nekem örökkévalóságnak tűnt) nem fejeztem be semmit, aztán hirtelen felindulásból pár óra alatt  kézbe vettem egy új regényt, és el is olvastam.

1. Libba Bray: Rettentő gyönyörűség 2016. augusztus 8. → 2016. augusztus 10.
2. Marissa Meyer: Scarlet (angol) 2016. augusztus 1. → 2016. augusztus 14.
3. Kelly Oram: The Avery Shaw Experiment 2016. augusztus 15.2 → 2016. augusztus 15.
4. Kristin Cashore: Graceling – A garabonc 2016. augusztus 11. → 2016. augusztus 17.
5. Philip K. Dick: Emlékmás 2016. augusztus 3. → 2016. augusztus 18.
6. Rainbow Rowell: Kindred Spirits 2016. augusztus 23. → 2016. augusztus 23.
7. Blake Crouch: Sötét anyag 2016. augusztus 19. → 2016. augusztus 25.
8. Sandy Hall: Been Here All Along 2016. augusztus 30. → 2016. augusztus 30.
9. Scott Hawkins: Az Égett-hegyi könyvtár 2016. július 13. → 2016. augusztus 31.

További bejegyzések

1. Brian McClellan: Őszi köztársaság

Az augusztusi olvasmányok közül még kettőből tervezek bejegyzést: Blake Crouch könyvéből (ez félig már kész van), valamint Sandy Hall újdonságából.

Aktuális olvasmányok

Mint említettem már, jelenleg 7 regényt olvasok egyszerre. Lássuk a szépségeimet!

  

  


Mivel a középső sorban lévő könyveket épphogy elkezdtem, így róluk még nem igazán tudok véleményt formálni. Úgyhogy beszéljünk a többiekről.

Beth Revis: A World Without You
Haladás: 194 oldal
Jelenleg a könyv felénél tartok, de annyira csodálatos! Olyan líraian mégis nyíltan ír a főszereplő problémáiról, hogy a szívem beleszakad. Ezért is nagyon lassan haladok vele - túl sok a fájdalom. Beth Revis viszont lassan biztosít magának egy helyet a kedvenc szerzőim közt.

Szvetlana Alekszijevics: Csernobili ima
Haladás: 27 oldal
Ha Beth Revisnél azt írtam, hogy nem lehet vele gyorsan haladni a fájdalom miatt, akkor itt már nem tudom, miként fejezzem ki az érzelmeimet. Ezt már írtam a könyvtáras bejegyzésben is, hogy már az első oldalaktól könnyes lett a szemem. Azóta ismét nekiálltam, de összesen 3 oldal ment le, mert ismét jöttek a fránya könnyek. De majd megemberelem magam - csak a tudat, hogy mindez valóban megtörtént. Az amúgy is darabokban lévő szívemet csak még inkább összetöri.

Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek
Haladás: 50
Egy kis újraolvasás a részemről a holnapi turnéhoz. Úgyhogy igen, ma ezt fogom olvasni egész nap, de nem érdekel, mert annyira jó. Meg annyira szomorú. Miért választok ilyen depresszív könyveket?

Jennifer A. Nielsen: The Scourge
Haladás: 89 oldal
Kedvenc írónőmnek új regénye jelent meg... kell még mást mondanom? A római történetében picit csalódtam (bár most már nagyon érdekel a folytatása), de ebbe a kötetébe ismét szerelmes lettem. Poszt-apokaliptikus, fantasy, disztópia és nem sorozat. Annyira kíváncsi vagyok a fülszövegben említett titokra viszont (bár van sejtésem).

Tervek

Na azok vannak szeptemberre! Igazából inkább szeptember-októberre van betervezve ez a mennyiség, de a lényeg, hogy most őket szeretném olvasni:

1. Blogturnés fincsiségek

  


2. Újraolvasás/Sorozatfolytatások

  



Holly Black - Cassandra Clare: The Bronze Key könyvével eredetileg a magyar megjelenésig terveztem várni. Aztán Zsebi elolvasta a drágát, és úgy tűnik, nem várhatok addig a folytatással. :)

Marie Lu: The Rose Society egy fő okból került fel ide - október 11-én jelenik meg a sorozat zárókötete, és addigra naprakész akarok lenni vele, hogy azonnal nekiállhassak olvasni!

Susan Ee: World After pedig újraolvasás lesz, hogy felkészüljek lélekben az utolsó részre. Meg amúgy is annyira jó sorozat, megérdemli, hogy sokszor újraolvassam.

Danielle Paige: A gonosz ébredését már nagyon vártam, úgyhogy remélhetőleg minél előbb sikerül időt szakítanom rá.

3. Könyvtári könyvek



Itt csak a kölcsönzési idő szabhat gátat az olvasásoknak. Remélem, egyiket sem jegyezte elő senki, és meg tudom majd őket hosszabbítani (legalábbis, amiket meg kell).

4. Friss megjelenések

  



5. Mindenki más

 

Az egri csillagok, mint egy fejsze, úgy lebeg a fejem felett, viszont most már mindenképp bele szeretnék kezdeni. Még ha fél évbe is telik elolvasnom.

Richard Morgan: Az acél emlékét viszont már nagyon szeretném olvasni - sőt, ő lesz a következő olvasmányom, amint kivégeztem az Itt nincsenek hercegeket.

Ez jó hosszú tervezet lett, kihúzza ez októbert is! De nem baj, legalább nem leszek a döntésképtelenség állapotában. :) Remélem, nektek is remekül zárult az augusztus olvasás szempontjából, és sikerült minden tervezett olvasmányotokra sort kerítenetek!



3 megjegyzés:

  1. Nagyon kíváncsi leszek, hogy az Arctalan szerelemről mit mondasz majd. Én valahogy nem boldogultam vele :( DNF lett belőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, nekem tetszeni fog. Úúúúgy akarom, hogy jó legyen! *.*

      Törlés
    2. Én is annyira akartam, és olyan jó dolgokat hallottam róla. Valószínűleg pont ez volt a gond. :(

      Törlés