2016. szeptember 3., szombat

Top 10 (21) Sorozat, amit miért nem vagyok képes befejezni?!

Eljött az ideje, hogy beszéljünk az egyik örök problémámról olvasóként: a sorozataim befejezése.
Folyamatosan új és új sorozatokat kezdek el, hiszen ma már szinte minden regénynek kell legalább 1-2 rész folytatás. Én viszont egyszerűen elveszek bennük.



Jelenleg 70 futó sorozatom volt - némellyel naprakész vagyok, de a többségnél lemaradtam egy ponton. Ez önmagában is rossz, de van pár sorozatom, ahol már csak az utolsó kötetet kellene elolvasni. 
És igazából annyira könnyű lenne, hiszen birtoklom a könyvet, bármikor megtehetném, hogy kinyitom és elolvasom. Mégsem ez történik.

Ezt két okra vezettem vissza (saját tapasztalatok alapján):

1. Olyan hosszú idő telt el két rész közt (akár megjelenés híján, akár meg halogattam), hogy elfelejtettem, mi történt korábban. Nos, ebben az esetben gyakorlatilag "vissza a start mezőre" lapot játszhatom be, ugyanis ha akarom érteni minden aspektusát a történetnek, újra kell olvasnom az egész sorozatot. 

2. Félek elolvasni az utolsó részt. Ezt már több utolsó részhez készült bejegyzésben is említettem, hogy azért húztam el magát az olvasást, mert nem akartam a végére érni. Ezek a regények csak úgy kerülhetnek sorra nálam, ha hirtelen felindulásból leveszem őket a polcról, és nekiállok az olvasásuknak. Hiába tervezgetek, elmarad.

Ugyanakkor bűntudatom van, hiszen az esetek többségében tényleg már csak az a bizonyos utolsó kötet kellene ahhoz, hogy végezzek. De nézzük meg, melyik sorozatokról is van most szó:


10. Kiera Cass: Párválasztó
Hiányzó rész: The Crown (#5)
Utoljára olvastam: 2016. május 31. → 2016. június 6.

Ennél a sorozatnál még nem érzem úgy, hogy nagyon le lennék maradva, hiszen két hónapja értem utol a sorozatot, ráadásul az utolsó rész is alig pár hónapja jelent meg külföldön.
Ugyanakkor kezdem érezni itt is a halogatást, hiszen egész nyáron azt terveztem, hogy elolvasom az utolsó részt, ennek ellenére ez nem történt meg. Azért remélem, idén mindenképp sort kerítek rá, hiszen most még frissek az emlékeim.


9. Julie Kagawa: Iron Fey
Hiányzó rész: The Iron Knight (#4)
Utoljára olvastam: 2015. november 8. → 2015. november 26.

Itt már jobban érzem a "miért nem olvastad még" érzést. Ezt a könyvet is beterveztem idénre, úgyhogy ajánlom magamnak, hogy elolvassam.
Mondjuk megértem magamat kissé, ugyanis nem a kedvenc sorozatomról van szó - de közben pedig a harmadik rész volt eddig a legjobb az összes közül... Az utolsó részben pedig más szereplő szemszögéből láthatjuk az eseményeket. Érdekel azért, no.


8. Rachel Hawkins: Hex Hall
Hiányzó rész: Spellbound (#3)
Utoljára olvastam: 2015. július 14. → 2015. július 15.

Ennél a sorozatnál inkább az előző rész okozta csalódás gátol. Pedig az első kötetet imádtam, és annyira reménykedem a befejező részben.
Csak bár ne lett volna olyan... meh... a Demonglass. Ráadásul még erről a részről sem hallok olyan fenomenális kritikákat, úgyhogy kissé aggódom.
Ennek ellenére szintén idén tervben van Meglátjuk.


7. Carrie Ryan: The Forest of Hands and Teeth
Hiányzó rész: The Dark and Hollow Places (#3)
Utoljára olvastam: 2014. augusztus 9. → 2014. augusztus 12.

Be kell vallanom, igen vegyes érzelmeim vannak a sorozattal kapcsolatban. A világa fantasztikus, az egyik legkülönlegesebb, és annyira, de annyira imádom.
A karakterek miatt azonban képtelen vagyok szeretni ezt a sorozatot. Annyira irritálón viselkednek, olyan irracionális döntéseket hoznak, aztán meg sajnáltatják magukat.... argh! Azért kíváncsi vagyok a végére, meg szeretnék többet megtudni a Kezek és fogak erdejéről.
Amúgy ez is rajta van az idei várólistámon, de hát... haha... talán.


6. Julie Cross: Tempest
Hiányzó rész: Timestorm (#3)
Utoljára olvastam: 2013. július 4. → 2013. augusztus 4.

Megszakad a szívem, de annyira nem érdekel jelenleg a sorozat. Pedig anno annyira imádtam, hogy az utolsó részt teljes áron vettem meg keménykötésben. Úgyhogy a bűntudatom az egekben van. Viszont nagyon sokat felejtettem, így újra kell olvasnom majd az egész sorozatot. Lehet akkor visszajön a kedvem hozzá. 
Nagyon remélem, hogy visszajön.


5. Rick Yancey: The 5th Wave
Hiányzó részek: The Infinite Sea (#2), The Last Star (#3)
Utoljára olvastam: 2014. július 27. → 2014. augusztus 1.

Ha Ryan olvassa ezt a posztot, nagyon fog bólogatni. :) Nos, a The 5th Wavet imádtam, ráadásul olyan szerencsés voltam, hogy utána meg is nyertem a folytatást. Viszont szegény már 2 éve a polcomon van, és még mindig hozzá se kezdtem. Pedig annyiszor, de annyiszor tervben volt már, de mindig jött valami, ami miatt végül mégsem kezdtem el. 
Ez biztos olyan könyv lesz, amit majd hirtelen felindulásból kezdek el. Akkor talán el is olvasom.


4. Gail Carriger: Parasol Protectorate
Hiányzó részek: Heartless (#4), Timeless (#5)
Utoljára olvastam: 2012. július 30. → 2012. szeptember 4.

Imádom ezt a sorozatot - főleg az első részét -, azonban a Blamessben akkorát csalódtam. Voltak jó pillanatai, de nekem túl unalmas és száraz volt. Nem segített a helyzeten a shipem állapota sem. 
Azóta próbáltam nekiállni a folytatásnak, de sosem a jó pillanatban. Majd egyszer, szintén. Azért reménykedem, hogy megjön a kedvem, hiszen mióta húzom már az olvasását?


3. P.C Cast + Kristin Cast: House of Night / Éjszaka háza
Hiányzó részek: Revealed (#11), Redeemed (#12)
Utoljára olvastam: 2015. június 26. → 2015. július 13.

A guilty pleasure sorozatom. Szegény annyi sebből vérzik, mégis annyira szeretem. Ez volt számomra az első bentlakásos iskolás vámpíros sorozatom, és annyira erős kötelékek kötnek hozzá, hogy bármilyen idiótaságát elnézem neki. Mondjuk néha már nevetnek kell rajta, de hát ez a picikém.
Tavaly hosszabb kihagyás után olvastam el a 10.részt, de azóta nem igazán gondoltam a folytatásra. Pedig jó lenne, mert egyszerre két sorozatot zárhatnék le ezzel (House of Nights Novellas a másik).


2. Veronica Roth: Divergent
Hiányzó rész: A hűséges (#3)
Utoljára olvastam: 2015. július 5. → 2015. július 9.

Eddig azért éreztem magam kínosan, mert nem kezdtem el a sorozatot, most pedig azért, mert még mindig nem fejeztem be. Pedig igazán nem ártana, hiszen az írónő új könyve januárban jelenik meg. Addigra szeretnék mindent tudni.
Sajnos sikerült elspoilereznem valamit, ami szerintem hatással lesz az olvasásélményemre, de remélem, imádni fogom mindennek ellenére.


1. James Dashner: The Maze Runner
Hiányzó rész: Death Cure (#3)
Utoljára olvastam: 2013. augusztus 25. → 2013. szeptember 15.

A kedvenc disztópiasorozatom, és még mindig nem fejeztem be. Pedig már elkezdtem az újraolvasást is. Mondjuk most az a kifogásom, hogy a második részt még nem olvastam újra.
Ja, gyártom a kifogásokat rendesen.
Pedig nagyon kíváncsi vagyok, miként ér véget ez a sorozat! Talán idén még sor kerülhet rá. Kérlek én, kérlek!





2 megjegyzés:

  1. A hűségessel nem vesztes semmit :DDDD Meg mondjuk nekem a crown se tetszett :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem már a The Heir se tetszett, de utolsó rész.... nem vagyok hajlandó 1 résszel a vége előtt feladni a sorozatot. :D A hűségesről annyira vegyes értékeléseket olvastam, de úgy akarom imádni!

      Törlés