2016. október 1., szombat

Leltár (38) 2016. szeptember

A Leltár egy minden hónap első napján jelentkező rovat, amelyben megemlékezem az előző havi történésekről, számot vetek az olvasmányaimról, ill. tervezgetek. Ez utóbbit kissé naivan.





Ez a hónap nagyon húzós volt. Új munkahelyem van, és azt hiszem, mostanra sikerült összehangolnom az olvasás/blogolással. Emiatt azt hittem, nem is olvastam annyit, de visszanézve az olvasási listámat, meglepődtem.
Mielőtt azonban megnéznénk, miket is olvastam szeptemberben, vessünk egy pillantást a fogadalomlistámra:

1. 85 db könyv elolvasása - 80/85
2. Sorozataim számát 50-re csökkenteni - 71/50
3. 18 sorozatfolytatás olvasása - 15/18
4. 30 db angol könyv elolvasása - 18/30
5. 50 db könyvről írok bejegyzést - 49/50
6. Saját könyvek olvasottságának arányát 70%-ra felviszem (jelenleg 59%) - 64%/70%
7. 5 könyv újraolvasása - 13/5
8. Goodreads-es to-read lista első 10 könyvének elolvasása - 1/10
9. TBR listám 350 alá csökkentése - 342/350
10. 172-nél kevesebb olvasatlan könyv a polcomon. - 168/172

Ahogy közeledik az év vége, úgy végzek egyre több és több kihívásommal. Viszont látom, hogy lesz négy, amit nem is tudom, miért követem még. Az egyik a sorozataim száma - most is két új sorozatot kezdtem el olvasni, és valljuk be, ez túl nagy fejsze volt. A másik esélytelenkém a 8-as pont, egyszerűen nem haladok ezzel, hiszen olyan könyv is szerepel rajta, amit mostanában nem tervezek olvasni.

Kedvenc olvasmány


Akik olvasták a tegnap kikerült értékelésemet a könyvről, nem hiszem, hogy meglepődtek ezen a választáson. Beth Revis legújabb regénye csodálatos, megrázó és egy igazi kincs. Azért akadt ám kihívója, ugyanis Jennifer A. Nielsen: The Scourge könyve... hú, biztos, hogy rengetegszer újra fogom olvasni, mert nagyszerű volt!

Szeptemberben olvastam

De mennyi az annyi? Szeptemberben minden körülmény ellenére 9 könyvet fejeztem be - ami mi? Ezt mikor és hogyan? Én csak arra emlékszem ebből a hónapból, hogy dolgozni mentem, itthon ügyködtem, szüret, kert... mikor olvastam?

1. Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek 2016. augusztus 27. → 2016. szeptember 2.
2. Beth Revis: A World Without You 2016. július 20. → 2016. szeptember 4.
3. Kerstin Gier: Silber – Az álmok második könyve 2016. augusztus 29. → 2016. szeptember 5.
4. Amy Harmon: Arctalan szerelem 2016. szeptember 9. → 2016. szeptember 12.
5. Szvetlana Alekszijevics: Csernobili ima 2016. augusztus 25. → 2016. szeptember 14.
6. Jennifer A. Nielsen: The Scourge 2016. augusztus 31. → 2016. szeptember 14.
7. Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva 2016. szeptember 23. → 2016. szeptember 23.
8. Richard Morgan: Az acél emléke 2016. szeptember 1. → 2016. szeptember 29.
9. April Genevieve Tucholke: Wink, Poppy, Midnight 2016. szeptember 23. → 2016. szeptember 30.

(* a dőlt betűvel jelölt könyvekből tervezek még bejegyzést írni.)

További bejegyzések

1. Blake Crouch: Sötét anyag
2. Sandy Hill: Been Here All Along


Aktuális olvasmányok

Most nem olvasok hét könyvet! Csak kettőt (ill. kettőt jelölök molyon/goodreadsen, hogy motiváljam magam), úgyhogy abszolút meg vagyok elégedve magammal. Tisztáztam! :)

    

Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses - Tüskék és rózsák udvara
Haladás: 51 oldal
Sarah J. Maas Üvegtrón sorozatával nem épp baráti kapcsolatot alakítottam ki, viszont úgy gondoltam, adok még egy esélyt az írónőnek. Ugyan még nagyon az elején tartok, egyelőre nagyon tetszik ez a történet! Remélem, ilyen marad végig; szeretnék én is rajongani ezért a sorozatért!

Susan Ee: World After - Túlélők világa
Haladás: 55 oldal
Hamarosan megjelenik az Angelfall sorozat utolsó része, úgyhogy újraolvasást tartok az első két részből. Annyira imádom, épphogy elkezdtem olvasni ezt a részt, máris beszippantott. Tündérmackó. :)

Tervek

Ebből ismét nagyon-nagyon sok van. Szeptemberben is említettem, hogy ki fog ez tartani év végéig. Azért jó pár új elem került fel/került le (könyvtári könyveimet visszavittem, és ha ismét jól állok mindennel, ismét kihozom őket), úgyhogy azért nem lesz teljesen egysíkú ez a rész sem.

1. Friss megjelenések

    
 
  

Danielle Paige és Kendare Blake újdonságai még a szeptemberi listáról maradtak hátra. Melléjük érkezett most három októberi megjelenés, amelyet nagyon várok. Marie Lu: The Midnight Star a Young Elites sorozat zárórésze; Karen Fortunate: The Weight of Zero komoly realista regény; Megan Shepherd: The Secret Horses of Briar Hill pedig egy ifjúsági könyv, amely remélhetőleg elvarázsol.

2. Sorozatfolytatások és újraolvasások

    
 
    

Ez a lista sosem lesz rövid, hiszen folyamatosan sorozatokat folytatok - vagy legalábbis szeretnék folytatni.
Az előző havi cukorfalatok mellé listára vettem Richard Morgan: A holtak szavát (esélyt sem adok annak, hogy elfelejtsem ezt a világot), Jeaniene Frost: At Grave's End-et (magyarul már olvastam, ezúttal angolul következik) és Scott Westerfeld: Touching Darknesst (ez csak úgy jött).

Mindenki más

    
 
    

 A múlt havi listához csatlakozott Neal Stephenson: Seveneves - A hét Éva, ami úgy érzem, egy jó hosszú ideig tartó olvasmányom lesz (a World After befejezése után kezdem majd); Philip K. Dick: Dr. Vérdíj, ami a havi PKD adagom lesz; Rosamund Hodge: Kegyetlen Szépség, amely egy újabb Szépség és a szörnyeteg feldolgozás, valamint Erika Johanssen: Tear királynője, amit már ezermilliárd éve halogatok. De ebben a hónapban elolvasom!

Ha mindezt összeadjuk, 17 könyv kerül ki belőle, de tartom, hogy így nem kell olyanok miatt aggódnom, hogy nincs mit olvasnom. Meg tényleg, mindet szeretném olvasni, úgyhogy lassan úgyis sort kerítek mindegyikükre. (Kíváncsi leszek, hány százalékon lesz hónap végén a saját könyveim olvasottsága... bár, most lesz a szülinapom, úgyhogy nem tudom, miért álmodozom javuló százalékokról. :D)

1 megjegyzés:

  1. Ha véletlenül nem jönne be az ACOTAR folytasd! :D RavenS is így volt, és az ACOMAFOt olyan szinten végigfangörcsölte, hogy öröm volt nézni :D

    VálaszTörlés