2018. október 27., szombat

Top 5 várólistás könyv, ami szerintem 5 csillagos lesz!

A mai Top 5-ös listám BooksandLala videójából inspirálódva alkottam meg. Úgy döntöttem, hogy összegyűjtöm 5 olyan könyvemet, amire úgy érzem, biztos 5 csillagos élmény lesz.




Egy célom volt, mégpedig, hogy ne a kedvenc sorozataim folytatásait szedjem össze, hanem elgondolkodjak más lehetőségekben is.
Be kell vallanom, ez egyáltalán nem volt egyszerű feladat. A sok-sok szanálás után (igen, volt még egy kör a legutóbbi óta) mostanra csak olyan könyveim maradtak, amelyeket AKAROK olvasni, s amikről érzem, hogy szuperek lesznek.

Legalábbis remélem, hogy azok lesznek.

Végül azonban csak sikerült szűkíteni a listán, így ugorjunk is neki!


1. Robin Hobb: Ship of Magic

Aki járt már nálam korábban, tudhatja, hogy Robin Hobb a tavalyi évem legnagyobb író felfedezettje, a Látnok-trilógiáért pedig rajongok. 
Oké, lehet, hogy fanatikusan imádom, és az utolsó kötete tele van jegyzetekkel és hasonlók, vagy hogy random eszembe jutnak jelenetek, és újra eltelek érzelmekkel. Semmi extra, tudjátok. 

Úgyhogy egyértelmű, hogy miért került be ez a regény ebbe a posztba. Mondjuk nem tudom, mire számítsak, sokak szerint a Látnok-trilógia volt a leggyengébb az írónőtől. 

A Ship of Magic története a birodalmon belül új helyre kalauzol minket, mégpedig egy... igen, a címből eléggé kitalálható, egy hajóra. Új szereplők, új történet. Én ennél többet nem is akarok tudni róla, de ha titeket érdekel, a címre kattintva elolvashatjátok a fülszöveget.


Szintén tavalyi felfedezett Kim Stanley Robinson, akinek a New York 2140 könyvéért odáig voltam. Azóta 3 regényével is gazdagodtam, az Aurorával, a 2312-vel és a Vörös holddal. Ez utóbbit már olvasom, így kiesett a jelöltek közül, a két másik regénye közül az Aurora az, aminél biztosabb vagyok az 5*-ban. 

Az angol verzió hátoldalán az alábbi szöveg olvasható: "Utunk a Földről generációkkal ezelőtt kezdődött. Most végre közelítünk az úti célunkhoz. Az új otthonunkhoz. Aurorához.


Adrian Tchaikovsky: Az idő gyermekei

Egy nagyon érdekes ötlet, rengeteg pozitív vélemény, ez Az idő gyermekei. Egyetlen dolgot sajnálok, mégpedig, hogy ez a könyv még áldozatul esett a gyűjtőlázamnak, s bár hihetetlenül vártam a hazai megjelenését, azóta sem olvastam el.

A regény egy új világban játszódik, amit az emberiség pár évezreddel korábban terraformált. A röpke évezredek alatt azonban az élet fejlődése sajátos úton indult el, a bolygó pedig egyáltalán nem lakatlan. Az egykor tökéletes bolygót pedig az emberiség rémálmává változtatta.


Brent Weeks: A fekete prizma

Robert Jordan mellett jelenleg Brent Weeks az a fantasy szerző, akitől mindenképp kellene olvasnom. Az írótól megvan a The Way of Shadows (Az árnyak útján), de erről a sorozatról sokkal több pozitívumot hallottam, mint arról.
A könyv történetéről nem sokat tudok, csak azt hallottam, hogy nagyon izgalmas mágiarendszert alkotott meg Weeks, amit többen is a Mistborn sorozathoz hasonlítanak.
A fülszöveg első sora elég misztikus: Öt év, öt lehetetlen cél, egy végzetes titok.

Dan Simmons: Hyperion

Születésnapomra kaptam meg Dan Simmons Hyperion regényét, amelyről szintén csupa jót hallottam. Dan Simmonst idén fedeztem fel a Terror hazai megjelenésének köszönhetően. Azt a könyvet imádtam, úgyhogy magas elvárásaim vannak az íróval szemben.
A történetről szokás szerint nem sokat tudok most már, s mivel következő hónapban olvasni szeretném, nem nézek rá a fülszövegére.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése