2015. november 14., szombat

Hétvégi Olvasónapló (49) Végeztem vele!

Azon gondolkodtam, hogy milyen bejegyzést tegyek fel a blogra. Felmerült bennem, hogy írok egy értékelést (ha már megint felhalmoztam az olvasott könyveket), vagy egy Top 5-ös lista, de végül úgy döntöttem, hogy egy hétvégi olvasónapló lenne a legideálisabb. Főleg, hogy már 1,5 hónapja csak tervezgetek egy új bejegyzést ebben a témában.



Úgy gondoltam, hogy ismét csak egy hetet fogok megnézni, mintha múlt héten írtam volna hétvégi olvasónaplót. 
Mik is történtek? Muszáj elmesélnem nektek! Végeztem az angol gyakorlatommal, és ötöst kaptam. A diákjaim pedig szomorúak voltak, hogy nem tanítok őket. Majdnem megríkattak ott az osztályteremben. Nekem hatalmas élmény volt, hogy ilyen sokáig voltam velük, ennyire megismerhettem őket. Néha persze meg tudtam volna csapkodni őket (persze nem komolyan!), de általánosabb a szeretetem irántuk. :) 

A múlt héten még túrázónak csaptam fel egyik barátnémmal. Hétfőn a Mecsek keleti oldalán túrázgattunk, Gyükéstől sétáltunk fel a Dömörkapuig; kedden pedig ott folytattuk, ahol abbahagytuk: Dömörkapu - Misina-tető - Tubes - Lapis - Nagydeindol. Ez utóbbi kimerítő kis túra volt, különösen a nagy szintkülönbségekkel, és a meredeken lefele vezető erdőtúrával. Ugyanakkor imádtam is, mert Nikivel kicsit kiléphettünk a világból.

Az elmúlt hét napban HAT könyvet olvastam el. Nem ennyit olvastam összesen októberben? Nagyon húzós volt ez a hét, és szükségem volt egy kis menekülésre, amit a Mecsek túrák mellett a könyvek adhattak meg.

Őket olvastam el az elmúlt héten:

 

Igen. Még mindig el vagyok akadva a tényen, hogy ennyi könyvet sikeredett elolvasnom. M. J. Arlidge: Ecc, pecc könyvével vasárnap végeztem. Nagyon olvasmányosra sikeredett, a vége pedig teljesen magával ragadott.

Másnap Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó regénye következett. Az érzelmek áradata! Szerelem 1. De már olvashattátok, ha olvastátok, mit gondoltam róla.

Csütörtökön elmentem a könyvtárba, és Ken Follett könyve mellett kihoztam Daniel Glattauer két regényét is. Már olvastam őket, de éreztem magamban a vágyat, hogy újraolvassam őket. Ez annyira jól sikerült, hogy csütörtök délután-este mind a kettőt ki is végeztem. Másodszorra hasonlóan csodálatos élmény volt, teljesen belefeledkeztem Emmiék kalandjába.

És jól látjátok! BEFEJEZTEM VÉGRE.... vagyis, Stephanie Oakes: The Sacred Lies of Minnow Bly történetének is a végére értem. Pont a héten gondolkodtam azon, hogy félbehagyom, mert sosem olvasom. Aztán tegnap a vonaton úgy döntöttem, hogy ezt olvasom (másik opció a jelenleg aktuális két olvasmányom közül az egyik), és mire hazaértem, már alig volt hátra. Úgyhogy a végére értem. 
Sajnos nem  lett akkora szerelem végül, mint hittem. Úgy érzem, a vége nem illik ehhez a történethez, és ez elrontotta a teljes élményt.

Az utolsó könyvet 1-2 órája fejeztem be; ez pedig az egyik legjobban várt idei olvasmányom: Tavi Kata: Táncvarázs. Ne tudjátok meg, mennyire vártam, hogy végre, végre, végre olvashassam! Így amint lehetőség nyílt erre, neki is álltam. Azért van egy-két jó tanácsom olvasótársaimnak, de ezeket majd december 6-án kifejten bővebben is egy külön bejegyzésben. Elöljáróban a tömör véleményem: "Ííííííííííííííííííííííííííííííííí! *-*"


Most, hogy sikerült lecsökkentenem az aktuális olvasmányaim listáját, már csak két könyv maradt rajta:


ALL THE RÓZSASZÍN! Akárhányszor ránézek GR-en az aktuális olvasmányaimra, úgy kell mosolyognom. Nagyon OOC érzés, az biztos.

Julie Kagawa: Vaskirálynő könyve egy merő szenvedés. Nagyon elkapkodott, nincsenek az érzelmek rendesen kidolgozva, csak megyünk egyik helyről a másikra indok nélkül, és argh. Tudtam én, hogy a nyerő szférám egy kicsit véget fog érni. Amúgy nagyon durva, hogy 403 oldal, és közben olyan vékonyka. Nem jellemző ez a KMK-s könyvekre.

Jennifer E. Smith: Milyen lesz a búcsú után? könyvét még nem kezdtem el rendesen, csak egy oldalt olvastam el belőle. Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz a vége!

Tervek jövő hétre:

Én már annak örülnék, ha be tudnám fejezni ezt a két regényemet. Most elég sok egyéb jelöltem van, ugyanis megérkezett néhány KMK-s megjelenés (főként sorozatfolytatások, és nagyon-nagyon szeretnék közülük valamit még elolvasni), de csak egyet választok ki - egy újabb magyar szerzővel fogok megismerkedni.
A másik könyvnél bizonytalan vagyok. Van még négy könyvtári könyvem, lehet azokkal haladok, és nem Dan Wellst veszem kézbe (igen, megszakad a szívem, de most még nem érzem a hangulatot, hogy olvassam az új részt. Szörnyű tud lenni az agyam! De majd megjön az ihlet, nem tartok attól, hogy nem így lesz!) Szóval akkor könyvtári könyv -  legyen az, ami legrégebb óta nálam van:



Mindkét írónőről csak szépeket hallottam, úgyhogy kíváncsi vagyok, mi lesz a véleményem a könyveikről.




2 megjegyzés:

  1. Nahát mennyit olvastál! :) Ügyiii :)
    Ó, a Gyönyörű titkok nekem is megvan, remélem tetszeni fog. :)

    VálaszTörlés
  2. Én sem értem, hogy sikeredett. Biztos, hogy jövő héttől vissza fog ismét esni - de még három hét a szakdoga/portfólió leadásáig, úgyhogy kicsi figyelmemet elfordíthatnám a könyvekről erre a rövid időre.
    Nagyon szeretném szeretni a Gyönyörű titkokat, bár anno a fülszöveg miatt nem szerettem volna olvasni. De reménykedem. :)

    VálaszTörlés