2016. január 20., szerda

Bárcsak... könyves tag (avagy totally should have)

Helló Dearies!
Egy újabb könyves taggel jelentkezem, amire ezúttal saját magamat hívtam ki.
A tag lényege, hogy különböző kategóriákat tekintve, megnevezzük azt a könyvet, ami bárcsak... de a többit mindjárt meglátjátok.
Kezdjünk is bele, ugyanis rengeteg izgalmas kategória van - és ahogy nézem a listát, kissé olyan lesz ez a tag, mint a népszerűtlen véleményekkel foglalkozó.


1. Bárcsak kapott volna folytatást!

Ezen sokat gondolkodtam, főleg, mert általában sorozatokat olvasok. Végül arra jutottam, hogy Patrick Ness: Soha nincs vége könyvét választom, mert amilyen vége van, azért meg tudnám fojtani a szerzőt egy kiskanál vízben, másfelől pedig érdekelne, hogy mi történik utána. Tudnom kell. Tőlem egy 50 oldalas novellában is összefoglalhatja, de az nem állapot hogy ilyen véget ír, és kitépi a szívemet, majd még bele is rúg kétszer.


2. Bárcsak lenne egy spin-off sorozata!

Catherynne M. Valente: Tündérföld. Imádom ezt a sorozatot, és nagyon szeretnék egy előzménysorozatot, ami Tündérföldön játszódik.

3. Bárcsak több könyvet írna!

Ide bármelyik kedvenc szerzőmet mondhatnám, de szerencsére most mindegyikük aktív korát éli, és 2015-ben mind adtak ki könyvet. Viszont pl. Ava Dellairától nagyon szívesen olvasnék, hiszen eddig csak a Kedves halottak! regényéhez volt szerencsém. Bármilyen regényt írhatna, én elolvasnám... csak tenné.
Magyar szerzők közül pedig Simon Tamástól szeretnék még olvasni - nem kell Alfis könyvnek lennie, csak jelenjen meg tőle valami. Még két éve talán olvastam az egyik novelláját, ami nagyon tetszett. Úgyhogy örülnék, ha egy teljes regényt is olvashatnék tőle.

4. Bárcsak ne vele jött volna össze!

Próbáltam valami újat kitalálni, hiszen ezt a páros a Népszerűtlen vélemények bejegyzésben is említettem, de nem találtam igazán, így Harry/Ginny-t mondom a Harry Potter sorozatból. Tényleg sajnálom, de egyszerűen nem volt köztük kémia, és nem érzem rendesen felépítettnek a kapcsolatukat... ilyen hm. ki a legközelebbi női karakterk, aki nem Hermione? feelingesnek hatott.

5. Bárcsak máshogy ért volna véget!

Ó, óóóó, ez az a kérdés, ahova könnyedén tudok választani. Egyik jelöltem Cassandra Clare: Végzet ereklyéi sorozata, ahol az utolsó rész számomra igencsak komoly csalódást okozott (túl sok elvárás). De említhetném még  Jackie Morse Kessler: Breath-t, Jennifer L. Armentrout: Oppositiont vagy Leah Thomas: Because You'll Never Meet Me-t is.

6. Bárcsak film készülne belőle!

Úgy gondolom, Brian McClellan: Vérrel írt ígéretek könyvéből igazán izgalmas filmet készíthetnének! Több szálon fut a történet, a karakterek érdekesek, és a világot is érdemes felfedezni!
És ha már itt tartunk, a könyvek borítóján lévő modell simán játszhatná Tamást, nekem megfelelne.
De vannak még ötleteim - pl. Dan Wells: Részlegesek sorozata (főleg, ha nem csöpögősre csinálnák meg, hanem meghagynák az eredeti jellegét), vagy éppen Chris Colfer: A kívánságvarázslat (az pedig cuki mese lenne), vagy Elizabeth Wein: Fedőneve Verity (szerintem ez egy igazán különleges film lenne).

7. Bárcsak sorozat készülne belőle!


Erre a kérdésre nagyon hamar kitaláltam a választ: Maggie Stiefvater: A Hollófiúk. Nem kell nekem több évad, egy 10 részes minisorozattal is megelégednék. Ó egek, de imádnám, főleg a sok Adam-jelenetet.

8. Bárcsak egy szemszögből íródott volna!

Jennifer L. Armentrout: Origin és Opposition. Már nagyon sokat panaszkodtam, hogy Daemon szemszöge igencsak elvett a fiú sármjából, különösen, mert még csak meg sem tudtam több esetben különböztetni, hogy női vagy férfi szemszögből olvasok éppen. Nagyon sajnáltam, mert addig imádtam Daemont, különösen a titokzatosságát - innentől viszont csak egy vattapamacsos blöki lett. 

9. Bárcsak megváltoztatnák a borítóját!


Igazán sekélyesnek érzem magam, főleg, hogy szinte csak gyönyörű borítóval megáldott könyveket olvasok. Azért sikerült 2 jelöltet találnom erre a címre - szerencsére a tartalom nem tükrözte a borító iránti érzelmeimet. :)

10. Bárcsak megtartották volna az eredeti borítókat!



Úgy érzem, nem kell magyarázatot adnom, miért ezeket a borítókat választottam.

11. Bárcsak ne is folytatódott volna!

Ez igazán kegyetlen kategória, az biztos. Ismét Cassandra Clare: Végzet ereklyéi jut eszembe, ahol úgy érzem, elég lett volna az eredeti trilógia (második három rész viszont nem ér fel hozzá).

Ez lett volna a mostani tag. Ezúttal pedig kihívottjaim is vannak: Ryanito, Nancy, Rileey, Lorelei és Zsebi. Ha pedig te is kedvet éreznél, hogy válaszolj a kérdésekre, ez esetben kihívtalak! :)


11 megjegyzés:

  1. Huhh, megint a már jól megszokott mondatom jön: majd ha vége a fránya vizsgaidősucknak, és kipihentem a fáradalmait :D

    VálaszTörlés
  2. Már annyi mindent terveztél be, hogy újra vizsgaidőszak lesz, mire végzel velük. :D

    VálaszTörlés
  3. Uuu köszönöm a jelölést, gyűlnek rendesen a tagek és ez is nagyon jó! :D Sok helyen egyetértek veled, de próbálok valami újat is kitalálni :D

    VálaszTörlés
  4. Ó, dejó, én kedvet érzek megint, vinni fogom én is, ha nem baj :)

    VálaszTörlés
  5. Lorelei: Látod, nem kell aggódnod, hogy hirtelen nincs mit írni a blogra. :D

    Pupi: Persze! Alig várom, hogy olvashassam a posztodat! *-*

    VálaszTörlés
  6. Köszi, jó kis tag, már a népszerűtlenest is félig megírtam, ezzel is elleszek. :)

    Hollófiúk sorozat meg hú, de jó lenne. *.* Amúgy mindennel egyetértek, amihez valamilyen formában közöm van.

    VálaszTörlés
  7. Íííí, de jó! Már mindkettőre kíváncsi vagyok, úgyhogy hajrá, hajrá! :)

    VálaszTörlés
  8. A Hollófiúkkal egyetértek :) Láttad azt a fanmade intrót, ami anno a blogomon is kint volt? Annyira hatásos és hiteles! Bárcsak! Én még egy-egy Sarah Addison Allen könyvből várnék egy 10 részes kis sorozatot :) tök jó volna.

    VálaszTörlés
  9. Még nem láttam - vagy legalábbis, nem emlékszem rá. De rákeresek mindjárt. *-*

    VálaszTörlés
  10. ezt én is lopom :) Azt a Vérrel írt ígéretek filmet megnézném...

    VálaszTörlés
  11. Igen, olyan izgalmas lenne! A posztot pedig várom. :D

    VálaszTörlés