2016. január 29., péntek

Hétvégi Olvasónapló (55) Látszólag semmi nem változott

Az első teljesen szabad hetemet igen érdekesen töltöttem - történetesen abszolút semmit nem csináltam. 
Igen, kicsit szégyellem magam, hogy egy hetet így ellébecoltam, de szükségem volt rá. Hamarosan ismét belevetem magam az életbe! :)




Ennek ellenére azért történt 1-2 szórakoztató esemény a héten. Például, most hogy itthon vagyok, ismét kocsikázok, amikor csak tehetem (azért indokolatlanul nem pattanok be a kocsiba, és irány, mert benzin sem árt bele - pedig milyen fun lenne, tiszta road trip jellegű). 
Talán majd, ha lesz rá keretem, megejtem... oké, csak álmodozok.

A héten nálam járt Ryanito is, ami nagyon remek volt. Még játszottunk is különböző könyves játékokat, amelyekből én kerültem ki győztesen (háhh), sőt még Hearthstone-ban is sikerült szegényt elvernem. Totális sikerélményem volt... persze ő nem annyira örült ennek, mint én, de nagyon gálánsan viselte a vereséget. :)
Úgyhogy Cica, jó volt, hogy itt jártál, és hamarosan ismét találkozunk.

Olvasási szempontból is jól telt ez a hetem - mondjuk, ha valaki most ránéz az aktuális olvasmányaimra, azt hiheti, hogy nem olvastam semmit, de bizony két gyönyörűséges könyvet is befejeztem a napokban.



A Wither a "talán-ha-lesz-rá-időm" listán szerepelt múltkor. Viszont kedvem támadt rá, illetve az az utolsó könyv a januári TBR-omról, amit nem kezdtem el, úgyhogy nem álltam ellen, és elolvastam. Kedden fejeztem be, szerdán pedig fel is került róla az értékelés (mert egész jó vagyok ebben a fogadalmas történetben), amit ti is elolvashattok.

A blog FB oldalán hétfőn posztoltam egy képet, amelyen a friss könyvtári szerzeményeim voltak, köztük Jane Austen: Meggyőző érvek c. könyve is. Ahogy sejtettem is, képtelen voltam ellenállni Wentworth kapitány hívásának, és a héten újra is olvastam a drágaságot. Igen, másodszorra is imádtam a végletekig.

Úgyhogy ennek köszönhetően a fő listámon ugyanaz a három könyv maradt:


Ezek közül Anthony Doerr: A láthatatlan fénnyel haladtam a héten. Előfordulhat, hogy be is fejezem még januárban.
Most már nagyon szeretném elolvasni mindhárom gyönyörűségemet (csak ugye szívatom magamat három 500+ oldalas könyvvel, mert miért ne), úgyhogy ezen a héten nem választok mást melléjük. Nem szeretnék idén több hónapig elhúzódó olvasmányokat. :)

Hamarosan pedig jelentkezem a leltárral - kíváncsi vagyok, hogy haladtam a fogadalmaimmal. Az minden hónapban annyira izgalmas számomra - mini-sikerélmény.

4 megjegyzés:

  1. Néha kell egy kis pihi is :D

    VálaszTörlés
  2. Neked is most már az van, ugye? :D Remélem, kihasználod maximálisan. :P

    VálaszTörlés
  3. Ha kell a road-triphez útitárs, jussak eszedbe! :P Egyébként meg ne törődj semmivel, megérdemelted a pihenést!!!! :)

    VálaszTörlés
  4. Rendben, megyünk együtt road-tripre. :D

    VálaszTörlés