2016. március 18., péntek

Hétvégi Olvasónapló (62) Túlélő

Az eheti olvasónapló címének eredetileg a következőt szántam: "a félbehagyások hete", de ma jelent meg a Leander Kills albuma...
Úgyhogy az album címe inspirálta a bejegyzéscímet is, ami így inkább azokat a könyveket ünnepli, amelyek rajta maradtak a listámon.



A héten többet játszottam, mint olvastam. A Hearthstone-ban új hős skint lehetett szeretni, ha WoW-ban egy karaktert elviszel a 20-as szintre. Nos... a hét eleje ezzel telt el. 
A karakteremet Penryns-nek neveztem, Undead, Rogue és a Horde-t erősíti.


Nagyon megkedveltem amúgy a játékot, felettébb addiktív... Ugyanakkor nem fogom folytatni pont ezért a tulajdonsága miatt. Meg a pénzt is sajnálom rá, ha őszinte akarok lenni.

De meglett az eredménye, mint mondtam - íme a jutalma a WoW-ozásnak:


Sajnos a saját függőségem azért megvan - a Hearthstone-t nagyon szeretem, és bár nem játszom vele mindennap, nagyon rá tudok izgulni az új dolgokra. Most pl. az új kiegészítőre gyűjtöm az aranyat (kellenek paklik :D).

A héten olvastam


Az az érdekes ennél a könyvnél, hogy minél több idő telik el, úgy egyre inkább értékelem. Pl. molyos értékelésemben már 4,5*-ot adtam rá. Ettől függetlenül ugyanazt gondolom róla, mint amit a bejegyzésben írtam róla, csak most jobban értékelem egy fél csillaggal. :)

Aktuális olvasmányok

A héten félbehagytam a szakirodalmamat, mert rájöttem, hogy olyan régen nem haladtam benne, hogy félek, elvesznének az összefüggések. Így betetettem a fejezet elejére a könyvjelzőt és elraktam későbbre.
A másik áldozat Elana Johnson: Possession-je lett. Ezzel a könyvvel sem haladtam már majdnem egy hónapja. Azért adtam neki még esélyt, de ahogy haladtam előre, egyre csak untam a könyvet. Végül úgy döntöttem, hogy nem érdemes ezzel szenvedni. Sajnálom, mert reménykedtem valami jóban.

Úgyhogy most két könyvet olvasok (de persze nem a terveimből választottam, dehogyis...)


Michael J. Sullivan: Trónbitorlók 2016. március 6. →
Ebben a pillanatban a 205. oldalon tartok (59% GR szerint), és IMÁDOM ezt a könyvet! Üdítő élmény, hogy a szereplők nem kerülnek nonstop bajba, és nem történik ezer dolog egy rövid út során. Myron a kedvencem - úgy adnék neki egy kék lovat... vagy zöldet.
És megtanultam, hogy ha egyszer jót cselekszel, az sose ér véget. :)

Holly Black - Cassandra Clare: The Copper Gauntlet - A rézkesztyű 2016. március 16. →
Ó... hogy ezt a könyvet hajnali 3-kor kezdtem el olvasni... jó... Szóval, jelenleg a 65. oldalnál járok (20% nagyjából). Nagyon könnyen lehet vele haladni, olvastatja is magát.  Egyelőre nem tudom, miként érzek a könyv iránt. Várom az áttörést ezen a téren, remélhetőleg hamar elérkezik.

Tervek

Ismét tervezek, de csak azért, mert TBR-t gyártani jó szórakozás. Két könyvet tervezek be ismét, meglátjuk, miként alakulnak a dolgok.



Robert Jackson Bennett: Lépcsők városa könyve tegnap jelent meg, nálam pedig az egyik legjobban várt regény (már régóta várólistán volt a könyv, úgyhogy képzelhetitek, mennyire örültem, hogy jön magyarul). Éppen ezért, amint megkaparintom, neki is állok.

Anthony Ryan A várúr c. regénye nem véletlenül van a listán. Ismét egy újralapozós/újraolvasós dolgot tervezek, mint a Shadow & Bone-nal pár hete. És igen, mindez a harmadik rész megjelenéséhez köthető, amit nagyon hamarosan olvashatok is.
Tényleg, ugye szerintetek is gyönyörű ez a borító?:


Képzeljétek el - ha már a borítókép ilyen gyönyörű, milyen fenséges látvány lesz élőben?! Szerintem ki is fogom állítani, miután végeztem vele. Amúgy arra is rájöttem, hogy annak ellenére, hogy ez a sorozat szerettette meg végleg a high fantasyt velem, nem igazán adtam annyira szeretetet neki, mint mondjuk Brian McClellan sorozatának. Pedig ez a sorozat is fantasztikus, és imádtam mindkét részt. *-*

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése