2016. március 13., vasárnap

A színezés öröme és a Kincses óceán

Johanna Basford kreatív és meditatív színezőkönyveivel mesés világokat teremtett.
Hatására számos országban több millióan felfedezhetik fel az alkotás és az időtöltés ezen új módját. A Titkos kert és a Bűvös erdő után új színezője is megérkezett hozzánk.
A Kincses óceán a vizek mélyére kalauzolja el a természet és a színezés szerelmeseit.
Kalandozásaid során megismerheted a tengerek és óceánok különleges állatait, növényeit és lényeit. A gyönyörű rajzok arra várnak, hogy megtöltsd őket színekkel! Ajánljuk alkotni vágyó felnőtteknek és ügyes kezű gyerekeknek 10-től 99 éves korig mindenkinek, akik tartalmas és pihentető kikapcsolódásra vágyik a mindennapokban.

Megrendelés




A Manó Könyvek jóvoltából hazánkban is megjelent Johanna Basford legújabb színezője, a Kincses óceán. Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere ismét ceruzát, tollat, ecsetet ragad, hogy alámerüljön a kéklő vízben, együtt úszkáljon annak lakóival, s felfedezze a kincsekkel teli feneket, vagy hogy kalózkendőt kötve meglovagolja a hullámokat.

2016. március 12-től mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a színezőről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Arra gondoltam, hogy a mai bejegyzésben a színezésről és a rajzolásról írok nektek. Talán egyszer említettem korábban, de régebben nekem nagy szenvedélyem volt a rajzolás - rengeteg időt töltöttem vele, sőt versenyeken is voltam (persze csak a szórakozás kedvéért). Az utolsó időszakban inkább mangás dolgokat rajzoltam, de ahogy változott az érdeklődési köröm, valamiképp a rajzolás is egyre hátrébb került, és végül abbahagytam az egészet.

Később persze újra elkezdtem rajzolni, de akkor inkább absztrakt jellegű művek készültek. Szerettem ezeket megalkotni, de végül ismét hosszabb szünetre mentem, és tavaly év végén vettem újra kézbe ceruzát, hogy ismét ezzel töltsem az időmet. Az absztrakt jelleg még mindig megmaradt, úgyhogy valószínűleg most már ennél is fogok maradni.

De ennek mi köze a színezéshez? Hogy utálok színezni...
Gondolom nem ezt a mondatot vártátok tőlem, de mindjárt megmagyarázom. Mikor elkezdtem versenyre járni, a felkészítő tanárom mindig azt várta, hogy színes rajzot készítsek. Ezzel nem igazán volt bajom, de egyszer annyira megszenvedtem vele, hogy eléggé elment a kedvem tőle. Úgyhogy onnantól kezdve átálltam, hogy csak sima ceruzás képeket készítsek. Ne tudjátok meg, mennyi graffitom van 2H és 7B között! Később próbálkoztam ismét színest használni, de sosem voltam igazán elégedett a végeredménnyel, így maradtam a szürke ötven árnyalatánál. :)

Érdekes módon színezni ettől függetlenül imádok - csak ne a saját rajzaimat kelljen. Mikor elkezdett terjedni idehaza a felnőtt színezős divat, én is nagyon vágytam rá, de elég hosszú időbe telt, mire magam is kipróbáltam (mikor is kaptam meg ezt a könyvet?). Azt kell mondanom, hogy egyből szerelmes lettem! Amint kibontottam a csomagot, kiválasztottam a képet és a színeket, neki is álltam a színezésnek.

Rengeteg helyen olvastam, hogy milyen profi színeseket lehet használni... nos, nálam ez úgy valósult meg, hogy előszedtem majdnem minden régi színesceruzámat, és azokból válogattam. Mint láthatjátok, némelyikből már alig maradt mostanra, de attól még ugyanolyan szépen fog, mint régen.

Maga a színezési élmény vegyes volt számomra, és igen sok mindent megfigyeltem közben.

- Remekül szórakoztam, mikor sikerült egy részletet megfelelően kiszínezni.
- Mikor viszont elrontottam valahol, eléggé el tudtam szomorodni, hogy csúnya lesz az egész.
- Sokszor tartottam attól, hogy bár a kisebb részek szépek, a végeredmény nem fog úgy mutatni, ahogy elterveztem.
- Vonalon belül maradni színes ceruzákkal igazi kihívás. Pláne, ha nem tűhegyesek nonstop. Egy idő után már nem izgattam magam rajta, mert nem annyira láthatók, ráadásul a háttér egy részét eltakarja.
- Sokkal több időt elvett a színezés, mint hittem volna. Szinte rohant az idő, miközben színeztem - gyakran jártam úgy, hogy teljesen elvesztettem az időérzékemet, és sokkal később lett pár pillanat alatt, mint hittem volna.
- Ugyanakkor nagyon lassan haladtam, és ez néha frusztrált. Mármint elég elfoglalt voltam ebben az időszakban, így képzelhetitek, hogy éreztem magam, mikor eltelt egy óra és kiszíneztem egy növénycsomót meg egy halat.
Ez egyszerre előnye és hátránya is talán a könyvnek. Egyfelől biztos, hogy ez a 96 oldal + az óriás kép a végében hosszú-hosszú ideig kitart. Korábban azt gondoltam, hogy secc-perc alatt végezni lehet az egésszel, de ebben nagyot tévedtem.
Másfelől viszont néha demotiválóan hathat a haladás hiánya. Mondjuk nemcsak ilyen képek vannak, hanem olyanok is, ahol valamivel kevesebb elem van.
- Tetszett, hogy színezés közben semmi másra nem gondoltam, csak arra, hogy milyen színű legyen az adott elem. Ezért gondolatelterelésre is kiválóan alkalmas.

Személy szerint nagyon örülök, hogy kipróbáltam a felnőtt színezőt, mert nagyon tetszik - olyannnyira, hogy hamarosan megveszem az Elvarázsolt erdőt is. Imádom, hogy kiválóan el lehet vele szórakozni, kitölti, ha van egy kis üres időd, ráadásul úgy érezheted, hogy alkotsz valamit.

Végül pedig megmutatom a legelső színezésem eredményét. Ezt a képet lejjebb ti is megtaláljátok, ha gondoljátok, színezzétek ti is ki, és osszátok meg velem, ti mit hoztatok ki belőle! (A kép minőségéért bocsi)



Néhány színezhető kép kedvcsinálóként






Nyereményjáték


Ezúttal tengeri és óceáni tudásotokat teszteljük. Minden állomáson találtok egy kérdést, valamint két válaszlehetőséget, nektek pedig nincs más dolgotok, mint eldönteni, melyik állítás az igaz, és azt beírni a rafflecopter megfelelő mezőjébe. ha ezt minden állomáson megtettétek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott Kincses óceán színező egy példányát.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

A mai kérdés:
Melyik napon süllyedt el végleg a Titanic?

C) április 14-én vagy D) április 15-én


a Rafflecopter giveaway

További állomások


03/12 Függővég
03/13 Always Love a Wild Book
03/15 Letehetetlen
03/16 Kristina blogja
03/17 CBooks
03/19 Dreamworld
03/20 Szembetűnő

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése