2016. március 10., csütörtök

Top 5 könyv, amit télen olvastam

Már pár napja véget ért a tél, és végre érezni a tavasz szelét is. Ennek örömére arra gondoltam, hogy összeszedem az öt kedvenc olvasmányomat, amit télen olvastam.
Hiszen megérdemlik az extra szeretetet!






Miközben állítottam össze a listát, azon gondolkodtam, hogy mennyit változott az ízlésem - a top 5 olvasmányaim ugyanis elég érdekesek... legalábbis nem a megszokott. Mondjuk úgy vagyok vele, hogy én azt olvasom, ami érdekel, nem fogom beskatulyázni magam ilyen vagy olyan olvasónak.
Olvasok és kész. Mindig, ami épp érdekel. :)

Mielőtt megnéznénk a listát, be kell vallanom, hogy ici-picit csaltam, és hat könyvet tettem fel... de kettőt össze tudok vonni, úgyhogy nem gond. Illetve nem hiszem, hogy sorrendbe tudnám tenni a könyveket - inkább az időrendnél maradok.

George Orwell: Állatfarm és 1984

A télen pótoltam egy komoly irodalmi elmaradásomat, és decemberben az Állatfarmot, februárban pedig az 1984-et olvastam el. 
Mindkettő szédületesen jó könyv volt, ami elgondolkodtatott, megrázott... egyszerűen kikészített. Az Állatfarmot egy kicsivel jobban kedveltem, többek közt, mert az volt az első élményem az íróval, és sokkal erősebben ütött. 
Mindenesetre mindkét könyv fantasztikus, és természetesen mindkettőnek 5*-ot adtam.




Ez egy szép mentés volt Abercrombietól! Az első részre 4*-ot adtam, és kissé aggódtam, hogy a második rész is hasonló sorsra jut. Szerencsére hamar rádöbbentem, hogy ezúttal minden másként lesz.
Mondhatni, bedurvult az író, és volt itt minden! Imádtam, hogy az utazásnak hála jobban megismerhettem a Szilánkos-tengert és környékét. A karakterek is remekül sikerültek, és külön élmény volt, hogy az első rész főszereplője, Yarvi, itt mellékszereplő volt, akiben nem tudtam bízni. Ahhoz képest, hogy elvileg ismertem (mégiscsak 500 oldalt a fejében töltöttem), most mintha egy idegen lett volna. Imádtam! 
Bár minden folytatás ilyen csodálatos lenne!


Ugrottunk az idei évre. Rögtön a második olvasmányom óriási szerelem lett! Olvastam már Christől, az a könyve is nagyon tetszett, de ez?! Teljesen elvesztem olvasás közben, és gyakorlatilag úgy kellett kényszerítenem magam, hogy lerakjam. 
Imádtam, hogy a mesék világában időzhettem, hogy a kiskoromban olyan sokat hallott mesék folytatását is megismerhettem kicsit (igen, AU, mondhatni).
Nagyszerű ifjúsági irodalom, csak ajánlani tudom, ha egy kis kikapcsolódásra vágynál. (Ez a legkönnyedebb könyv a listán.)



Majdnem négy év kimaradás után ismét olvastam egy könyvet Philip K. Dicktől. Azt hiszem, a legütősebbet mind közül. 
Nagyon rövid a könyv (200 oldal körüli), ennek ellenére, nagyon ütött. Még úgy is, hogy tudtam, mire számíthatok a szerzőtől.
Ezt a könyvét nem a világáért, sokkal inkább a karakterekért és azokért a pszichológiai folyamatokért imádtam, ami végbe ment bennük. 
Te jóságos ég, azért a befejezés óta arra gondolok, hogy vajon és mit tennék... és őszintén szólva, fogalmam sincs. Olyan jó lenne valakivel kitárgyalni ezt a könyvet (valaki?).



Wow... a meglepetés ereje, mi? Legalább próbáljunk meg úgy tenni, mintha nem lett volna egyértelmű, hogy ez a könyv felkerül erre a listára.
Ez a kedvenc epic fantasy sorozatom, és hiába közel 600 oldalas, legszívesebben non-stop újraolvasnám. Amúgy arra nagyon kíváncsi lennék, miként történt ez a hihetetlen rajongás, mert arra még nem találtam magyarázatot. Mármint tudom, hogy nagyon-nagyon-nagyon remek minden benne, de ez nálam nem mindig szokott elég lenni.
A lényeg az, hogy imádom a sorozatot, a második rész pedig simán hozta az első rész szintjét, sőt, talán egy picit felül is múlta. A történet pörgős, millió minden történik, a karakterek pedig a szívem csücskei lettek (különösen Tamás). 

Nos, ez lett volna a téli Top 5-s listám. Kíváncsi vagyok, nektek mi volt a kedvenc olvasmányotok a télen? 

4 megjegyzés:

  1. A Kívánságvarázslatot még mindig nagyon el akarom olvasni *.*
    Orwell <3
    Kedvenc téli olvasmányom, hmm, nem egy ilyen volt :D Tarryn Fisher - Dirty red, Holly Smale - All wrapped up, On Sai-Calderon+Apa, randizhatok egy lovaggal.

    VálaszTörlés
  2. Én meg várom, hogy elolvasd. :D
    Holly Smale-s olvasásodra emlékszem, fangirlködtél ott nagyon. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az nagyon jo voooolt! Olvasson mindenki Geek Girlt! *.* Oroszlanfiu <3

      Törlés
  3. 5-öt nem tudnék felsorolni, de az biztos, hogy az egyik legnagyobb favoritom a Winter Siege volt, imádtam minden sorát :D
    ...
    Ja meg persze a Salt to the Sea. Hogy is hagyhattam volna ki? :D

    VálaszTörlés