2016. július 20., szerda

Mókuska #8: 2016-os szerzemények (2016. január-június)

Eljött az ideje a gyönyörködős bejegyzésnek is, avagy a 2016-os könyves beszerzéseim összesítésének. 
Egy hónappal ezelőtt kitettem egy képet FB-re, amin láthattátok összesítve, mennyi szépség került a birtokomba (júniusiakat leszámítva). Sokat.
De kezdjünk is bele! :)





2016. január
Beszerzett könyvek: 7
Olvasott: 4
Vásárlások: 0 Ft

Januárban két részletben kaptam könyveket. Januás 8-án érkezett első körben a Maxim négy őszi megjelenése Jennifer E. Smith: Milyen lesz a búcsú után?, Robin LaFevers: Halandó szív, Alexandra Bracken: Sötét játszmák és Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó. Ők turnés könyvek voltak, és mivel nagyon tetszettek, olyan jó volt végre a kezemben tartani őket!

A második beszerzést Ryanitonak köszönhetem, aki meg szeretett volna szabadulni pár könyvétől... én pedig válogathattam előtte, hogy melyikeket szeretném. Gondolom senkit nem lep meg, hogy Catherynne M. Valente: The Girl Who Circumnavigated Fairyland... közte van. Szívszerelmem a sorozat, úgyhogy nem elég egy példány belőle. Emellett Max Barry: Lexicon és Jane Rogers: Jessie Lamb testamentuma regényét választottam. Mindkettő nagyon érdekesnek tűnik, remélhetőleg, hamarosan sorra kerülnek.



2016. február
Beszerzett könyvek: 14
Olvasott: 4,5
Vásárlások: 9700 Ft

A hónapot a Bookline hatalmas akciójával indítottam, amelyben 5 történelem könyvet beszereztem (+ a rendelés másnapján a Libriben még egyet). - Itt el is ment ~6000Ft, de cserébe hat szakirodalommal gazdagodtam! Nem tudok ellenállni az ilyen akcióknak sajnos, pedig nem ártana, mert az ilyen indíttatású vásárlások dobják meg a statisztikámat.

Pár nappal a nagy szakirodalomvásár után Pécsen jártam, és beugrottam az antikváriumba is, hátha ott lesz még Dan Brown: A Da Vinci-kód (1500Ft) regénye, amit múltkor ott kellett hagynom. Ne tudjátok meg, milyen régóta kerestem már! Ez volt ugyanis az utolsó darab a Langdon sorozatból, amit nem birtokoltam. 

De szerencsére ott volt - és ami még jobb, ott volt egy másik régóta keresett könyvem is: Erich Kästner: Május 35. (700Ft) Tudnotok kell, hogy célom volt összegyűjteni minden gyerekkori kedvencemet, így nagyon örültem, amikor megláttam az egyik legnagyobb kedvencemet (és igen, múlt hónapban végeztem ezzel a küldetésemmel!).Végül még felkaptam David Benioff: Tolvajok tele (1500 Ft) könyvét, amiről sok jót hallottam, ráadásul Fumax, ami általában garancia arra, hogy kedvelni fogom.

Februárban volt a diplomaosztóm is, ahol két barátném is könyvvel lepett meg. Mónitól Joe Abercrombie: Miután felkötötték őket kaptam (elolvasom hamarosan, tényleg!), Nikitől pedig Elek Judit: Tutajosokat.

Habár nincs a képen, egy új szenvedélyem kezdődött ebben a hónapban, amikor megkaptam Johanna Basford: Kincses óceán színezőjét. Amúgy még mindig színezem ezt a könyvet, de hát igyekszem minél szebbre megcsinálni - igen, emiatt rengeteget szöszölök vele.

Az utolsó könyv a hónap utolsó napján érkezett a KMK-tól, Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem.



2016, március
Beszerzett könyvek: 5
Olvasott: 3
Vásárlások: 0 Ft

A februári elszállás után úgy tűnik, a könyvvásárlási lázam is csökkent, hiszen három darab regényt kaptam a hónapban.
M. R. Carey: Kiéhezettek könyvét a Kossuth ismerkedős turné keretein belül szereztem meg. 

Erich Kästner: A két Lottit a bookline antikváriumában néztem ki, és mivel anyukámnak is kellett valami onnan, együtt rendeltük meg, és ő fizette az én kicsikémet is. Igen, ő is a gyerekkori kedvencek projekt részese volt. 

Robert Jackson Bennett: Lépcsők városát az Agave kiadótól kaptam, és amiért nagyon hálás vagyok, hiszen óriási kedvenc lett. *-*

Emellett szintén nincs a képen, de az új szenvedélyemnek köszönhetően nagybátyámtól húsvétra és névnapomra megkaptam Johanna Basford: Titkos kert és Bűvös erdő színezőjét. (FB-re töltöttem fel annó képet róluk)



Következzen az egyik leghúzósabb hónap, április, a Könyvfesztivál hónapja...

2016. április
Beszerzett könyvek: 19
Olvasott: 3
Vásárlások: 18 380Ft

Egek ura... 
Tudtam, hogy sokat költöttem, de hogy ennyit?! Mondjuk erre raktam félre pénzt, illetve nem vettem meg olyat, amit csak talán olvasnék. 

Könyvfesztivál előtt három regényt kaptam. Az első csomagom a Fumax kiadótól érkezett és két szeretett sorozatom utolsó részét tartalmazta: Brian McClellan: Őszi köztársaságot és Anthony Ryan: A Tűzkirálynőt

A második csomag pedig Becky Albertalli: Simon és a Homo Sapiens-lobbi kötetét tartalmazta.

És akkor Könyvfesztivál.
Mivel erről készült egy külön bejegyzés, ezért itt nem írom le ismét, mi történt. Ha érdekel, >>ide<< kattintva elolvashatjátok.

Könyvfesztiválon főként sorozatfolytatásokat vásároltam - ill. PKD életművet bővítettem -, ezért próbálom tényleg nem bánni az erre elköltött pénzt.
Ugyanakkor igyekeznem kell figyelemmel tartanom a vásárlásaimat. Könyvfesztiválon könnyű megfeledkezni, hogy mennyit is költesz, hiszen mindenhol 1-1 könyv nem tűnik vészesnek. Amíg össze nem adod az egészet.
Meglátjuk, miként sikerül majd. Drukkoljatok! :)



2016. május
Beszerzett könyvek: 4 (+3)
Olvasott: 3
Vásárlások: 1600 Ft

Egy újabb kiheverős hónap következett, ahol minimálisra szorítottam a vásárlást.
A hónap közepén KMK-s csomagot kaptam, benne a két Könyvfesztiválos megjelenés, amivel turnéztam: Holly Black - Cassandra Clare: A rézkesztyű ás Leigh Bardugo: Siege and Storm - Ostrom és vihar. A kicsikéim.

Agave kiadótól kaptam Philip K. Dick: Figyel az ég könyvét, a legújabb darabot a gyűjteményembe.
A Bookdepositoryn volt egy akció ahol Cassandra Clare The Mortal Instruments sorozat könyveit lehetett olcsóbban megvenni - az új borítóval. Nos, megrendeltem a 2., 3., 4., és 6. részeket, viszont csak a 3.részt kaptam meg az új borítóval. Ne tudjátok meg, milyen levélváltás kezdődött a Bookdepoval! A végén szerencsére megtarthattam őket és a pénzt is visszautalták. Viszont így is csalódtam bennük.

Végül nézzük az utolsó hónapot, ahol a Könyvhét történt... vagy nem tudom mi, de megint sok könyvet szereztem.

2016. június
Beszerzett könyvek: 17
Olvasott: 11
Vásárlások: 4160 Ft

Júniusi beszerzéseket leginkább a Könyvhéten ejtettem meg. Itt vettem meg Brian Staveley: A tűz kegyelmét, Naomi Novak: A jádeköves trónt és az Elefántcsont birodalom könyveket. Emellett Fummietól megkaptam Denise Jaden. Never Enough - Soha nem elég könyvét.
Maxim kiadótól megkaptam a Könyvfesztiválos és könyvheti megjelenéseket: Jennifer E. Smith: Ilyen a boldogság, David Levithan: Egy másik nap és Amy Kathleen Ryan: Láng. 

A Fumaxtól két könyvet kaptam: Neal Stephenson: Seveneves - A hét Évát és Scott Hawkins: Az Égett-hegyi könyvtárt. Ez utóbbit most olvasom, és nem semmi regény! Sokkal több van benne, mint amire először számítottam!

Az Agave kiadótól ismét kaptam egy szeretetcsomagot (tekintve, hogy két abszolút kedvencem lett a regények közül, nyugodtan hívhatom így): N.K. Jemisin: Az ötödik évszak, Paul Tremblay: Szellemek a fejben, Neil Gaiman Csillagpor és Köztesvilág.

A Könyvhét előtti napon érkezett meg a legújabb Neal Shusterman regény, az Everlost a Tilos az Á könyvektől.

A Könyvhét után még kétszer kaptam könyvet. Először a KMK könyvhet csomagja érkezett meg, benne Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer és Marie Rutkoski: A nyertes átka. Az első félév utolsó könyvét pedig az Alexandra 30%-os akciójában szereztem, és ez volt az utolsó hiányzó gyerekkori kedvencem. (Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék) Annyira örültem amúgy, hogy megkaptam a kicsikét, hogy még aznap este újraolvastam. 

Összesítés

Beszerzett könyvek: 63
Olvasott: 28,5

Azt kell mondanom, hogy nagyon sok könyvet beszereztem idén, viszont igen alacsony százalékukat olvastam csak el. Az, hogy mégis tartani tudtam a %-os arányomat inkább annak köszönhető, hogy szanáltam a könyveimet, ill. régebben megszerzett darabokat olvastam el.
Az egyik nagy tanulság számomra, hogy érdemes minél előbb elolvasni a friss beszerzéseket is. Mondjuk, ha nem egyszerre vennék annyit, talán sikerülne is.
Kíváncsi vagyok, miként alakul az év második fele. Mindenképp igyekezni fogok, hogy egyszerre ne vegyek sok könyvet és ne csábuljak el az akcióknak. 











0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése