2018. július 27., péntek

Hétvégi Olvasónapló (155) Romantikázás a Terrorral

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.





Újabb hét repült el, én pedig észre sem vettem, hogy elmúlt. Mondjuk nem sok minden történt - a kertet csinálgatom, gyönyörködöm a paradicsomaimban, a szomszéddal társalgok, kutyázok.

És persze blogolok! Az elmúlt héten a szerda kivételével mindennap került ki bejegyzés - de még nem végeztem ám! :)

A héten olvastam



Dan Simmons: Terror könyvével töltöttem a hetet, s tegnap délután be is fejeztem. Imádtam, az egyik legjobb olvasási élményem volt az idei évben!
Ráadásul annyira belefeledkeztem, hogy ez a 710 oldal csak úgy elrepült. Bevallom, még olvastam volna tovább is.

Aktuális olvasmány




Kunt Gergely – L. Balogh Béni – Schmidt Anikó (szerk.): Trianon arcai
Haladás: 71. oldal (+42 oldal)

Tegnap este tértem át a Trianon arcaira, amely egy primer forrásokat tartalmazó gyűjtemény. Egy történész barátnőmmel együtt olvassuk, és leginkább azon gondolkodunk, hogy ki lehet ennek a kötetnek a célközönsége. A lábjegyzetek ugyanis kettős képet festenek: találhatók benne szómagyarázatok, amelyek arra utalnak, hogy az átlag olvasóknak készült, de a többi lábjegyzet annyira részletes, hogy megkérdőjelezi ezt az állításomat.
Mondjuk azokkal a lábjegyzetekkel nem vagyok teljesen kibékülve - többször ismétel dolgokat.
Kíváncsi leszek, a további források milyenek lesznek.

Tervek



Egyetlen tervem már csak erre a hónapra, mégpedig A láng légiójának elkezdése. Persze csak akkor, ha sikerült kikeverednek a Scrubs maratonból. :)




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése