2014. március 16., vasárnap

10 tény rólam és a könyvekről

A mai poszt Doloriennek köszönhető, ugyanis, mikor néztem a frisseimet molyon, feljött EZ a karc. És Dearies, ez annyira különleges és érdekes 10-es lista volt, hogy nem tudtam kihagyni.
(És yay, még egy Tyleres képet is tehettem ki mellé - esztétikai dolgok)

Úgyhogy nézzük a válaszaimat!





1. Egy könyves kívánság

Azt kívánom, hogy sosem unjam meg az olvasást, mert akkor egy olyan világot veszítenék el, amit lehetetlen lenne pótolni.

2. Egy könyves terv

Ez elég egyértelmű az én esetemben, pláne, hogy folyton erről beszélek: A várólistám lecsökkentése 100 könyv alá!

3. Aktuális olvasmány (cím nélkül)

Egy hatalmas csalódást követően a befejezés megváltja magát, és eléri, hogy ne akarjak búcsút mondani ennek a világnak, ennek a varázslónak és a jövendőbeli karaktereknek.

4. Előző olvasmány (cím nélkül)

A lelkemet simogatta, a gondolataimat lefoglalta, a szívemet néhol megcincálta, de egy zuhanás csodákra volt képes.

5. Mert számít a külső (ideális könyv kinézete): 

Keménykötéses védőborítóval (de a könyvön is rajta legyen a borítókép. 350-400 oldalas legyen mellé, olvasható méretű betűkkel. A borítókép... nos, azt hiszem annyi, hogy tetsszen. :)

6. Illat (hogy szagolod meg a könyvet?)

Kinyitom random oldalon a könyvet, és megszimatolom, majd szorosan magamhoz ölelem a könyvet, mert Könyv. 

7. Könyvjelző

A Bookdepository-s könyvekhez hasonló méretű és anyagú, de szeretem az egyedi mintát. Egyébként szeretnék egy olyat, amin egy bolyt van.

8. Kedvenc olvasó póz

Én vagyok, aki mindenhogy kényelmesen van. De nézzük... a no1. favorit pózom nyaraláskor a Balaton parton a törölközőn hasalva.
A hétköznapokban szeretek fotelban ülve olvasni, vagy az ágyamon hason fekve szintén.

9. Hol? Mikor?

Bárhol és bármikor. Na jó... itthon imádok olvasni, délután/este. Emellett, ha Pécsen vagyok, s kint jó idő van, az egyetem parkjában nagyon jól el lehet ütni az időt egy jó kis könyvvel. És persze a vonaton! 
Éjszaka csak azért nem szeretek olvasni, mert képtelen vagyok lerakni a könyvet, és a megszokottnál is kevesebbet alszom (mármint ez egyetemi időszakban, szünetekre nem érvényes).

10. A könyvben hol?

Rossz könyveknél az utolsó fejezetnél imádok tartani. Egyébként imádom a regények kezdetét, mikor egy új világba csöppenek, és megismerkedem vele. Az abszolút kedvencem az a hely a könyvben, mikor annyira belefeledkezem, hogy teljesen megszűnik számomra a külvilág. Ez változó.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése