2014. március 7., péntek

Könyvtárban jártam (5)

Helló Dearies!

Már régen jelentkeztem a könyvtárban jártam rovattal, de az elmúlt időszakban vagy 1.) szakirodalmat vettem ki, vagy 2.) 1-1 könyvvel tértem haza. 
Viszont a tavaszi szemeszter elkezdődött, én pedig az elmúlt hónapban folyamatosan a könyvtárban jártam valami okból kifolyólag. Ennek eredménye a mostani hatalmas könyvtári lista, ami végett nem biztos, hogy túl sok másik könyvet olvasnék a közeljövőben. 




Mint láthatjátok, Rick Riordan rajongásom folytatódik, és tervbe vettem, hogy befejezem a Percy Jackson és az Olimposziak sorozatot. Így meg is kaparintottam mind a három hiányzó részét: A titán átkát, a Csata a labirintusbant és Az utolsó Olimposzit. Mit ne mondjak, alig várom, hogy olvassam.
Az Egy képzeletbeli barát naplójával már régóta szemeztem, de a könyvtárban sosem láttam, és már nagyon közel voltam ahhoz, hogy megvegyem, de aztán belebotlottam, és hoztam is magammal. 
Emma Donoghue: A szoba könyve kihagyhatatlan volt számomra - Nancy is imádta, és ahogy beleolvastam, én is fogom.

Árnyból az angyal - csak, hogy legyen egy VP-s könyv is a listán. Igazából azért hoztam ki ezt a könyvet, mert kíváncsi vagyok az íróra. 

Ruta Sepetys: Kalitkába zárt álmok... mit mondhatnék? Nancy a barátném, úgyhogy szinte természetes, hogy sorra kerül nálam a szerző új regénye. :)

Jonathan Coe: The Rotter's Club a harmadik kötelező olvasmányom a Portrays of British Canonical Authors szemináriumomra. BA során egyszer már olvastam, de egy eseményen kívül semmire nem emlékszem belőle (mert nem igazán tetszett), de talán másodszorra!

A listában van David Lodge: Changing Places-e is, amelyik a stóc tetején van - nos, ő a második kötelezőm ugyanerre a szemináriumra; azt már olvasom is. Egész pozitív csalódás, főleg hogy valami borzalomra számítottam. Remélem, így is fog maradni!

És milyen lenne a kép egy történelemhez köthető könyv nélkül? Ugye, hogy üres?! Szerintem is! Bánffy Miklós: Huszonöt év (1945) könyvére úgy akadtam rá, hogy a Rubicon januári számában ebből a kötetből idéztek, és nekem felkeltette az érdeklődésemet.

Ezt a két könyvet szeretném külön is kiemelni a listáról. 28 nappal ezelőtt elkezdtem a németet (korábban tanultam, de a tudásom egyrészt passzív, másrészt nemlétező volt). Szóval most aktívan németezem, és így lassanként eljutottam oda, hogy két német regényt is kikölcsönözzek a könyvtárból!

Daniel Glattauer: Gut gegen Nordwind regénye magyarul is megjelent, imádtam is, úgyhogy alig várom, hogy visszatérhessek Emmiék levelezéséhez.
A másik pedig Kerstin Gier új YA sorozatának első része, a Silber. Ami az álmok titokzatos világát mutatja be.

Azóta voltam ismételten könyvtárba, és beszereztem még egy halom olvasnivalót. 

Lissa Price: Leszámolás volt az első, amiért kimentem a könyvtárba, ugyanis előjegyeztem az édest, és most be is fejezhetem a sorozatot. 

Brent Weeks: Éjangyal trilógiája már régóta várólistás volt, de a könyvtárban csak egyben lehetett kikölcsönözni, én pedig nem olyan vagyok, hogy meghátrálok egy ilyen kihívástól. ;)

Oliven Bowden: Reneszánsza szintén érdeklődés tárgya volt egy ideje, és végre bent volt az első rész, úgyhogy már hoztam is. Igen, kissé ráálltam erre a témára. :)

És TERMÉSZETESEN egy újabb töris könyv; ezúttal egyik tanárom kötetének vettem ki: Hahner Péter: 100 történelmi tévhit. Ami boldoggá tesz, hogy habár ezeket tanultam/tanulom, találok plusz érdekességeket is a kötetben, és annyira élvezetes olvasni! Egyszerűen imádom, annyira fantasztikus egy könyvecske!


2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó könyvtárba jársz! :D

    VálaszTörlés
  2. Igazából 3-ból vannak - a kötelezőim a BTK angol könyvtárából, a többiek a Tudásközpontból és a Várkonyi könyvtárból. De igen, nagyon-nagyon-nagyon jó könyvtárak *-*

    VálaszTörlés