2014. március 1., szombat

Friss Megjelenések (8): 2014. március 1 - 31.

Helló Dearies! A naptár szerint hivatalosan tavasz van! Éljeeeen! Ráadásul ma nagyon kellemes meleg van, ideális egy kis kinti munkára, lazításként pedig olvasásra is. 
A tavasz örömére márciusban is 11 db fantasztikus regény jelenik meg, többek közt Lauren Oliver és Dan Wells új regénye is kijön.



2014. március 4.


 

 Leah Cypess: Death Sworn könyve elsőre nem tűnik "nekem való" regénynek, de. egyre inkább érdeklődöm az epic / high fantasy könyvek iránt, ez pedig az.. a YA verzióból. A főszereplő lány Ileni elveszíti varázserejét, ami alapjában véve nagy baj, de ezzel együtt a társadalomban betöltött szerepét, az álmait és céljait is elfelejtheti. Az Idősek elküldik őt, hogy tanítson egy szektányi bérgyilkost, de... az bérgyilkosok utolsó két tanítója ismeretlen körülmények közt életét vesztette. 

Carol Lynch Williams: The Haven. Az írónőtől már volt szerencsém olvasni a Waiting című könyvet, és már ott beleszerettem az írónő írásmódjába, az érzelmek közvetítésébe. A The Haven disztópia, ahol a Haven lakói számára a külvilág ismeretlen és veszélyes. A kórház pedig az otthonuk is, ahol mindent szabályoznak, hogy karanténba zárják a betegséget.

Lauren Oliver: Panic regényét a fülszöveg olvasása nélkül is várólistára raktam, mert eddig mind a négy általam olvasott regényét imádtam az írónőnek (aka reménykedő). A könyv realista regény, de kissé disztópiának is tűnik - aka nem tudom hova besorolni jelenleg. A Pánik egy játék, amely csak azért indult, mert egy nyáron nem volt mit csinálni. A kockázat azonban sokkal nagyobb, mint gondolnád. 

Seanan McGuire: Half-Off Ragnarok a z InCrypted sorozat harmadik része. Felnőtt urban-fantasy regény, amelyben a humor is szerepet kapott. 

Mindee Arnett: The Nightmare Dilemma a The Arkwell Academy sorozat második része. Fantasy YA, amelynek főszereplője Dusty Everheart, aki éjszakánként házakba tör be - ugyanis ő Rémálom. És igen, a sorozatnévből is látható, hogy bentlakásos iskolás regény.

Sally Green: Half-Bad új sorozat, a Half Life első része. Fantasy, ahol a modern Angliában a boszorkányok és varázslók az emberek közt élnek, és vagy jók vagy rosszak. A főszereplőnk azonban mindkettő, ami végett mindkét oldal folyamatosan támadja őt.

2014. március 6.



Teri Terry: Shattered a Slated trilógia zárórésze. Disztópia, amelyben a történet főszereplőjének emlékeit és személyiségét elvették. 

2014. március 8. 



Steven dos Santos: The Sowing a The Torch Keeper sorozat második része - szívszerelmem. Disztópia, ahol öt kiválasztott tizenhat évesnek részt kell vennie egy kihívássorozaton, és minden egyes bukás egy kiválasztott szerettük életét jelenti. A második rész az első rész győztesének életének mutatja be, de az első részből kiindulva ez sem lesz egy fluffos történet.

2014. március 11.


Dan Wells: Ruins, a The Partials sorozat harmadik, zárórésze. Az első két rész megvan magyarul - sajna olvasatlanul -, de az írót imádom, így csak a legjobbat várom tőle. Disztópia regény.

2014. március 17.



Abigail Roux: Ball & Chain a Cut & Run sorozat nyolcadik része. Bizony-bizony, még lesz jó pár bejegyzés erről a sorozatról, hiszen még csak hármat olvastam el (és a másodikról írtam csak bejegyzés). M/M romantika Ty-ja és Zane-nel. Szerelem. Szívfájdalom. Könyve válogatja.

2014. március 27.



M. R. Carey: The Girl with All the Gifts. Elég egyszerű borítós könyv, de a fülszöveg alapján joggal került a várólistámra. Sci-fi, thriller történet. Melanie különleges lány, akit reggelente a cellájából őrök visznek el az osztályba. Miközben folyamatosan a fejéhez szegezik pisztolyaikat. Melanie azonban szeret tanulni, és kedvenc tanárának is folyamatosan elmeséli mi mindent fog csinálni, mikor felnő. Csak azt nem érti, ez miért teszi tanárát olyan szomorúvá.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése