2016. január 2., szombat

Friss Megjelenések (21) 2016. január

Helló Dearies!

Új év, visszatérő rovat. 2015. februárjában készítettem utoljára friss megjelenéseket, aztán az idő- és talán kedvhiány miatt is elmaradt.
Viszont hiányzott, mert így jobban számon tudtam tartani, melyik könyveket is várom annyira - ill. ezek a regények mindig megérdemelnek egy kis extra-szeretetet.



Tavaly év vége felé egyre kevesebb olyan regény jelent meg, ami kiváltotta volna az érdeklődésem (most a külföldiekről beszélek, a hazai állapotok... igen, szégyentelenül sok fantasztikus könyv jelent meg az ünnepekre - szerencsére *.*).
Nem tartott sokáig ez a békés állapot, ugyanis januárra ismét több megjelenés került a listámra, mint szabadna. Főleg a sorozatfolytatások dobták meg a számot (mindig azok a hibásak).

Január 5-én jelenik meg (igen, most kedden, aww) Alexandra Bracken: Passenger c. könyve, amely egy sorozat kezdődkötetet is egyben. Az írónőtől eddig két regényt olvastam (Sötét elmék sorozat eddig itthon megjelent darabjait), de azok abszolút meggyőztek arról, hogy szinte automatikusan felkerüljenek a könyvei a várólistámra.
A Passenger egyébként az első nagy hype-s könyv is idén, ami miatt aggódnék normális esetben, de hiszek az írónőben. Mindenesetre a könyv egy olyan világban játszódik, ahol téren és időn keresztül létezik időutazás, a főszereplőnk pedig arra a hajóra kerül, amely erre képes. 
Nagyon izgatott vagyok, hogy olvassam!


Január 26-a lesz a következő nagy nap, ugyanis szinte mindegyik friss megjelenésem ezen a napon jelenik meg. Emily Martin debütáló regénye, a The Year We Fell Apart könyve kortárs realista mű, amely a barátságból szerelem témakörével foglalkozik.
Alapvetően nem biztos, hogy felraktam volna a listára, pláne, mikor arról az írónő, hogy a fiú mennyire jóóóóó pasi lett, de a barátságból szerelem téma nagy gyengém (okokat inkább ne firtassunk).
A másik feldolgozott téma a család kérdése lesz gondolom, ugyanis az egyik konfliktusforrást az édesanya betegsége adja.



Kalli Wallace: Shallow Graves könyve egy újabb debütáló regény (bár az írónő több novellát írt már), amelynél a borító fogott meg. De nézzetek rá, hát nem figyelemfelkeltő?
Emellett a történet sem semmi. A főszereplő a sírjában ébred, és nem tudja, ki ölte meg. A célja pedig innentől, hogy megtalálja a gyilkosát, miközben a képességéért (megérzéseiért) őt is üldözi egy szekta.
Ez a könyv vagy nagyon jó lesz, vagy nagyon nem, nem gondolom, hogy ennél lehet köztes megoldás. Én mindenesetre nagyon várom, most kissé paranormális hangulatban vagyok, ez pedig az.
Megjelenés: 2016. január 26.


A többi várólistás könyvem sorozatfolytatás, így őket nem részletezem (pláne, mert el vagyok maradva az előző részekkel):

 


Ezek lennének a friss megjelenéseim januárra (3 + 6 sorozatfolytatás). Volt már félelmetesebb is, de már itt látszik, hogy mennyi kezdésre/folytatásra váró sorozatom van idénre.

2 megjegyzés:

  1. Istenkém, az a sok gyönyörű borító *.* A sorozatfolytatások nélkül nem is olyan sok az új megjelenés. Egyébként meg nagyon örülök, hogy visszahozta ezt a rovatot! <3

    VálaszTörlés
  2. Igen, azok nélkül olyan vállalhatók. Azokkal együtt viszont, jaj... :D

    VálaszTörlés