2017. június 23., péntek

Hétvégi Olvasónapló (108) Az árulók háborúja

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.




Eljött a nyári szünet első hete! Ennek örömére nagytakarításba kezdtem itthon, mert természetesen ez a volt a leglogikusabb lépés. Viszont cserébe annyira szépen kezd kinézni minden. Rengeteg mindent szanáltam, így több hely is lett mindenhol - ami bizonyára kelleni fog majd a jövőben.

Emellett ismét elkezdtem tornázni, ami hihetetlen módon hiányzott. Annyira idióta voltam, amiért félbehagytam a tanév alatt. De egyszerűen nem volt kedvem, és nem is bírtam motiválni magam semmivel. Most viszont a forróság sem veheti kedvem, és lassan, de biztosan haladok.

A héten olvastam


Térjünk is rá, mi mindent olvastam a héten. Ezúttal 3 könyvet fejeztem be, illetve egyet félbehagytam (Scott Oden: A Gathering of Ravens).

      

Úgy érzem, kicsit változatos ez a felhozatal.
Na de, először is John Scalzi: Vének háborúját olvastam el (egy nap alatt), ami nagyon tetszett, bár Az összeomló birodalom még mindig a kedvencem. Ennek ellenére nagyon várom, hogy olvashassam a folytatásokat.

Ezután jöhetett Rick Riordan: A Mark of Athena, ami szerintem a sorozat legjobb része idáig. Rengeteg izgalom és feszültség jellemzi ezt a kötetet, és Rick Riordan továbbra sem kíméli a szereplőit. A függővégről pedig ne is beszéljünk... meg sem vagyok már lepődve.

Végül pedig végére értem Seth Dickinson: Kormorán Baru, az árulónak. Kereken 2 hónapig tartott az olvasás, de úgy szerettem végig. Tény, hogy nem túl mozgalmas, de oda kell figyelni olvasás közben, különben lemaradsz valami fontos részletről. Egyébként kedvenc lett, imádtam, és most úgy hiányzik. Remélem, az író hamar befejezi a következő kötetet.

Aktuális olvasmányok


   

Laini Taylor: Strange the Dreamer
Haladás: 68. oldal

Tudom, nagyon lassan haladok ezzel a könyvvel, viszont az is igaz, hogy igencsak intenzív olvasmány. Nagyon tetszik, Laini Taylor stílusa pedig továbbra is elbűvöl. Kíváncsi vagyok, hova vezet ez a történet.

Richelle Mead: Silver Shadows
Haladás: 28. oldal

Angst, angst, angst. Olvastatja magát ez a rész is, de annyira jó lenne egy kis előrelépés. Igen, 28 oldal tömény szenvedés után ezt kívánom már. Frusztrálnak az alkimisták is, gyakorlatilag minden és mindenki.

Tervek


Ismét sikerült teljesítenem minden tervemet, aminek újfent örülhetek.

✓ Befejezni egy könyvet az aktuális olvasmányokból → Kormorán Baru, az áruló
✓ Haladni egy olyan aktuális olvasmánnyal, amivel ezen a héten nem haladtam semmit. → Kormorán Baru, az áruló
✓ Haladni a tervezett könyvek közül az egyikkel. → Vének háborúja, Mark of Athena
✓ Haladni két aktuális olvasmánnyal (akár olvastam, akár nem ezen a héten). → Kormorán Baru, az áruló; Strange the Dreamer

      

A hétre 3 könyvet szeretnék elkezdeni (meg egy részét befejezni is).
Az utolsó könyvtári könyvemmel indítok majd - szerintem, amint végzek a poszttal, el is kezdem -, Max Gladstone: Nagyrészt halottal. Az előbb beleolvastam, és már magával ragadott, úgyhogy várom, hogy megismerkedjek ezzel a világgal.

A következő pályázót a héten kaptam a BTK keretein belül; Neal Shusterman: Az óceán mélyént már külföldi megjelenéskor kipécéztem, de folyton halogattam. Erre megjelent magyarul! Számomra Maggie Stiefvater: A Hollókirály mellett ez volt a Könyvhét megjelenése. A könyv maga pedig gyönyörű, úgy örülök, hogy meghagyták az eredeti borítót!

Végül pedig egy friss megjelenést pécéztem ki, Mackenzi Lee: The Gentleman's Guide to Vice and Virtue, amire nagyon, de nagyon kíváncsi vagyok. Történelmi, utazós LMBT sztori, amiből fogalmam sincs, mi fog kikeveredni.

A mini-kihívásaim pedig a következők:

☐ Befejezni egy könyvet az aktuális olvasmányokból.
☐ Haladni egy olyan aktuális olvasmánnyal, amivel ezen a héten nem haladtam semmit.
☐ Haladni a tervezett könyvek közül az kettővel.
☐ Haladni két aktuális olvasmánnyal (akár olvastam, akár nem ezen a héten).

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése