2019. február 16., szombat

Catana Chetwynd: Szerelmes pillanatok

Ami spontán, alkalmi firkálgatásnak indult, az igazi szenzációvá vált, amikor a barátja felrakta Catana Chetwynd rajzait az internetre. Most a Catana Comics képregényei olvasók millióit érintik meg édes humorukkal, amivel könnyű azonosulni. A Szerelmes pillanatok pontosan az, amire a címe utal: egy kapcsolat legjobb pillanatai.


Catana rövid kis képregényei szinte vírusként terjednek a neten, nem véletlenül: aranyosak, szeretnivalóak és tutira mindenki tud velük azonosulni.
A Könyvmolyképző Kiadó most elhozza nekünk az ezekből a cukiságból összeállított gyűjtemény, a legjobb szerelmes pillanatokkal. Mi jobb is kellene Valentin-napra?
Úgyhogy most a Blogturné Klub is beleveti magát Catana és párja hétköznapi boldog pillanataiba, mint egy puha felhőbe. Tartsatok velünk Ti is!

Már jó ideje gondolkodom, miként is lehetne bevezetést írni egy olyan képregényhez, ami a romantikáról szól. Írjak a saját benyomásaimról? Esetleg a romantikával való kapcsolatomról, ami olyan kusza, hogy szavakba sem lehet önteni? Vagy épp idézzek fel egy emléket?
Igen, azt hiszem, az lesz a legjobb, ha a képregénnyel együtt mesélek egy kicsit én is.

Nem tartom magam romantikus embernek, mégis szeretem a romantikus apróságokat. Ez már önmagában furcsa. Mégsem tudom másképp megfogalmazni. Persze ehhez hozzájárul az is, hogy mit tartok romantikusnak. Számomra ez a szó a gesztusokban rejtőzik. Amikor írsz neki egy üzenetet, hogy „azt hiszem, ma megázok”, s ő kijön eléd, s hazavisz. Vagy amikor kint ültök éjszaka az udvaron, s együtt lesitek a csillagokat órákon át. Nem nagy dolgok, mégis maradandó emlékké válnak.

A Szerelmes pillanatok is hasonló apróságnak tűnő élményeket örökít meg. Egy hétköznapi párost mutat be, akik mindennél jobban szeretik egymást. Vannak furcsa szokásaik, mégis boldoggá tudják tenni egymást.

Szerintem ez a képregény nagyon aranyos volt, mosolyogva olvastam a sorokat, s bólogattam nagyokat pár igencsak ismerős szituációnál. Nem mind volt ilyen ugyan, mégis alapvetően pozitív élmény volt olvasni őket. És igazából ez a kötet legnagyobb előnye. Bárki, aki volt már párkapcsolatban, talál benne olyan elemet, ami rá és a párjára is igaz. Ebből pedig máris eszébe jutnak a szép emlékek, amik még értékesebbé teszik az adott képregényt. Lehet, ez kétélű fegyver, nálam mégis működött. Volt párkapcsolataim hétköznapjait idézte fel bennem, s jó érzéssel töltött el, hogy mi is ilyenek voltunk.

Ettől függetlenül viszont nem tudtam neki öt csillagot adni. A magyar fordítás nem minden esetben volt hibátlan, sőt, akadt egy-két olyan eset is, amikor elveszett a mondanivaló. Mondjuk alapvetően kellett idő, hogy megszokjam magyarul ezt a képregényt, eddig ugyanis angolul olvasgattam instagramon a Catana műveit.

Mindent összevetve úgy gondolom, hogy Catana képregényei tele vannak érzéssel, egy nagy adag boldogsággal és egy csipetnyi introvertáltsággal. Elsősorban azoknak ajánlanám, akik vágynak egy kis romantikára és olyan képregényre, amelyben könnyen magunkra ismerhetünk (#relatable).




Könyv adatai
Eredeti cím: Little Moments of Love (2018)
Kiadó: Könyvmolyképző (2019)
Oldalszám: 160

Nyereményjáték



Mostani játékunk természetesen a szerelem jegyében telik! Összeszedtük nektek kedvenc párosaink nevét különböző könyvekből, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, melyik könyvben szerepeltek - és beírni a könyv címét a Rafflecopter doboz megfelelő soraiba.

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!

A mai páros:

Nos, Dearies, ha gyakran jártok ide, már magatok is tudjátok, kik azok, akikről több bejegyzésen keresztül képes vagyok ábrándozni. Akiknek a novellájáról egy esszét írtam gyakorlatilag. Nos, az én kedvenc párosom nem más, mint Adam és Ronan. De melyik sorozatból?


További állomások


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése