2013. szeptember 7., szombat

Várólistára (2): Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem

Robin LaFevers Gyilkos kegyelem regényével még a régi blogom friss megjelenés rovatán belül találkoztam. Első látásra nem igazán keltette fel az érdeklődésemet, de aztán megláttam az angol fülszöveg első mondatát:
"Miért lennél a bárány, mikor lehetsz a farkas is?"
Ez az egyszerű kérdés volt, ami felkeltette az érdeklődésemet. És tessék-lássék! Alig másfél évvel később már magyarul olvashatom majd! (let me love you, sweetheart)

Várható megjelenés: 2013. október 1.
(Már alig 24-et kell aludnunk, hogy a két kis kezünk közé foghassuk, igen)
Moly | Goodreads

Fülszöveg:
FIATAL, GYÖNYÖRŰ ÉS HALÁLOS. A fiatal Ismae-t, akit a halál istenének szolgálói képeztek orvgyilkosnak, a Bretagne-i udvarba viszik küldetést teljesíteni. Ismae azonban azt tapasztalja, hogy nincs felkészülve; nemcsak az intrikák és árulások játszmáira, hanem a lehetetlen választásra sem, amelyben pedig döntenie kell. Mert hogyan tölthetné ki a Halál bosszúját egy olyan emberen, aki – bármennyire küzdött ellene – meghódította a szívét? Veszélyekkel teli történet: intrikák, mérgek, szeszélyek; de végül megmutatkozik a helyes út?

Előzetes véleményem: 
Ma nézegettem az írónő honlapját, hogy milyen érdekességeket található a könyvvel kapcsolatban, s ott olvastam, hogy a regény történelmi háttere valós eseményeket tükröz. 
Igen, aki ismer, tudja, hogy körülbelül meglengették a vörös posztót a szemem előtt, s felettébb körültekintő leszek, mikor ezt a részét figyelem a regénynek. Viszont, tekintve, hogy a bejegyzés folytatódott, kifejtve ezen eseményeket (nem, nem olvastam egyelőre el, mert azt írta az írónő, hogy spoileres), nem számít Passion-szintű történelem-sarkításra. 
GR-en a főhősnőről is sok pozitívumot hallottam - mondjuk, tény, hogy orvgyilkosként kötelező jelleggel kell erős karakternek lennie. Nagyon érdekel, miként állja meg majd a helyét ebben a világban.
Mellesleg felettébb ígéretesnek hangzik, hogy elméletileg mágia és mérgek is megjelennek a regényben. 
Összefoglalva, egy történelmi paranormális fantasy lesz? Mérgekkel?
Hosszú lesz ez a "pár" nap, míg olvashatom/juk! 

Addig pedig a Gyilkos kegyelem könyvtrailere:




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése