2014. február 14., péntek

Várólistára (6) Bethany Griffin: The Fall

Helló Dearies!

Ez itt a Várólistára rovat 6. része; a rovaté, amely derült égből villámcsapásként jelentkezik a blogon, de minden egyes alkalommal a legnagyobb rajongásaimat tartalmazza (melyeket általában épp felfedeztem).

A mostani új szívszerelmemet a cover-whore énem találta. Mert nézzetek rá a borítóra... CREEPY. Vagy legalább is elég horroros dolgot sejtet. És az a szöveg a borító tetején: Őrültség minden egyes lélegzetvétele.

Bethany Griffinről már hallhattatok, előző sorozata Edgar Allan Poe: A vörös halál álarca történetét dolgozza fel (1. rész: Masque of the Red Death, 2. rész: Dance of the Red Death). 
Az írónő ismételten egy Poe klasszikushoz nyúlt inspirációért, az Usher-ház bukásához (igen, a cím elér árulkodó volt).

De nézzük, miért is szeretném a Poe-rajongáson kívül olvasni, aka a fülszöveg:

Madeline Usher elátkozott.

Egész életében a sors ellen hadakozott, és azt hitte, végre győzelmet aratott. Egészen addig, mígnem egy koporsóban ébred.
Az Usherek fiatalon halnak meg. Az Usherek átkozottak. Az Usherek nem hagyhatják el otthonaikat, a házat, amely kísért és kísértett, a házat, amely olyan, mintha saját lelke lenne. Madeline élete - melyet rövid emlékekből ismerhetünk meg - kétségbeesett szökési tervek kreálása körül forgott, hogy megmentse saját és testvére életet. Az egyetlen esélyét pedig a ház elpusztítása jelentheti.
A végén, képes lesz Madeline megőrizni épp eszét és romba dönteni a házat?

A The Fall műfaji besorolása szerint pszichológiai thriller, amivel aztán végképp kiakasztotta a rajongási mércémet.
A fülszöveg alapján ez a könyv félelmetes lesz, kiakasztó (helló, fóbia), ugyanakkor rejtélyes, és talán egy kiváló horror is kialakulhat belőle. 
Komolyan el kellene olvasnom a Masque of the Red Death-et az írónőtől. Most már tényleg.

Megjelenés: 2014. október 7.
Goodreads

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése