2014. február 22., szombat

Abigail Roux - Madeleine Urban: Sticks & Stones

"Ott és akkor Zane tudta, hogy nem adná fel harc nélkül Ty-t. Soha."

Sorozat: Cut & Run #2

Hat hónappal azután, hogy kis híján életüket vesztették New Yorkban, Ty Grady és Zane Garrett irodai munkára vannak ítélve. Mikor arra kötelezik őket, hogy vakációra menjenek (amit soha többet nem ejtenek ki a szájukon), Ty magával viszi Zane-t Nyugat-Virginiába, remélve, hogy a nyugalom és a hegyek csendje alkalmat ad, hogy felfedezzék a kapcsolatukat. 
Ty és Zane, Ty apjával és bátyjával az Appalache-hegységbe mennek egy pihentető túrára... ahol senki sem hallhatja a sikolyukat. Minden oldalról veszély veszi őket körbe : kiszámíthatatlan időjárás, megbízhatatlan utak, vadállatok, más túrázok, akiknek nincs mit veszteniük, és a legfélelmetesebb kihívás mindközül: egymás.

Én úgy, de úgy, de úgy függője lettem ennek a sorozatnak! Az első részt, a Cut & Run-t, még 2013. januárjában olvastam, és bár Ty és Zane levettek a lábamról, nem siettem folytatni a sorozatot. Mondjuk, ebben ez a fülszöveg is nagy szerepet játszott - mármint komolyan. Mit lehet írni 311 oldalon keresztül egy "kirándulásról"?
Szerencsére elég sok mindent.

A történet alapjában véve elég szimpla: főszereplőink vakációzni mennek, és mivel róluk van szó, minden rosszra fordul, majd még rosszabbra.
Ha őszinte akarok lenni, és az akarok, akkor kijelenthetem, hogy nem a történet volt, ami olvastatta velem ezt a részt.
Bár az írónők elég sok mindennel próbáltál teletűzdelni a túrát - eltévedés, veszélyes állatok, veszélyes emberek, támadások, és az a szeszélyes időjárás is szerepet játszott a szereplők dolgának megnehezítésében. Egyébként mindez, mikor olvastam, egyáltalán nem zavart, mert "te jó ég, miért bántjátok a kicsikéimet?", de így utólag belegondolva, kissé túl volt zsúfolva a könyv ilyen elemekkel, amik egymástól elkülönülve történtek, és nem sok kapocs kötötte őket össze (többnyire csak az időjárás, mert az nem változott). Viszont tudjátok, mit árul el mindez? Hogy annyira lekötöttek a könyv más aspektusai, hogy ez sem akkor, sem most nem zavar, és nem másítja meg a véleményemet a Sticks & Stones-ról.

De miért imádtam annyira? A karakterek és a köztük lévő kapcsolatok miatt. Leginkább azért élveztem ezt a részt, mert Ty-centrikusabbnak tűnik, hiszen az ő családját, az ő múltját ismerhetjük meg jobban (nekem pedig, aki Ty-t kedveli jobban, ez nagy élmény volt). Amúgy az az érdekes, hogy annak ellenére, mennyi mindent megtudtunk Ty-ról, mégsem ismerjük meg őt teljesen - még így is annyi ismeretlen van a múltjában.
Viszont ebben a részben megtudhattuk, hol kezdődött Ty karrierje és miért így alakult az élete. És ha ez még nem lenne elég, minden egyes információ rengeteg érzelmi töltettel jár, úgyhogy a regény 90%-ban csak ölelgettem volna Ty-t (vagy Zane-nel ölelgettettem volna).

Ty családjával való kapcsolata is érdekes volt. Imádtam, hogy ennyire jól kijön a testvérével (aki maga is megérdemelne több szerepet), és hogy az apja mekkora befolyással rendelkezik felette. Mármint egy szó tőle képes arra, hogy ezt a bátor, erős férfit megingassa (itt egyébként megjegyezném, hogy kissé túlzásba vitték ennek az elemnek az emlegetését). 

Zane nekem sokkal egyszerűbbnek tűnik, és habár még őt sem ismerem annyira, nem vonz annyira, hogy megtudjak mindent az életéről. Nem tudom, miért alakult így, főleg mert őt is kedvelem, csak kissé kevésbé, mint Ty-t. Bár tény, hogy ő is rengeteg tragédiát élt túl, de nála valahogy nem jönnek úgy elő az érzelmek. De talán ez a vonzereje? Mármint, mikor Ty-jal kapcsolatban nyilatkozni mer, az minden egyes esetben hat rám.

Ezt a sorozatot anno a párosért kezdem el, és a folytatásában is fontos szerepet játszott ez a tényező. Ty és Zane kapcsolata teljesen elvarázsolt. Imádom őket, komolyan gondolom, hogy egymásnak lettek teremtve, még ha ezt a két idióta nem hajlandó észrevenni! Igen, mert nem képesek a saját érzelmeikkel szembenézni, és nem látják a fától az erdőt.
Ismeritek azt a mondást, hogy a tett többet mond minden szónál? Komolyan mondom, ennek a két sügérnek a szavak sokkal többet mondanának! Ha csak a tetteiket nézzük, annyira egyértelmű, hogy mindketten mennyire törődnek a másikkal, és csak a vakok nem látják (meg úgy tűnik, gyakorlatilag mindenki ebben a sorozatban, magukat is beleértve), mennyi mindent éreznek egymás iránt. De ők még véletlenül sem vennék észre, hogy a másik mennyire törődik vele - holott FBI ügynökök! Kérem, tessék figyelni a másikra!

Mondjuk volt előrelépés a kapcsolatukban, hiszen ennyi életveszélyes helyzet azért nyomot hagy, de legszívesebben fognám ezt a két lükét, megbilincselném őket, és bezárnám egy szobába, hogy addig nem mehetnek el, míg nem beszélnek nyíltan egymással. Amennyi "érzést" okoztak nekem, én is tehetek valamit az ügy érdekében - még ha csak elméletben is.

 Nos, igen. Azt hiszem látszik, hogy miért olvasom ezt a sorozatot, és hogy abban egyszerűen remekel. Szerintem az egyik legjobb M/M romantika sorozat, és úgy örülök, hogy még hat részem hátravan. Minden M/M rajongónak csak ajánlani tudom, és mellette köszönni Angelikának, hogy anno felhívta a figyelmemet erre a sorozatra.


Könyv adatai
Eredeti cím: Sticks & Stones (2010)
Kiadó: Dreamspinner
Oldalszám: 311

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése