2014. május 12., hétfő

Hétvégi olvasónapló (4) Tervek, tervek arra a gyönyörű nyárra, amely mikor érkezik már?

Nem, még nem őrültem meg. De szenvedek - nagyon. Igen, épp a holnapi vizsgámra készülök, és beadandót írok, amelynek meglepetés, holnap a határideje. 
Történelmes a Tanácsköztársaság megjelenéséről az 1945 utáni történelem tankönyvekben. Tudom, ennél izgalmasabbat még nem is hallottatok, de engem érdekel, csak miért halasztottam ennyire a végére?
Annyival könnyebb lett volna az élet, ha nem az utolsó pillanatra hagyok ismételten mindent. 

De visszatérve a fő témára. Nyár. Olvasás. Én. Ennél jobb álmodozási témám nem is lehetne tanulás közben... a jó öreg mit csinálok, ha ezen az egészen túl leszek. 

Olvasok. 


Na jó, ennél sokkal több programom van, de az olvasás igen fontos prioritásssal bír. És az is, hogy azt a 4 könyves hátrányomat itt a blogon lecsökkentsem. 

Szóval, nyáron miket is szeretnék olvasni... igen, a fő témánk mára. 

1.) MINÉL TÖBBET, ANNÁL JOBB. 
Határozottan mennyiségre szeretnék utazni, mert szörnyen hosszú a várólistám, és ez a 3 nyári hónap az egyetlen lehetőségem kb., mikor megállíthatom a növekedést, és igenis lecsökkenthetem valamelyest ezt a tetemes listát. 
ÉS. LE. FOGOM. Nem érdekel. Nem lehet, hogy egy örökkévalóságon keresztül csak növekedjen!

2.) Könyvespolcomon lévő könyvhad.
 55%-os az olvasott könyveim aránya a könyvespolcomon. Ötven.Öt.Százalék. Azon túl, hogy Könyvhét után könyvvásárlási tilalmat rendelek el magamnak (kivéve, ha olvasok egy jó sorozatot, és kéne a folytatása ASAP). De ezt az arányt akkor is fel kell vinnem egy kicsit, mert ez szörnyű! 
Főleg, mikor olyan könyvek vannak a polcomon, mint a Heroes of Olympos Rick Riordan-től, az Insurgent és a Hűséges Veronica Roth-tól, megannyi Scott Westerfeld regény, és megannyi 2014-es megjelenés, ami come on! Friss könyvek!

3.) Sorozatbefejezések, sorozatfolytatások.

Ó, igen, igen. Augusztusban ér véget a +1 sorozatos kihívásom, és a legjobb kifejezés arra, ahogy most állok: borzalmas. Úgyhogy ez duplamotiváció sorozatok folytatására. 
És persze, ha már folytatom őket, akkor hadd fejezzek is be párat. Csomó olyan sorozatom van, amelyből 1 rész maradt, és kb. 2 éve húzom őket. Ez hol ér? Miért nem vagyok képes utolsó részeket olvasni?

4.) 2014-es megjelenések! (Májusi megjelenések szerepelnek utoljára a listából, nem tudom, miket finanszírozzak június-augusztusból)

 
 
 
 
 
 

 
 

  

Na, erre a listára majd szeptemberben visszanézek, és nevetek, hogy milyen jó viccei voltak a vizsgaidőszak közepén idealisztikus olvasási álmokat szövő énemnek! :) 

De azért remélem, az 1-4. pontból minél többet sikerül megvalósítanom majd!

1 megjegyzés: