2014. július 13., vasárnap

Egy éve szeretem a vad könyveket!

 Boldog szülinapot, boldog szülinapot, boldog szülinapot kis blogocskám! Boldog szülinapot!

Bizony, ezt is megértem; egy éve lettem független blogger, egy éve hoztam létre ezt a kis zugomat, ahol aztán vígan ellehetek. 

Úgyhogy ennek örömére jöjjön egy kis szövegáradat! :) 



Kezdjük egy kis statisztikával, mert nagyon büszke vagyok, hogy ilyen sokan látogattatok el az oldalra! (Főleg, hogy rétegblog *-*)

Az összes látogatottság: ~32,700

Feliratkozók száma - 110
FB-n pedig 246
(Jóságos, milyen sokan vagytok! Annyira boldoggá tesztek!)

Összesen 208 közzétett posztom van (ez a 209.)
Ebből  121 értékelés lett. Wow, mi?!
Az első nem FV-n is posztolt értékelésem: 2013.08.11. Lissa Price: A testbérlők
Molyon tartom számon, hogy a Blogon  2013.08.11. után melyik könyvekről írtam - ITT meg is nézhetitek a listát. :)

Ez egy nagyon izgalmas év volt, meg kell mondjam, Dearies!

2013. július 13-án épp hazajöttünk pár napra a nyaralásból. Míg nem voltam itthon, lehetőségem volt több mindenről gondolkodni, s ezek egyike volt a blogolás.
Végül a szenvedélyem győzött, s miután elhagytam Fanni blogját, megcsináltam ezt a szépséget. Nagyon furcsa volt, hogy egy teljesen üres felülettel kell szembe néznem, és egészen 15-ig vártam, hogy egyáltalán feltegyek egyféle bevezetést, ami hivatalossá tette a blog létezését.

Érdekes módon ezt követően két hétre el is tűntem, mert újra elutaztam, s csak ezután kezdtem el költöztetni a bejegyzéseimet. Rengeteg poszt volt egyszerre, de minél előbb végezni akartam, hogy elkezdhessem a független blogger életet.

A legnagyobb boldogságot azt jelentette, hogy sokan követtetek ide is FV-ről. Ezért mindig is hálás leszek, ugyanis nagyon sok motivációt merítettem ebből. :)

A másik nagy esemény szeptemberben történt, mikor is Kelly megkeresett, hogy csatlakozzam egy új kezdeményezéshez, az akkor még név nélküli Blogturné Klubhoz:

"Egy régóta dédelgetett álmomat szeretném valóra váltani! Biztos találkoztatok már a külföldi blogokon a blogturné fogalmával. Ezt szeretném magyar viszonylatba átültetni, mégpedig első körben a hozzám legközelebb álló YA könyvekkel kapcsolatban." (részlet)

 Igen hosszú levél volt, s miközben olvastam, két dolog járt a fejemben:
1.) Ez szuper lenne, izgalmasan hangzik.
2.) Engem mi a szöszért is kértek fel?
Miután sikerült agonizálnom kicsit a miérteken, nagy örömmel mondtam igent a felkérésre, így én is részese lehettem a klub megalakulásának.

Nem mondom, hogy mindig vidám élmény volt, klubbon belül és kívül is voltak/vannak összezörrenések, véleménykülönbözőségek. Végeredményben viszont nem bántam meg, hogy 11 hónappal ezelőtt igent mondtam.
Az biztos, hogy Nancyvel sokkal közelebb kerültünk egymáshoz a klubnak (is) köszönhetően. :)

De nem csak BTK volt újdonság a blogon, hanem a karácsonyra kitalált interjúsorozat is. Itt különösen annak örültem, hogy mennyi kreatív bloggerka is van itthon. Láttátok a válaszokat? Szerintem nagyon érdekes volt mindegyik. Idén karácsonyra is tervezek valami hasonlót, reméljük, lesznek majd vállalkozó szellemű bloggerkék, akik ismét vendégül látogatnak a blogra. :)

Sajnos nem csak jó pillanatokat tudok a blogoláshoz kötni. Emlékszem, nem olyan régen megfordult a fejemben, hogy miért is csinálom? Szerintem végig borzalmas bejegyzéseket kreáltam, de annyira fáradtnak éreztem magam. Ritkábban is posztoltam, kedvtelen voltam. Megtettem, amit sosem lenne szabad - másokhoz hasonlítottam magam - mindenki milyen professzionálisan ír, milyen kiváló fogalmazások. És én mit csinálok itt?
Szerencsére végül kaptam segítséget (Nancy, Gigusz, Nadine, köszönöm <3); segítettek összekaparni magam, és azóta töretlenül írogatok mindenfélét. Rájöttem ismételten, hogy ha eddig olvastatok, és elfogadtatok úgy, ahogy írok, akkor nincs semmi baj itt. Úgyhogy maradnak a személyes jellegű bejegyzések továbbra is.

Úgyhogy most szeretnék nagyon boldog szülinapot kívánni a blogocskámnak, és millió köszönetet mondani nektek, hogy vagytok! :)



u.i.: Bocsánat a kissé szomorkásabb hangvételért, de Dylannel remélhetőleg feldobtam a posztot! :)

3 megjegyzés:

  1. Ezt csak megerősíteni tudom, tényleg közelebb hozott minket! Bár a találkozók is rádobtak egy lapáttal :D
    Ja, és a lényeg: BOLDOG BLOGSZÜLINAPOOOOOOOOOOOOOT :D <3

    VálaszTörlés