2014. július 18., péntek

Várólistára (10) Victoria Aveyard: Red Queen

Lehet (de korántsem bizonyos, vagy éppenséggel bevallott), hogy a borító miatt kezdtem el főként érdeklődni a könyv iránt.

A mai várólistára rovat főszereplője Victoria Aveyard debütáló regénye lesz, melynek promója szerint "A hatalom veszélyes játék." Na, az biztos!

Megjelenés: 2015. február 10.
Moly | Goodreads

Mare Barrow világa vér alapján oszlik két részre - vannak a vörös és az ezüst vérűek. Mare és a családja alacsony származású Vörösek, akik arra hivatottak, hogy az Ezüst elitet szolgálják, akiket természetfeletti képességeik istenszerűvé tesz. Mare mindent ellop, ami csak segítheti a családját a túlélésben. Mikor azonban legjobb barátját besorozzák a hadseregbe, mindent megtesz, hogy visszanyerje barátja szabadságát. A sors fordulata az uralkodói palotába vezeti őt, ahol a király és nemesei előtt felfedezi saját erejét - olyan erőt, amiről nem is tudta, hogy létezik. Kivéve, hogy az ő vére Vörös.

Hogy elrejtsék ezt a lehetetlent, a király arra kényszeríti őt, hogy átvegye az elveszett Ezüst hercegnő helyét, és hozzáadja az egyik fiához. Ahogy Maret egyre inkább magába szippantja az Ezüstök világa, kockáztatja új pozícióját, hogy segítse a Vörös Gárdát - a Vörös lázadás vezetőit.

Nagyon izgatott vagyok a megjelenés miatt, ugyanis úgy tűnik egyféle high/epic fantasy - disztópia keverékről van szó, ami mindig különlegesen izgalmas tud lenni. Kíváncsi vagyok, az írónő egy ilyen könyv milyen elemeit helyezi középpontba. Ezenkívül remélem, sokat megtudunk erről az egész vörös- és ezüst vér háttérről is.
Mindenesetre, ezért a könyvért megéri várni a jövő évet! :)



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése