2014. szeptember 28., vasárnap

Könyves memóriajáték, avagy hogyan ne emlékezzünk semmire?

Nos, nos, nos. Gigusz egy újabb tagre hívott ki, amihez ajánlott az olvasottság (megvan) és a jó memória (esélytelen).

10 kérdés vár rám, amelyet saját kútfőből, anélkül, hogy utánanéznék neten, vagy megfordulnék, hogy lessek a könyvespolcomról.
Nem mintha az túl nagy segítség lenne1. Egy könyv, amit Michael nevű író írt.

Michael Grant: Messenger of Fear. Alig pár napja megjelent szépséges regény, amit már nagyon-nagyon szeretnék elolvasni.2. Egy könyv sárkánnyal a borítón.

Első gondolatom Rachel Hartman: Seraphina lenne. *nézzük, nézzük* És ott van! Úgyhogy ezt választom - nézzétek, milyen aranyos az a sárkány!
3. Egy könyv, ami George nevű szereplőről szól.

Ilyet nem tudok. Biztosan van vagy nyolcmilliárd könyv, amire ez igaz, de a mostani kötetekben olyan neveket találnak ki az író(nő)k, amik még véletlenül sem hétköznapiak. De, ha lehetne mellékszereplő is, akkor George Weasley a Harry Potter könyvekből.


4. Egy könyv, amit Smith vezetéknevű író írt.

Jennifer E. Smith: Létezik térkép a szerelemhez? Ez volt az első regényem az írónőtől, és nagyon-nagyon szerettem.5. Egy könyv, ami Ausztráliában játszódik.

Passz. Totálisan passzolom ezt a kérdést. 

6. Egy könyv, aminek a címében egy hónap neve szerepel.

Saving June. Az a gond amúgy, hogy ezt nemrég láttam GoodReadsen, de sajnos sem az íróját nem tudom, se semmi. De kortárs regény a gyászról és annak feldolgozásáról. 

7. Egy könyv, aminek a borítóján egy kés van.

Patrick Ness: The Knife of Never Letting Go. Duplán profi megoldásnak érzem ezt - mármint még a címben is benne van a kés szó. Minimum duplapont járhatna érte - vagy elnézhetnénk az Ausztráliás tudatlanságomat. 


8. Egy könyv, aminek az "egy" szó szerepel a címében.

David Nicholls: Egy nap. Legalább is... remélem, hogy az író így írja a nevét és nem bénáztam hatalmasat!

9. Egy könyv, aminek a címében név szerepel.

Könnyű lenne ismét a Seraphinát mondani, de legyen egy másik: Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer. És ez a borító olyan, de olyan gyönyörű!10. Egy könyv, amiből filmet készítettek.
  
Veronica Roth: A beavatott. Szívszerelmem könyvecském.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése