2014. szeptember 17., szerda

Várólistára (11) Hamarosan mind a Fekete madarak árnyékában leszünk - ideje felkészülni!

A Scolar kiadó pár napon egy igazán különlegesnek érződő könyvet jelentet meg. A történelemért (és talán a hátborzongató történetekért) rajongó szívemnek pedig kész öröm, hogy egy I. világháború végén játszódó regényt olvashat. 

Könyv adatai:
Cím: Cat Winters: Fekete madarak árnyékában
Kiadó: Scolar (2014)
Megjelenés: 2014. szeptember 18.




Nézzünk egy fülszöveget is hozzá (de vigyázzatok, Dearies, nagyon spoileres!):

1918-ban a világ az apokalipszis felé száguld. Félelem és zűrzavar uralkodik, ráadásul a világháború árnyékában halálos járvány tombol. A 16 éves Mary Shelley Black gyötrődve figyeli, ahogy a kétségbeesett gyászolók összesereglenek a spiritiszta szeánszokon és a szellemfényképészeknél. Mary Shelley maga soha nem hitt a szellemekben. A kilátástalanság percei azonban arra kényszerítik, hogy átgondolja addigi felfogását az életről és a halálról; első szerelme ugyanis – aki a fronton halt meg – szellemalakban tér vissza hozzá…


Nem tudom, hogy vagytok vele, de engem megfogott benne az, hogy Ransom Riggs könyvéhez hasonlóképp nem csak szöveg, hanem fényképes források is találhatók benne. Nagyon tetszenek az ilyen különlegességek, hiszen ezáltal még inkább bele tudjuk élni magunkat a világba, amibe kerülünk. Különleges hangulatot generál. 

Egy félelmem van csak, az pedig a regény történelmi aspektusa. Bár szerintem nagyon jó ötlet volt a Scolartól, hogy pont az I. világháború kitörésének 100 éves évfordulóján jelenteti meg ezt a kötetet (tudom, nem valószínű, hogy szándékos volt - akkor pedig érdekes egybeesés). 

Ráadásul a fejezetcímek?! Az első fejezet címe ez: Az ördögtől való év! Engem már itt megvett magának egyébként. 

És persze nem is említettem, hogy a könyvhöz a BTK-ban csinálunk turnét! Az pedig 2014. szeptember 30-án kezdődik, ezt a kis beharangozó kört követően. Hozzám majd 2014. október 4-én érkeznek meg a fekete madarak.

Végül pedig bele is olvashattok a regénybe, hogy velem együtt ti is felkészülhessetek!















0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése