2015. február 13., péntek

Hétvégi Olvasónapló (29) A Szél erre járt

Ez a hét viszonylag vegyes olvasási élményt tartogatott számomra - voltak regények, amiket imádtam, olyanok, amelyeket toleráltam, és sajnos olyanok is, amelyeket félbehagytam, mert egyszerűen nem ment.
Ez utóbbiakat azért nagyon sajnálom, de jobb így, mintha kényszerítettem volna magam. 



Hol is kezdjem... ezen a héten egy új könyvet kezdtem olvasni, ami a vastagsága miatt igen hosszú kaland lesz. 

A hétvégén eldöntöttem, hogy most már tényleg befejezem Sarah J. Maas: Üvegtrón könyvét, ami sikerült is vasárnapra. Hamarosan írok róla véleményt, csak még nem tudom, miként fogalmazzam meg az érzéseimet. 
Ezt követően ismét visszatértem Orson Scott Card: Végjáték könyvéhez, és hétfő hajnali utazásom során gyakorlatilag ki is végeztem - 10 oldal maradt, amit aznap délután olvastam el. Nagyon tetszett! Sajnos a nagy csavart idő előtt kitaláltam, de így is nagyszerű volt. Amúgy szerintem semmit nem sejtettem volna, ha nem hallom, hogy mekkora fordulat van benne. Ezért nem is szeretek semmit hallani a várólistás könyveimről, mert elveszik a meglepetés ereje (ezért bocsánat az előbbi megjegyzésért, mert most én is ezt csináltam). 

Próbálkoztam David Almond: Agyag c. könyvével is, de hiába olvastam el 80 oldalt belőle, egyszerűen egyetlen eleme sem fogott meg, így inkább elváltak útjaink. Helyette kezdtem el Patrick Rothfuss: A Szél neve könyvét.

Az utolsó befejezett könyvem Rachel Vincent: With All My Soul lett. Egyik este pihenőnapot tartottam, ennek köszönhetően letudtam a maradék 300 oldalt ebből a könyvből. Közepesen örülök, hogy vége lett a sorozatnak. 

Ma ismét hazajöttem, ami ismét lehetőséget kínált olvasásra. Neki is álltam a Amie Kaufman - Meagan Spooner: These Broken Stars könyvnek, ám 15% után egyszerűen nem bírtam. Túl Titanic, túl romantikaközpontú, túlságosan nem tudott lekötni, így inkább hagytam. Kár érte, mert gyönyörű a borítója - de inkább nem szenvednék.

És igen, lecsökkentettem az aktuális olvasmányaim listáját 2-re! Hihetetlen! *.*

Szóval nézzük a főlistát:


Patrick Rothfuss: A Szél neve. Még csak 30 oldalt olvastam belőle, de óriási szerelem! Nem is tudom kifejezni, mennyire! Már az első oldalak beszippantottak. Sajnos nem hordhatom magammal utazás közben (nem kicsike a drága), de minden pillanatban alig várom, hogy haladhassak tovább vele.

Gayle Forman: I Was Here. Eljutottam a könyv feléig, és nem hiszitek el, de elkezdtem kötődni a könyvhöz. Még mindig megvan a romantikus hibája, viszont már nem annyira zavar, mint eddig. Elveszek. :)

Pótlista:


Buglyó Gergő: Oni: Szürke vér. Ez igazából újraolvasás lesz, mert szeretném folytatni a sorozatot. Ugyanakkor most fedeztem fel, hogy nem költöztettem át a könyvhöz írt véleményemet - szóval bővíthetem a mostani észrevételeimmel. Jó kör lesz ez! :)

Elizabeth Scott: Heartbeat. Igen, már milliószor terveztem, hogy olvasom az olvasónaplókban, de most tényleg nekiállok - már elő is készítettem a könyvecskét.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése