2015. május 16., szombat

Hétvégi olvasónapló (38) Bűnözések, új kedvencek és az a borító!

Ez egy igen hosszú és igen kimerítő hét volt. Ugyanakkor fontos dolgok is történtek - pl. tegnap angolból szigorlatoztam. Ha átmentem (nagyon reménykedem), akkor végeztem az egyik szakommal. Nagyon izgalmas - bár most jön az igazi nagy izgulás, mivel hamarosan töriből is szigorlatozom, ha minden jól megy. 
De ugorjunk az egyetemről - ugyanis apróbb örömök azon kívül is értek. 




Igen, ilyet nem csináltam, de muszáj 1-2 dolgot megemlítenem. Először is, új kedvenc zenekarom van, a Sixx: A.M. Nemrég fedeztem fel a Stars c. dalukat, és gondoltam, belehallgatok a legutóbbi albumukba (zenekarok felfedezésénél mindig visszafele haladok az albumokat tekintve). Hatalmas szerelem lett egyből, és minden egyes dalt élvezet hallgatni. 

Emellett már kezdenek szépen körvonalazódni a könyvheti megjelenések. Eddig egy könyv van, amit mindenképp szeretnék beszerezni (már kosárba is raktam):


Annyira gyönyörű ez a borító! Igen, engem is emlékeztet az ifjú Anakinra a borítón lévő gyerek, de akkor is szerelem ez a borító. És már előrendelhető - keménykötéses, 504 oldal körüli. Alig várom, hogy a karmaim közé kaparintsam! Igen, még mindig nem hevertem ki ezt a fantasy-lázamat szerencsére. :)

Ezenkívül a Főnix kiadó antológiája érdekel, mert több szeretett íróm is írt bele novellát (annak még nem tudok borítót mutatni, de nagyon várom a megjelenését!)

Awww. Igen. Szóval olvasás. Ezen a héten nagyon jól indultam - a hétvége során elolvastam Jennifer A. Nielsen: A szökött király könyvét, és már írtam is róla. Igazán élvezetes olvasásélmény; alig várom, hogy olvashassam az utolsó kötetet.

És nem csak ennyit olvastam! Elolvastam a pótlistás könyvemet is, a Madarak a dobozbant, mert egyszerűen letehetetlen volt. Azért ilyenkor nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen jól beválogattam a könyveimet. Imádom az ilyen periódusaimat. :)

Fő lista:


Nem a könyv hibája, hogy még mindig nem fejeztem be. Egyszerűen hiába csinálta meg nagyon könnyűre a Fumax, nem tudom elpakolni a holmim közé, így itthon kell hagynom. Emiatt sajnos csak pár napot tudunk együtt tölteni a hónapban, ez pedig közel sem elegendő.

Ugyanakkor új könyvet kezdtem - már régen olvastam angolul, és Sabaa Tahir könyvét annyira dicsérik, hogy bele kellett olvasnom. Meg is vett magának. Jelenleg a 108. oldalon tartok, és alig várom, hogy folytathassam. Igen, ő a bűnözéses könyvem, amit nem is terveztem olvasni, várólistán sem volt.

Pótlista:


Már nagyon vártam a könyv megjelenését - ha jól emlékszem, még Várólistára posztot is írtam hozzá. Ráadásul hamarosan jön a második rész, úgyhogy bele kell húznom az olvasásba. :)

5 megjegyzés:

  1. A Sixx: A.M. tök jó :) Én ezt a dalukat szeretem nagyon: https://www.youtube.com/watch?v=xjX2KYuAJcA
    Azt hiszem, ezt az együttest is a One Tree Hill miatt fedeztem fel :D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon bejön ez a dal! *-* Ó, ha néztem volna OTH-t, már előbb megismerhettem volna őket...

    VálaszTörlés
  3. Tök jó, hogy zenében is ugyanaz az ízlésünk! Őket még nem ismertem, most meghallgattam, és nagyon tetszik, köszi :D

    VálaszTörlés
  4. Akkor már megérte megemlíteni őket. :D De ajánlok még egy dalt akkor, hátha tetszik neked is https://www.youtube.com/watch?v=OwykXejwXYs . :)

    VálaszTörlés
  5. Ez is jó szám! Őket ismerem egyébként, valamiért nem jöttek be (már nem emlékszem), de most ez tetszett, szóval lehet megpróbálkozom velük még egyszer, néha van ilyenem, hogy csak 1-2 év múlva tetszik ugyanaz, amit már egyszer kikukáztam. Ezt amúgy nem értem, miért van így. :D Amúgy meg teljesen kétségbe vagyok már esve, mert tök nehéz új bandákat találni, akiket szeretek.

    VálaszTörlés