2015. augusztus 26., szerda

Top 10 (11) 2015. őszi hazai megjelenés

Ez az ősz óriási könyvesőt ígér, így arra gondoltam, rendszerezek, és kiválasztom azt a 10 könyvet, amit legeslegjobban szeretnék.
Higgyétek el, ennél csak sokkal több van... sokkal, sokkal több. Kész kínzás volt leszűkíteni tízre a számot.



Aztán már előre látom, hogy nagyon nehéz lesz kiválasztani az első beszerzendő könyvet, mivel minden azonnal szeretném olvasni. Azért szép lassan majd beszerezgetem őket. :)

Brian McClellan: Karmazsin hadjárat
Kiadó: Fumax
Megjelenés: 2015. október

Miért: Imádtam az első részt (bejegyzés), és kíváncsi vagyok, miként folytatódik a sorozat.




Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja
Kiadó: Fumax
Megjelenés: 2015. szeptember

Miért: Fumax kiadó rászoktatott Dan Wellsre, és mostanra függő lettem. Bevallom, kicsit tartottam ettől a könyvtől, mivel eddig sosem volt jó vége, mikor egy író egy lezárt sorozatot folytatott, de képtelen vagyok ellenállni. Mégiscsak Dan Wells írta, mégiscsak az egyik kedvenc sorozatom és mégiscsak az egyik legjobban megalkotott karakter a főszereplője.




Erika Johansen: Tear királynője
Kiadó: Agave
Megjelenés: 2015. október 6.
Moly

Bevallom, meglepődtem, hogy ezt a regényt az Agave adja ki. Valamiért mostanság a sci-fi-vel azonosítom a kiadót, így annyira randomnak tűnt ez a könyv. Pedig tudom, hogy nem csak azt adnak ki. A lényeg úgyis az, hogy megjelenik itthon, és olvashatom!
Miért: Megjelenése óta várólistán van nálam. Emellett high fantasy és sok jó értékelést kap. A leírás alapján pedig egy eredeti főhősnője van, izgalmas történettel és rémisztő világgal.



Richard Morgan: Az acél emléke
Kiadó: Agave
Megjelenés: 2015.október 22.

Miért: High fantasy, vagy még inkább dark fantasy, én pedig szeretnék még több ilyet olvasni. A főszereplő kétes alap egy nagy adagnyi szarkazmussal megáldva. Úgy néztem GR-en, hogy van benne egy LGBT szál, ami egy kis plusz még nálam.
Ó, és a fülszöveg így kezdődik: Sötét Úr közeleg.



Nathan Filer: A zuhanás sokkja
Kiadó: Scolar
Megjelenés: 2015. ősz

Miért: "Elmondom, mi történt, mert így megfelelőképp tudom bemutatni a testvéremet. Simonnak hívják. Szerintem kedvelni fogod. Pár oldalon belül viszont meg fog halni. Többé nem volt ugyanolyan, mint korábban."
Emellett nagyszerű értékeléseket olvastam a könyvről, ami csak még tovább fokozta az érdeklődésemet.



Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue - A kék liliom
Kiadó: Könyvmolyképző
Megjelenés: 2015. ősz
Moly

Miért: Indok 1 , Indok 2. Totális függője lettem ennek a sorozatnak, és óriási erőfeszítés részemről, hogy megvárom a magyar megjelenést.
Így viszont garantált, hogy megjelenésekor gyakorlatilag rávetem magam, és azonnal ki is olvasom. Nagyon izgatott vagyok, miként alakulnak a karakter kapcsolatai. Ííí.



Jennifer A. Nielsen: The Shadow Throne - Az árnytrón
Kiadó: Könyvmolyképző
Megjelenés: 2015. ősz
Moly

Miért: Még tavasszal ismerkedtem meg A Hatalom trilógiával, és az első rész elvarázsolt. Aztán a második is. Ez a könyv az egyik bizonyítéka, hogy ifjúsági high fantasy-ben is lehet komplexet és minőségit alkotni.
Szerelem, no. Az írónő pedig kedvenc lett.



Robin LaFevers: Mortal Heart
Kiadó: Maxim
Megjelenés: (2015. ősz - évente jön ebből a sorozatból)

Miért: Az egyik kedvenc sorozatom, amihez meglepő módon ragaszkodom. Már újra is olvastam, ami nagy szó, mivel 2013-ban kezdtem el olvasni.
Már előre szomorú vagyok ettől a sorozatzárótól. Nem szeretném elengedni a karaktereket és ezt a világot.



Jennifer E. Smith: Hello, Goodbye, and Everything in Between
Kiadó: Maxim
Megjelenés: 2015. ősz

Miért: Nancy ismertetett meg az írónővel, én pedig azon nyomban megkedveltem, amint elolvastam a Létezik térkép a szerelemhez? könyvét. Ezek után természetes, hogy alig várom az írónő új könyvét, amiben egy kapcsolat végénél járó pár emlékszik vissza a korábbi időszakra.



Jandy Nelson: Neked adom a Napot
Kiadó: Libri
Megjelenés: 2015. szeptember 15.
Moly

Miért: Szeretnék egy könyvet, ami érzelemdús, szomorkás, de szépen megírt. Úgy hallottam, Jandy Nelson regénye illik ebbe a kategóriába. Ráadásul már megjelenése óta várólistás nálam, úgyhogy itt az indok, hogy előrébb ugorjon.

1 megjegyzés:

  1. A Hollófiúk 3. részét én is nagyon várom! Bár szerintem újraolvasom előtte az első két részt, és majd aztán jöhet ez a szépség :D A magyar címe kicsit furcsa, mondjuk pont erre számítottam :D

    VálaszTörlés