2015. augusztus 10., hétfő

Ez volt a BookTubeAThon!

Helló Dearies!

Nos, múlt héten zajlott a BookTubeAThon, ami kiváló alkalmat biztosított arra, hogy olvassak. Lehetőség szerint sokat.
És én meg is tettem!

Spoiler: De még így sem sikerült mind a hét kihívást megcsinálnom - viszont öt darab meglett!
A lényeg úgyis az, hogy nagyszerű, érzelmekben túlságosan is gazdag regényekhez volt szerencsém, így remek hetem volt ezen a téren!

 

2015.08.03. 9:45

Elég vegyesen indul ez a nap olvasásügyileg, ráadásul egy komoly döntést is meghoztam, ami a könyvespolcom állapotát is befolyásolja majd.

Először is, egy könyvet már el is olvastam, amivel teljesítettem az "Olvass el egy könyvet, anélkül, hogy
elengednéd" kategóriát. Sikerült egy graphic novelt választanom, a Nimonát. Úúúúú, hogy az mennyire jó volt! Fél 2-ig fentmaradtam, hogy befejezzem! Az érzelmek, uuuuh!

Aztán ma reggel úgy döntöttem, nekiállok Stacey Kade: The Ghost and the Goth könyvének, amiből 14%-ot el is olvastam. Csak közben rájöttem, hogy nem jön be, így kellett keresnem egy másik szerzőt, akinek K-val kezdődik a vezetékneve. NEM egyszerű feladat a könyvespolcomon ilyet találni. Vagy 1db King könyvem, amit nem olvastam, de az nem is alkalmas read-a-thon-ra. Viszont a kölcsönkönyveimnél ráakadtam Hannah Kent: Burial Rites könyvére (köszi Ryanito!). 

Emellett most rám jött, hogy kiselejtezzem a könyvespolcomat - kiszedem azokat a könyveket, amik nem érdekelnek, s vagy eladom, vagy odaadom barátosnéjaimnak.

2015.08.04. 10:41

Végül az "Olvasd el valaki kedvenc könyvét!" kategóriából kezdtem el olvasni Gigusz egyik kedvencét, Sally Nicholls: Close Your Pretty Eyes regényét. Mivel posztot is írtam, illetve egy igen lehangoló szerződést is alá kellett írnom, nem hittem volna, hogy nagyon olvasnám ezt a regényt. Igazából úgy voltam vele, hogy majd ma befejezem, úgyis ez a második nap.
Technikailag végül is ma fejeztem be, mert 1:48 volt, mikor végeztem vele. Ami azt jelenti, hogy picit fáradt vagyok, és idiótaságokat álmodok össze-vissza. A könyv maga tetszett, a horror elemek különösen. Annyira durva volt, hogy ültem a székemben, és ez az érzés, hogy nem merek megfordulni, nehogy legyen valaki mögöttem. Persze tudom, nem ez a lényege, de azért ez nagyon bejött belőle.

Ma reggel nekiálltam az újabb regénykének, ami az "Olvasd el a legutóbb beszerzett könyvedet!" kategóriába tartozik. Ez a regény újraolvasás is lesz, de mindenképp szerettem volna olvasni: Ava Dellaira: Kedves halottak!. Eddig 20 oldalt olvastam el belőle, de már ÉRZÉSEK. Úgy tűnik, másodjára nagyobb hatással van rám.

2015.08.05. 10:44

Tegnapi bejegyzés után nem sokat olvastam (79 oldalt), viszont nagyon tetszik, amit olvasok. Mármint, hogy másodjára is. Minden egyes alkalommal, mikor a kezembe veszem millió érzés jár át, köztük a boldogság, hogy igen, a saját kezemben foghatom papírkönyv formátumban is, és olvastathatom mindenkivel a közelemben. Mondjuk oké, ezt a könyvet csak egy embernek adom oda, mert hát a kicsikém, de azért ajánlgathatom. :)
Igazából azon gondolkodom, hogy elkezdem mellé a Dream Thieves-t, hátha azzal gyorsabban haladnék. Nem tudom, mit tegyek, hogy sikerüljenek a kihívásaimat megcsinálni.

2015.08.06. 12:22

Hmm, még mindig Ava Dellaira: Kedves halottak! könyvét olvasom, viszont már csak 105 oldal maradt hátra. Annyira, annyira imádom, az a rengeteg érzés! Ráadásul nemsokára kiderül minden, csak még előtte lesz egy nagyobb balhé meg egy számonkérés. És nemrég volt a kedvenc idézetem, amit a könyvről készült poszt elejére raktam ki. Az a gond, hogy későn jutott eszembe, hogy a kedvenc részekhez cetlit rakjak, de aztán eszembe jutott, hogy úgyis újra fogom olvasni még, ráér akkor is. Szóval jelenleg a 192. oldalon tartok, és épp Heath Ledgernek írt levél következik.
Délután meglátom, milyen könyvet kezdek el mellé, mert két jelöltem is van... bele kell húznom az olvasásba!

13:50 Befejeztem a Kedves halottak!-at, és úgy döntöttem, hogy ennyi feelfest után szükségem van egy könnyedem könyvre, ami nem ríkat meg. Hihetetlen, hogy erre a hétre csak ilyeneket sikerült amúgy összeválogatnom.  Úgyhogy a frissen felvásárolt Maggie Stiefvater: The Dream Thieves - Az álomrablók könyvet olvasom, ami az "olvass egy regényt, amit nagyon szeretnél elolvasni" kategóriába esik.

21:33 Jelenleg a 73. oldalon járok, és ismét nagy a szerelem. Kicsit mindenki off mondjuk, de remélhetőleg hamar összeszedik magukat. Mivel most este leginkább Hearthstone-nal meg Sims 4-gyel játszottam, így mostanra maradt a posztírás. Már rég terveztem megírni ezt az értékelést, úgyhogy remélhetőleg sikerül ma. Inspirált és motivált vagyok. :)

2015.08.08. 0:06

Szóval, ma végleg elbuktam a Booktubeathont, mert nem olvastam a nap nagy részében semmit. Ehhez mondjuk a munka is hozzájárult, de amúgy sem éreztem úgy, hogy annyira olvashatnékom lenne. Végül most este álltam neki Huntley Fitzpatrick: Életem a szomszédban könyvnek, ami egyáltalán nem szerepelt a listán. Mégis, éreztem, hogy kell egy kis realista, aranyos, nyári könyvecske, és amúgy is hamarosan olvastam volna. Szóval ideális választás volt. 44 oldalt olvastam el belőle (11%), de remélhetőleg holnap ismét haladok valamennyit.
Ezen kívül még az őszi Top10 olvasmányon gondolkodtam, meg úgy általánosságban, hogy mit olvasnék szeptemberben. Elvagyok.

2015.08.08. 23:32

Befejeztem Huntley Fitzpatrick: Életem a szomszédban könyvet, és szerintem számomra ennyi is volt a BookTubeAThon. Holnap még haladni fogok a Dream Thieves-zel, de már biztosan nem érek a végére. Mindenesetre jó hét volt - holnap összegzek. :)


Összesítés

Tegnap végül nem írtam semmit, de most eljött az ideje, hogy mindent összeadjak, számoljak, kivonjak. Egyébként tegnap sokat haladtam a Dream Thieves-zel, úgyhogy ma szerintem be is fejezem.

Szóval...
A hét során befejeztem 4 könyvet és elolvastam 258 oldalt Maggie Stiefvater: The Dream Thieves - Az álomrablók regényéből (ez kb. a regény fele).
Számomra ez hét nap alatt sokkal több, mint amit általában olvasok - volt olyan hónap, amikor ennyit olvastam összesen. Mindenesetre nagyon élveztem a hetet, bár volt egy pont, ahol feladtam az egészet, sőt még úgy is éreztem, egy jó kis reading slump közeledik felém. Viszont másnapra minden jobb lett, és ugyanúgy élvezem az olvasást, mint eddig. :)
A következő read-a-thonom valószínűleg decemberben lesz, a jó öreg CramAThon, meglátjuk, az milyen eredménnyel fog járni!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése