2017. november 3., péntek

Hétvégi Olvasónapló (124) Megérdemlem, hogy új könyvet kezdjek?

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.





Ezen a héten megjártam Tolnát, Baranyát. Szó szerint. 
Tegnap Pécsen voltam, hogy találkozzam a legjobb barátnőmmel, illetve hogy bevásároljak télre. Meg úgy tűnik azért is, hogy kipróbáljak pár nagy "basic" dolgot - például a pumpkin spiced smoothiet. Ez komolyan ennyire édes? Azt hittem, meghalok, bár furamód ízlett. 
Vajon raknak ebbe valami addiktív dolgot? 

Bevásárlás - rögtön úgy kezdtem, hogy a tanításhoz vettem 3 töris szakirodalmat (XX.századi egyetemes történelem I-II. és Magyarország története 895-1301) az antikváriumban. Kihagyhatatlan ajánlat volt! 
Emellett beszereztem 3 farmert, 1 újabb színesceruza készletet (24db-ost, amit este már fel is szenteltem) és a fő-fő holmit: télikabátot. Ennek örülök a legjobban, pláne, hogy annyira gyönyörű!

És mivel szülinapomkor nem tudtunk találkozni, most kaptam meg a szülinapi ajándékomat. Kis édi mellett egy "Pozitív gondolatok naplóját" kaptam, valamint egy gyűjteményt a fő shipjeimről és megható tanári pillanataimról. *-* 

Ezen kívül szintén sok munkám volt, de így is tele vagyok energiával. Meg sikerélménnyel, mert a héten sikerült komoly haladást elérnem a projektemben!

A héten olvastam


   

Még pénteken befejeztem Mikó Zsuzsanna: A terror hétköznapjait. Sokat tanultam belőle, amiért már megérte elolvasni. Voltak elemei, amelyeket problematikusnak találtam, de a megtorlás időszakának igazságszolgáltatási rendszerét alaposan bemutatta a szerző. 

November 1-jén pedig Gaura Ágnes: Túlontúl regényének értem a végére. Erről tegnap már ki is került a részletes véleményem, így nem részletezném még inkább. A lényeg, hogy a vége hozta mindazt, amit az elejétől szerettem volna látni, így igen vegyes érzelmekkel vettem búcsút ennek a történetnek.

Aktuális olvasmányok


   

Alexandra Bracken: The Dreadful Tale of Prosper Redding
Haladás: 86. oldal

November 1-jén estére kellett valami olvasnivaló, és még nem akartam visszatérni a Leviatán ébredéséhez. 56 oldalt haladtam a sztoriban, de egyre inkább kezd behúzni - az írónő stílusát továbbra is imádom. Ugyanakkor ez is olyan történetnek néz ki, ami felnőtt olvasóknak többet tartogat, mint a célközönségnek.

James S. A. Corey: Leviatán ébredése
Haladás: 458. oldal

Főleg tegnap olvastam a Leviatán ébredését (volt laza 2 órám olvasni), és teljesen belezúgtam a sztoriba! Meg a karakterekbe! Meg úgy mindenbe! Annyira élvezem az olvasását, hogy szerintem amint végzek vele, megrendelem a 2. részt. Sokat elárul a rajongásomról, hogy ezt eredetileg könyvtárból akartam kikölcsönözni, de...
Amúgy már csak ~120 oldal van hátra, és ha nem lettem volna elfáradva tegnap, még el is olvastam volna. De remélhetőleg most hétvégén befejezem a drágát!


Tervek


   

Természetesen szeretném folytatni az aktuális olvasmányaim csökkentésére irányuló kihívásomat, így az első - és legfőbb jelöltem jövő hétre Erika Johansen: Tear ostroma. Persze azon túl, hogy a másik két aktuális olvasmányomat is olvasom tovább.

Ugyanakkor szeretném elkezdeni a novemberi TBR-om lecsökkentését is, így Neil Gaiman: Törékeny holmikat is elkezdem olvasni. Szerintem azt már most, mert annyira, de annyira kíváncsi vagyok rá! 31 (+bevezető) történet található ebben a kötetben... á, inkább nem is írom, mennyit olvasok el egy nap, mert az sosem úgy történik. :)

Jövő héten szerintem kicsit nyugalmasabb időszak jön, így talán lesz időm hasonlóan nagy haladást elérni, mint ezen a héten.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése