2018. október 12., péntek

Hétvégi Olvasónapló (162) Nevessünk egyet?

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.






Mikor elkezdtem a mostani hétvégi olvasónaplót, azt hittem, nevetni fogok a múlt heti nagy terveim miatt. Történt ugyanis, hogy gyakorlatilag egész héten nem olvastam semmit. Mármint elolvastam azt a laza 20 oldalt, ami egy könyv befejezéséhez kellett, s onnantól kész, vége. 

Reggelente most már nincs elég világos, hogy tudjak olvasni a buszon, és ha az is lenne, a fáradtság néha túl nagy úr. Délután meg pláne. Nagyon várom, hogy jöjjön a hosszú hétvége, s lehetőségem legyen kicsit pihenni. Tudom, unalmas már, hogy mindig a fáradtsággal jövök, de jelenleg ez az alaphelyzet velem. De ígérem, csak akkor hozom fel újra, ha a mostaninál is fáradtabb leszek. :) 

Viszont mégis sikerült megvalósítanom szinte minden tervemet a múlt hétről. De hamarosan meglátjátok! 

A héten, vagyis ma kaptam könyveket. A Libri könyvcsoport szeretetcsomagja érkezett, benne pedig két gyönyörű kötettel:
* Jessica Townsend: Nevermoor - Morrigan Crow négy próbája
* Hilary Mantel: Margaret Thatcher meggyilkolása és más történetek
Ezzel együtt megállapíthatom, hogy a Nevermoor sokkal gyönyörűbb, mint a képeken - egyszerűen van benne valami varázslatos. Bár még mindig sajnálom, hogy nincs rajta egy kósza esernyő sem, azért megnyugtató, hogy valami varázslatos lett a külső designban.

Na de, nézzük, mi az a kevéske, amit sikerült azért a héten haladnom (főleg a hétvégén).

A héten olvastam



A fentebb említett 20+ oldal a Welcome to Night Vale 1-25. epizódját tartalmazó könyv, a Mostly Void, Partially Stars befejezéséhez kellett. Ismét rájöttem, hogy mennyire szeretem ezt a sorozatot. Elvont, groteszk, de tele van lélekkel. Szeretnék egy nap írni erről az élményről, mert szeretném mindenkivel megosztani azt az érzéshadat, amit ez a sorozat vált ki belőlem.

Aktuális olvasmányok



   

Múlt héten a WTNV könyv után Adrian Barnes: Álmatlanok regényének álltam neki. Sajnos azonban képtelen voltam befejezni - pedig tényleg nem valami hosszú kötet (alig 200 oldal felett). 

N. K. Jemisin: Az ötödik évszak
Haladás: 74. oldal (+22 oldal)

Valamikor a hét elején az egyik hazaúton olvastam Az ötödik évszakot. Még mindig annyira imádom ezt a könyvet, s már megint millió évbe telik, míg elolvasom. Nem baj, legalább kiélvezem. 
Egyébként Jemisin zsenialitására még mindig nehéz szavakat találni. De nem is kellenek igazán - elég csak beleolvasni bármelyik művébe! 

Jessica Townsend: Nevermoor - Morrigan Crow négy próbája
Haladás: 197. oldal (+161 oldal)

A fő-fő-fő aktuális olvasmányom még mindig a Nevermoor. Egyszerűen imádom ezt a regényt! Egy pillanat alatt képes elvarázsolni. A szereplők szimpatikusak, a történet izgalmas, a világ mágikus (a szó minden értelmében). 
És igen... most is itt van mellettem, mert ma este el akarok merülni Nevermoor világában!

Tervek



Nem tehetek róla, az új könyvek varázsa! Mondjuk megfogadtam, hogy az új könyveimet minél előbb szeretném elolvasni, nehogy elveszítsem az érdeklődésem irántuk. A Margaret Thatcher meggyilkolása és más történetek nekem kicsit komfortzónán kívüli olvasás lesz, ugyanis szépirodalmi novellákat tartalmazó kötetről van szó. Viszont annyira megfogott a leírás, ráadásul Ursula K. Le Guin szépirodalmibb novelláit is imádtam (mondjuk tőle mindent szeretek). 

Mantel elbeszéléskötetén kívül szeretném befejezni Morrigan Crow négy próbáját, és haladni ismételten Az ötödik évszakkal.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése