2019. július 25., csütörtök

Mókuska (14) Ilyen érzés ténylegesen elolvasni a megvett könyveidet?! || 2019-es könyves beszerzések I.

Legyünk nyíltak. A legtöbb könyvbeszerzős posztom egy gyalázat. Rengeteg könyv, és elég alacsony olvasási ráta. 
Nem véletlenül kell olyan kihívásokat állítanom magam elé, mint pl. az olvassam el a 2012-es, 2013-as beszerzéseimet. Illetve azért jelentkeztem eddig minden évben (naivan) az Amit főztél, edd is meg kihívásra. 
Idén viszont... idén minden megváltozott!



Már a tavaly év végi Mókuskában is pedzegettem, hogy változtattam a könyvvásárlási szokásaim. Sokkal tudatosabb lettem, valamint fontos célkitűzés lett a frissen beszerzett könyvek olvasása is. Ez 2018-ban még csak döcögősen működött, idén azonban eléggé odatettem magam, s szerintem elég jól állok. 

2019. január
Beszerzések: 2
Olvasott: 2 

Oké, oké, januárban igen könnyen voltam, mivel könyvet nem vettem, csupán a Maxim kiadótól kaptam meg azokat a regényeket, amelyekkel ősszel-télen turnéztam. 
Fú, de emlékszem, hogy a Karolina és a krakkói babakészítőt akkor olvastam, mikor beteg voltam, ráadásul buszon, és abba kellett hagynom, mert potyogtak már a könnyeim. Dearies, az a regény valami különleges gyönyörűség, amit a mai napig nagyon-nagyon szeretek (bár újraolvasni egy pár évig biztos nem fogom). 

2019. február
Beszerzések: 6
Olvasott: 5

Oké, oké, azért azt tegyük hozzá, hogy az Édentől keletre már itt van mellettem, s fent volt a júliusi listámon. De majd augusztusban!
A Könyvmolyképző kiadótól kaptam a legnagyobb csomagot, és a legújabb John Steinbeck adagomat. Itt is akadt turnés könyv és egyéni recenzió is. 
Az Agave kiadótól az új Philip K. Dick regény érkezett, s imádtam, magamnak pedig N. K. Jemisin novelláskötetét vettem meg, ami... tetszett, voltak benne jó novellák, de valamiért ahogy telik az idő, úgyhogy csökken ez az érzés bennem. Pedig tényleg nem voltak rosszak a novellák (1-2 kivétellel). 

És igen, már itt megjegyezném, hogy a papírkötéses könyveim a többi képen is kicsit megviseltebb állapotban lesznek. Ezek az utazós könyveim, és nem minden esetben tudom megvédeni őket. Ettől még ugyanúgy szeretem őket. Ha nem jobban. :)

2019. március
Beszerzések: 3
Olvasott: 3

3x5*-os kiadás volt ez a március! A Libri kiadótól kaptam meg a Kommunista kiskirályokat. Képzeljétek el, még ezt is vittem magammal utazós könyvnek. Azokban a napokban nem nagyon vittem semmi mást, mert eléggé kitöltötte a táskámban lévő helyet. Viszont márciusban csak így volt lehetőségem olvasni.
A Hajnalt az Agave kiadótól kaptam, s tudjátok, hogy azóta is erről áradozom. (Bár most egy nagyon komoly kihívója akadt, mindjárt meglátjátok, melyik könyv!)
Az Andersen mesékről pedig meséltem nektek - besétáltam Esztivel a könyvesboltba, megláttam ezt az egy példányt, és hoztam magammal. De olyan gyönyörű a borítója, és magukat a meséket is szerettem már kiskoromban is, úgyhogy megérte!

Na, és akkor jött április, és kicsit megnőtt a birtokolt könyvek száma.

2019. április
Beszerzések: 11
Olvasott: 9 (khmkhmkhm)

Azért na! A virágokat az öltözőmbe kérném. Oké, oké, csak én vagyok el magamtól, amiért a nagy könyves rohamban ilyen jó eredménnyel vagyok.
A két olvasatlan az Egy fiú élete, ami előrendelés volt, s majd a The Books of Earthsea befejezése után szeretném elkezdeni; és az Olümposz, aminek most olvasom az első részét (és ez az a könyv, ami versenybe szállt a Hajnallal). 

Az itteni beszerzések közül a The Child Findert és az A Room Away from the Wolves-t a Betterworldbooksról rendeltem, a Deathcaster pedig előrendelés volt Bookdepositoryról. Annyira sajnálom, hogy itthon nem lett sikere Cinda Williams Chimanak, pedig szerintem az egyik legkiemelkedőbb YA fantasy alkotó, a világát pedig izgalmas felfedezni. 
A Csudamíves és a MaddAddam-trilógia 1-2. része blogturnés csomag volt - ezek azóta le is mentek. Az Olümposz és a két Marko Kloos könyvet pedig az Agave kiadó egyik 50%-os akciójában szereztem be, de végül ajándékba kaptam. 

2019. május (a megkésett Könyvfesztivál)
Beszerzések: 7
Olvasott: 5

Májusban a Szerelmes pillanatok érkezett a Könyvmolyképzőtől; a képregénnyel még februárban blogturnéztunk, és most végre itt van a kezemben. Nagyon cuki kis könyvecske! 

Az Agave kiadónál volt egy nagyobb előrendelésem (az alsó négy könyv). Szerencsére már Könyvfesztivál előtt előrendelhetők lettek a májusi megjelenések, így egyben le tudtam adni ezt a rendelést. Igaz, így tovább kellett várnom Scalzira és a kínai antológiára, de sokkal jobban jöttem ki.
Az Irha és bőr Lírás előrendelés volt, és ez az idei nagy szégyenem -  már hónapok óta halogatom az olvasását, holott alig vártam már, hogy megjelenjen. De majd megjön a kedv, s végigszánkázok ezen a laza 600 oldalon. Végül pedig megvettem a Neverseent, ami a fő motiváló erőm, hogy végre, végre, végre folytassam a Keeper of the Lost Cities sorozatot. 

2019. június
Beszerzések: 3
Olvasott: 3

Az úgy volt, hogy Könyvhétre nem jelent meg annyira sok könyv - vagy csak az én figyelmemet kerülték el. 
Egyetlen dologban voltam biztos júniusban: nekem kell a Sandman. Olvastam ugyan az 1-3.képregényt, de mivel ez a képregény a legeslegjobb, nem érdekelt. Az ára se, pedig az én spórolós lelkemnek fáj belegondolni ma is. És ha már a kiadó honlapjáról rendeltem rögtön aznap, hogy elérhető lett, választottam mellé még egy könyvet, hogy kijöjjön az ingyenes szállítás. Így esett a választásom Rexikére, azaz a Hadállatra. 
A Pirx pilóta kalandjait pedig a Helikon kiadótól kaptam, s úgy örülök ennek a megjelenésnek, mert ez lett a kedvenc Lem könyvem.

Összesítés

Január és június közt 32 könyvvel gazdagodott a magánkönyvtáram. Ezek közül 27 művet már olvastam, így csupán 5 vár olvasásra.
Azt hiszem, ez elég jó eredmény. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése