2015. szeptember 2., szerda

Top 10 (12) Őszi olvasnivaló, amit a puha takaró alá bújva olvashatok

Helló Dearies!

Itt van az ősz itt van újra, amikor is újra előkerülnek a kedvenc sálaim, és valós okom van bebújni a takaró alá, és onnan szemlélni kifelé. Bár egyelőre ez a laza harminc fok nem épp az a kategória. 



Az ősz nem épp a kedvenc évszakom, ugyanakkor két fontos okból igenis szeretem: gyönyörű ilyenkor a táj és ekkor ünneplem a szülinapom. :)
De mielőtt teljesen átadnám magam itt az őszi hangulatnak, még ideje megemlékezni a nyári olvasólistáról, tervekről. 

Míg tavasszal három hónap alatt 21 regényt olvastam el, ez a nyári hónapokkal 38-ra növekedett (12-13-13). 
Ez bőven teljesíti a nyári listám első pontját, a minél többet annál jobb! kategóriát, ugyanis ott havi 10 könyvvel számoltam. 

Második pont a könyvespolcom olvasottságának javítása, ahol nagy merészen 57%-ra akartam feltornázni ezt az arányt, bár elég bizonytalan voltam benne. Nos, akik olvassák a leltárt, láthatták, hogy bizony augusztus végével 60%-on áll ez a bizonyos mutató (54%-ról indultunk). 

A harmadik pontom a sorozatfolytatások és befejezések voltak. Ide már konkrét könyveket adtam meg, de először nézzük mit értem el általánosságban.
Sorozatfolytatás: 11 (ha minden aktív sorozatom minden része számít)
Sorozatzárás: 3
A listából pedig a következőket olvastam:

A. Sorozatzárók
3 befejezett + 1 folyamatban (Opposition)


 B. A sorozatfolytatások, amiből lemaradásom van
 
3/4 - itt egész jól teljesítettem, meg kell mondanom. Nem úgy mint a nemrég megjelent sorozatfolytatásokkal. Onnan semmit nem olvastam.


Az utolsó pont a friss megjelenések volt, ahonnan szintén több könyvet olvastam.

10-ből 5-t olvastam + 1 folyamatban


 


Összességében úgy érzem, elég fényesen teljesítettem, remélem az őszi top 10-zel is hasonló eredményeket érek el. Igen, végre eljutottunk a lényeghez!


 
 

 

6 sorozatfolytatás, 1 sorozatkezdő és 3 önálló regény. Úgy érzem, nagyon erős a mezőny, és igen, elég nagy az átfedés a legjobban várt őszi megjelenések és ez a lista közt. De nem tehetek róla, nagyon szeretném őket olvasni. :)
Amy Kathleen Ryan: Szikra könyvét pedig most rendeltem meg, remélem még a héten kihozzák! *-*

3 megjegyzés:

  1. Nem tudod mikor fog megjelenni Az árulás csókja? :/ Tolták szegényt, csak nem tudom melyik napra.
    Ebből a listából (az őszi) kilencet szeretnék én is olvasni, a Jennifer E. Smith könyv nem vonz annyira. A többit én is tervezem, csak nem a mostani időszakra. :)

    Éljenek az őszi tervek meg a listák! :))

    VálaszTörlés
  2. Először azt hittem, megjelenik augusztus 27-én, de most szeptember közepét említettek. Fokozzák itt a vágyat, hogy olvassam! :D Mintha nem olvasnám azonnal, amint lehet. :))
    Jennifer E. Smith-től mindent szívesen olvasok, és most valahogy szükségem is van a könyvére. Viszont tiszta jó, csomót olvasunk mindketten! Amúgy nagyon nehéz volt leszűkíteni, pl. két Agaves könyv (Steel Remains és a Queen of the Tearling is kimaradt, pedig. Pedig!)

    VálaszTörlés
  3. Remélem nem tolják jobban, én is szeretném már olvasni. :D Bár elég sok rosszat lehet róla hallani, meg is lepődtem hogy itthon kiadják.

    A Queen of the Tearling engem is nagyon vonz, már a külföldi vloggerek felcsigáztak vele, de olyan fura hogy az Agave adja ki, először én a Gabo kiadóra gondoltam. A Steel Remains annyira nem vonz, majd megvárok pár véleményt, hátha kedvet kapok hozzá.

    Áh nálam az őszi listából kimaradt az Acorenu (na jó, elfelejtettem felrakni), pedig tökéletes őszi könyv a köddel meg ilyenekkel. :D Hátha több horrorjelenet lesz benne, azok nagyon tetszettek az első részben.

    Vannak még ilyen vágyottak, amelyek nem kerültek be? :) Bár ez gondolom nálad is a kiadóktól függ, milyen címeket jelentenek be.

    VálaszTörlés