2016. augusztus 29., hétfő

Ismerj meg minket! blogturné

A Blogturné Klub fennállása harmadik évéhez érkezve ismételten különleges turnéval jelentkezünk.
Számos változáson estünk át a kezdetek óta, új tagokkal bővültünk, szélesítettünk repertoárunkat, úgyhogy úgy gondoltuk - meghallgatva kéréseiteket is -, elérkezett az ideje egy olyan turnénak, melyben nem a könyvek, hanem bloggereink, az ő élményeik és olvasmányaik kapnak főszerepet.
Tartsatok velünk, ha kíváncsiak vagytok, kik rejtőznek a blogok mögött, netán szeretnétek bekukkantani a kulisszák mögé, és megismerni pikáns-belsős élményeinket!
És ahogy azt már megszokhattátok, ezúttal sem hagyunk nyeremény nélkül Titeket, kedves olvasók!




Akkor kezdjük is a kérdezősdit!


Először is Deszy kérdése:
Melyik turnés könyv világában élnél le egy napot a legszívesebben?

Chris Colfer: Kívánságvarázslatot választom. Nagyon szeretem a mesék világát, és Mr. Colfer olyan világot teremtett, amit mindenképp szeretnék saját magam is felfedezni. 

Eddig az idei könyvek közül melyik a kedvenced? (nincs csalás, csak egyet mondhatsz! (Több nyelven olvasóknak 1-1))

Azt hiszem, hálát adhatok, hogy angolul is szoktam olvasni, így két könyvet is mondhatok! Az angol nyelvű regénynél kissé furcsa helyzet állt elő, ugyanis még mindig olvasom - de már most a kedvencem. Ez Beth Revis: A World Without You könyve.
Magyar nyelvű regénynél bajban vagyok, mert nagyon sok fantasztikus művet olvastam. Legyen akkooooor.... Naomi Novik: Rengeteg.

Mi a legjobb a turnézásban?

Őszintén szólva, nekem az egyik legjobb, hogy megjelenés előtt/megjelenés környékén olvashatok könyveket. Annak van egy külön varázsa, hiszen az ember részese lehet egy regény hypejának, sőt terjesztheti is azt.

Nem unjátok meg a határidőre való olvasást?

Nem, ugyanis olyan könyvekkel turnézom, amiknek alig várom a hazai megjelenését. Néha az a dilemmám alakul ki, hogy egyszerre szeretnék minden regényt olvasni. Na ott döntést hozni, hogy mit is olvassak végül, felér egy kínzással. 

Volt olyan könyv, amit csak azért olvastál el, mert a többiek rávettek, vagy kellettél a létszámhoz, és végül annyira imádtad, hogy ha tehetnéd, újraolvasnád?

Nem akadt ilyen regény.

Melyik turnés olvasmányodon sírtál/nevettél a legtöbbet?

Ritkán sírok regényeken (ha ide jutok, akkor tényleg olyan szörnyűség történt, hogy nehezen bírom feldolgozni), de  Elizabeth Wein: Fedőneve Verity könyvén zokogtam. Ezt bele is írtam a bejegyzésbe is, hogy egyszerűen képtelen voltam abbahagyni a sírást még azután sem, hogy a végére értem... Mindig, amikor csillapodott volna, eszembe jutott a mondat, és elölről kezdődött az egész.
Alapból azt mondom, hogy sokat nevetek regényeken, de nem tudok kiemelni egyet.

Jellemezd a társaidat egy-egy turnés könyv címével. (Nem kötelező mindenkit.)

A teljes BTK: Az elvarázsoltak

Kelly (Kelly & Lupi Olvas): Babaház úrnője, hiszen ő fogott össze minket anno.

Nancy (Book Heaven): A láthatatlan fény - ML-kém ritkábban turnézik, ugyanakkor egy igazi tünemény (mondanám, hogy angyal, de már túl jól ismerem. :) )

Fummie (Bibliotheca Fummie) - Szívből, színből, igazán - Fummienál garantálható, hogy megmondja a véleményét, legyen az bármilyen, amit nagyra értékelek nála.

Andi (Függővég) - Természetfeletti - Andi kiválóan ért a PS-hez, és mindenféle számítógépes dolgokhoz, ami szerintem valami szuperképesség lehet nála. Nem evilági az a tehetség, az már bizonyos.

Rami/Lilla/Sheila (Dreamworld) - Apa, randizhatok egy lovaggal? - Ramival nagyon jól ellehet fangirlködni a regények mellett a fikcionális pasikon is (khm, Nyikolaj az enyém, csak mondom). Emellett Kata mellett neki is valami hatalmas háreme van a legjobb könyves pasikból.

Kata (MFKata gondolatai) - Életek és édességek - Megláttam ezt a címet, és egyből Kata jutott eszembe, talán mert ő is nagyon szeret sütni-főzni.

Toffy (Insane Life) - Egy kis őrültség - Már sokan írták előttem, de Toffy igazi energiabomba (online és élőben is), és emellett nem semmi sztorijai is adódnak.


Mit tennél, ha …Daniel… (egészítsd ki a könyves(turnés) álompasid/csajod nevével) életre kelne, miközben a róla szóló regényt olvasod, és szerelmet vallva arra kérne, mentsd ki őt vagy válj a könyv részévé?

Határozottan a megmentését választanám, mert Kelley Armstrong: Darkness Rising sorozatának világa nem épp a legbiztonságosabb. De ó, Daniel.... az biztos, hogy amúgy elolvadnék (miután legalább öt ember igazolta, hogy valóban él, és nem csak beleőrültem a regénybe).

Kampányfőnökként melyik volt a számodra legkedvesebb turné?

Mindegyik turnémat szeretem, de kettőt emelnék ki. A legkedvesebb turném Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue - Kék liliom könyvéhez tartozott. Tudjátok, mennyire imádom a Hollófiúk sorozatot; nos, ez a turnén is meglátszott. Már napokkal kezdés előtt minden készen állt, és alig vártam, hogy mindenki elolvassa.
A másik turné inkább emlékezetes volt, mint kedves - ugyanis minden, ami elromolhat, elromlott itt. Ez Leigh Bardugo: Siege & Storm - Ostrom és vihar turnéja volt. Viszont itt a turnés csajokkal alaposan kitárgyaltuk ezt a könyvet, és az olyan pozitív élményként maradt meg bennem.

Mit csinálsz, ha nem blogolsz vagy olvasol éppen? - Milyen más hobbid, titkos képességed, szuper erőd van?

Elég sok mindennel foglalkozom, úgyhogy párat emelek csak ki (készülj fel, ez hosszú lesz azért). Először is, kutyázom. A jobb oldalon látható két idióta cukorfalat a szívem mézeskalácsának két szem mazsolája (igen, elkényeztetett állatok). De nagyon édesek, és hálásak. Éjszakánként általában az ablakom alatt alszanak, amitől mindig elolvadok. Persze néha kis mocskok, mint ma is, mikor megfürdettem őket, és első dolguk volt megtalálni a földet és belehemperegni...

Másik hobbim a kertészkedés, különösen a növények és gyümölcsök gondozása. Ezt idén szedtem magamra, de a kert azt hiszem, örül neki. A rózsáim gyönyörűek, és most is 40+ virág lesz az egyiken. Nem bírok betelni a szépségükkel.

Szoktam néha játszani is a gépen, elsősorban Hearthstonet (meg néha Heroes of the Stormot), ami szörnyen addiktív. Kerüld, amíg lehet! De, ha esetleg játszanál, kérek valami infót, ami alapján felvehetlek ismerősnek.

Ennyiben most kimerítem ezt a témát, mert sose érek a kérdezősdinek a végére!

Melyik volt az a könyv idén, amire nagyon vártál? (Lehet nem turnés is.)

Maggie Stiefvater: The Raven King. (Wow, a meglepetés ereje...)

Mi alapján döntöd el, milyen turnés könyvekre jelentkezel?

A várólistám alapján, ugyanis, ha az adott könyv rajta van, akkor már jelentkezem is a turnéra. Néha, ha felfedezős kedvemben vagyok, jelentkezem néhány regényre, amelyekről már jókat hallottam, és bizakodom, hogy a hype jogos legyen. De az esetek 99%-ban a Goodreadses várólistám az alapja a turnéimnak. Ezért is szoktam mindig annyira izgatott lenni a turnés könyveim miatt, hiszen némely regények már évek óta várólistán vannak.

Milyen megoldást használsz, ha egy turnés könyv kevésbé tetszik?

Az a legrosszabb, különösen, mert mindenhez úgy állok, hogy az bizony a következő kedvencem lesz. De ha beüt a krach, és van lehetőség rá, inkább kiszállok a turnéból. Ha nincs, és nem adnék rá valami katasztrofálisan rossz értékelést, akkor megírom a véleményemet, akárcsak a többi könyvnél. Az 5*-oknál is írok a gondokról, ha adódtak, úgyhogy egy 3*-os esetében is így teszek.

Turnék miatt szoktad a határaidat feszegetni? - Más műfajt olvasni, olyat olvasni amit lehet más esetben nem olvasnál el.

Előfordult, és ezzel kapcsolatban van egy pozitív és egy negatív példám is. Kezdem az utóbbival, hogy jó dolgokkal zárjam a kérdéseimet.
Nagyon kedvelem a Vad Fruttikat, így mikor láttam, hogy a frontember, Marcell, önéletrajza megjelenik, nagyon izgatott lettem. Nem szoktam biográfiákat olvasni, de itt muszáj volt! Aha... megbosszulta magát, ugyanis nem igazán lett szerelem belőle. Oké, nagyon nem lett szerelem belőle.

Az ellenpélda Anthony Ryan: A vér énekéhez kötődik. Nem szoktam high fantasyt olvasni, és fogalmam sincs, milyen indíttatásból csatlakoztam ehhez a turnéhoz. Az eredmény viszont felülmúlta a várakozásaimat, hiszen a műfaj rabjává váltam.

Nyereményjáték


Mostani játékunk során, a turné tematikájához igazodva, kíváncsiak vagyunk, mennyire ismertek minket. Minden blogon találtok egy kérdést, ami turnéinkhoz és magához a Blogturné Klubhoz kapcsolódik, nektek pedig nincs más dolgotok, mint megválaszolni az összeset. Ha ez megvan, esélyetek nyílik megnyerni a bloggereink által felajánlott, mesés nyeremények valamelyikét.
Aggodalomra viszont semmi ok, csak olyan kérdésekkel találkozhattok, melyekre a választ blogjainkon, közös blogunkon, vagy számos elérhetőségeink valamelyikén megtaláljátok. Ráadásul akkor is nyerhettek, ha a tizenkét megfejtésben vannak hibáitok.
Figyelem! Kizárólag Magyarország területén belül postázunk, illetve a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a kiértesítést követően, ellenkező esetben újat sorsolunk.

Melyik turnéhoz készült társasjáték, kinyomtatható bábukkal?


További állomások


08/01 Dreamworld
08/19 CBooks
08/29 Always Love a Wild Book

1 megjegyzés:

  1. Hearthstone. :D Pacsi! Azt én is. :)) Igaz, mostanában már nem igazán szoktam játszani, de csatlakozom: tényleg szuper játék, és rém addiktív tud lenni. :))
    + kutya, + Vad Fruttik ^^

    VálaszTörlés