2018. augusztus 10., péntek

Hétvégi Olvasónapló (156) Retro olvasási hét

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.





Egy hét kihagyást követően ismét visszatért a hétvégi olvasónapló is. A kihagyás oka szimplán az volt, hogy nem olvastam azon a héten semmi újat. Viszont most már haladtam az olvasmánylistámmal, úgyhogy újra itt vagyok! :) 

A héten megkaptam az Agaves előrendelésemet (Megkövült égbolt és Jones kezében a világ), illetve rendeltem egy újabb könyvet Bookdepositoryról (Cabin at the of the World). Imádtam Paul Tremblay Szellemek a fejben regényét, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok a legújabb művére! *-*

A héten olvastam


   

Két könyvet is elolvastam a héten! Rick Riordan: The Hidden Oracle-ről ráadásul már bejegyzést is írtam, így a véleményemről bővebben nem beszélnék. Viszont olyan rossz érzés volt, mert most fordult meg bennem először, hogy félbehagyok egy Riordan könyvet. Még a kötet felénél is annyira vontatott volt a cselekmény, hogy azt hittem, sose fogok a végére érni. 
Most egyébként úgy döntöttem a 3.részig adok esélyt neki, utána pedig meglátjuk, érdemes-e a maradék kettőt is elolvasni.

A második olvasmányom sokkal jobb élmény volt! Kedden hozta a futár a könyveket, én pedig abban a pillanatban elkezdtem ezt olvasni Philip K. Dick: Jones kezében a világot. A legutóbbi olvasmányom az írótól nem lett kedvenc, úgyhogy nagyon bizakodtam, hogy ezt szeretni fogom - s így is lett. Annyira komplex mondanivalóval rendelkező könyv ez, és annyi gondolatot ébresztett bennem ismét! Gyakorlatilag a valóság megkérdőjelezésén kívül minden benne volt, amiért rajongok az író műveiért. 

Aktuális olvasmányok


Mindjárt meglátjátok, miért retro hétnek neveztem el a posztot!

   

Marissa Meyer: Cress
Haladás: 119. oldal (+119 oldal)

Jones kezében a világ megérkezéséig ez volt a fő olvasmányom, és ahhoz képest, hogy mire számítottam, jó kis könyv ez! Mármint a Scarlet már annyira távoli emlék volt, nem hittem volna, hogy ismét be tud rántani a világ.
Az egyedüli gondom, hogy a szereplők annyira naivan gondolkodnak - mármint el sem tudom képzelni, hogy miként működhetne a tervük a szép szóval.

Erika Johansen: Tear végzete
Haladás: 29. oldal (+29 oldal)

Úgy megjött a hangulatom a Tear végzetéhez az elmúlt néhány napban, úgyhogy ezt ki is használtam. Nagyon tetszik eddig, bár eddig nem sok minden történt. Viszont olyan jó visszatérni ebbe a világba, s alig várom, hogy megkapjam a kérdéseimre a válaszokat!

Tervek


Mostanában ismét visszafogott mértékben olvasok, úgyhogy nem is tervezek be millió másik könyvet jövő hétre. Szeretném elolvasni a Tear végzetét, illetve jó lenne haladni a Cress-szel. Bár ismerem magam, és sanszos, hogy el akarok kezdeni valami újat is olvasni. Viszont öt könyvet olvasok így is, szóval nem kéne növelni ezt a számot. 

A havi TBR-ról mostanra csak két könyv maradt, amit nem kezdtem el, úgyhogy egész jól állok azzal is. Szeretném, ha szeptemberre ismét új könyvek kerülhetnének fel. Bár most már minden régóta halogatott regényemet elkezdtem, csak befejezni kell őket.

Kéne megint egy kihívás, amiben lecsökkentem az aktuális olvasmányaim számát! Valami kis extra motiváció, de jelenleg nem érzem magam valami motiváltnak magam, hogy bármit is csináljak. Talán jövő héten. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése