2018. augusztus 24., péntek

Hétvégi Olvasónapló (157) Új munkahely és pilledés

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.





Aww, Dearies! Mini nyaralás miatt kimaradt egy hét, de most már visszatértem, s velem együtt kicsi csacsogós rovatom is!
Szóval, a harci helyzet, hogy új munkahelyem van! Habár imádtam a diákjaimat a volt iskolában, szükséges volt váltanom. Tegnap volt az első munkanapom, ami hihetetlenül izgalmas és kimerítő volt. 
Egyelőre nem szeretnék bővebben mesélni, de év közben úgyis írok még a helyzetről. :) Amúgy nem váltottam szakmát, most is tanárként dolgozom. 

De beszéljünk arról, miket olvastam, mert a második héten három könyvet is befejeztem!

A héten olvastam


      

Kérem szépen, haladás volt itt felső fokon! Múlt hét pénteken fejeztem be Erika Johansen: Tear végzetét, amiről azóta írtam is a blogon - ha érdekel ide kattintva tudod megnézni.

Szombaton Marissa Meyer: Cress regényének értem a végére. Emlékszem, abban a hitben éltem évekig, hogy már nem érdekel igazán a sorozat, s tartottam is tőle, hogy nem fog már lázba hozni. De egek, mekkorát tévedtem! Már az első pillanattal beszippantott a könyv, és bár közel sem tökéletes, hihetetlenül élvezetes olvasmány! Cress pedig hatalmas kedvencem lett, úgy tudtam azonosulni vele.

Végül vasárnap Lőrinczy Judit: Elveszett Gondvána könyvének is a végére értem. Ez volt a legrégebben elkezdett olvasmányom, úgyhogy örülök, hogy befejeztem. Ugyanakkor, még mindig nem hagy teljes nyugodni ez a kötet. Nem imádtam, de olyan elégedett vagyok a befejezéssel! Mindenképp megéri egyébként végigolvasni, még ha az első fele nehezebben is csúszik. 

Aktuális olvasmányok


      

Margaret Atwood: Guvat és Gazella
Haladás: 129. oldal (+4 oldal)

Oké, nem vittem túlzásba a könyv olvasását. Igazából ezt a nyaralás utolsó napján kezdtem el, de nem volt meg a hangulat, így nem is erőltettem. De a kutyik! :(

Jeaniene Frost: Up from the Grave
Haladás: 182. oldal (+182 oldal)

A jelenlegi fő olvasmányom a Cat és Bones sorozat utolsó része. Ez a kötet kissé nehézkésen indult, de azóta úgy belendültek az események, hogy csak azért tudom lerakni, mert már nem bírok ébren lenni. (Mert természetesen éjszaka kell olvasni.)
Most mondjuk volt egy döntés, amit nem teljesen értek, illetve én Cat helyében agyonverném Bonest... azért ez kicsit sok volt. Kicsit. 

N. K. Jemisin: Az ötödik évszak
Haladás: 13. oldal (+13 oldal)

Úgy döntöttem, hogy újraolvasom Az ötödik évszakot a folytatások előtt, úgyhogy ez lett az utazós könyvem. Olyan jó újra átélni, hogy Jemisin milyen csodálatosan fogalmaz! Imádom, imádom, imádom, IMÁDOM. Nem véletlen vált anno az egyik kedvenc könyvemmé.
Pedig eddig még csak a világ ért véget... mi lesz még itt később?

Tervek


Elkezdtem minden augusztusra tervezett könyvemet, úgyhogy a tervem csupán az, hogy haladjak velük - illetve, hogy Frostot befejezzem. 
Meglátjuk, milyen lesz a következő hét! :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése