2016. február 5., péntek

Hétvégi Olvasónapló (56) Visszatáncolva a szakadék széléről

A mai bejegyzésnek lehetne az is a címe, hogy A megszállott utazó hadjárata a hitelek világában, ami a jelenleg olvasott könyveimre utalna.
Helyette azonban kissé személyesebb címet választottam, ugyanis pontosan így érzem magam jelenleg.
De beszélgessünk egy kicsit a könyveimről, Pécsről és a lehetőségekről.


Nem kell félni, nem fogok naplót írni tele az érzéseimről. A lényeg úgyis a következő - tegnap Pécsen voltam, és az ottani történések segítettek, hogy túljussak azon, amibe süllyedtem. Úgyhogy most minden reményteli. 

Mondjuk sokat dobott a hangulatomon, hogy a héten 2 könyvcsomaggal gazdagodtam - döbbenetes akcióba futottam ugyanis bele a Bookline oldalán (köszönet Raminak a tippért). 
Tudjátok, imádom a történelmet, az egyik szenvedélyem és álmom egyben. Mikor pedig megláttam, mennyibe kerül némelyik töri könyv... mondjuk úgy, hogy elszabadult a pokol. 


A Kádár hitelét mondjuk külön szereztem be, mikor Papámmal beugrottunk a Libribe, de ugyanannak az akciónak a részét képezte. Mindenesetre nagyon boldog vagyok, és alig várom, hogy mindegyiket elolvassam, és még többet tanuljak. :)

A másik csomag igazából csak egy antikváriumi vásár. Tegnap, miközben békésen sétáltam Pécsen, a Ferencesek útján, úgy gondoltam, hogy beugrok az antikváriumba, hátha ott van még Dan Brown: Da Vinci-kódja, amit még 01.20-án néztem ki magamnak. Nem igazán reménykedtem benne, de mikor beléptem a boltba, egyből megakadt rajta a szemem, és kb. odaszáguldoztam, felkaptam és megölelgettem. Mert nincs elég hely, ahol idiótának hisznek. :) 
Melléje azért még csak sikerült két szépséget találnom, így három csodaszép könyvvel hagytam el az antikváriumot negyed órával később.


De annyira, annyira, annyira boldog vagyok, hogy annyi keresés után ilyen potom áron enyém lett a Da Vinci-kód és a Május 35. (gyerekkorom egyik meghatározó meséje). A Tolvajok tele pedig igazán nagy szerencse, úgy érzem.

Képzelhetitek, hogy egyből leromlott az olvasási arányom, de majd javítok rajta, az biztos!

Olvasásügyileg tartom a szintet, ismételten két könyvet olvastam el az elmúlt héten. Ebből egyet még januárban, úgyhogy azt már láthattátok is a leltárban:



A The Year We Fell Apart-ról most készül a bejegyzés, ha minden jól megy, az lesz az eheti értékelés a blogon. A láthatatlan fényről viszont nem egyszerű írni - annyira felkavaró olvasmány volt. Azért persze próbálkozom vele. :)

Aktuális olvasmányok / Fő lista:




Igen, már megint felhalmoztam az olvasmányokat. Tudom, tudooom. Mondjuk vegyük ki Mong Attila könyvét, mert az nem a klasszikus, akkor olvassunk hirtelen 200 oldalt kategória. Azért nagyjából 10%-át elolvastam, mikor megvettem - nagyon kíváncsi voltam, mennyire lesz száraz, hiszen mégiscsak gazdaságtörténet, amit szeretek, de nem minden aspektusát. Viszont meglepően olvasmányos, szinte már regényesnek érződik. Nagyon sokat lendít rajta, hogy a könyvben bemutatott férfiak önéletrajzából, nyilatkozataiból is válogatott be, ugyanis sokkal közelebbivé hozza hozzám a témát. Ráadásul olyan sokkoló némelyik forrást elolvasni - pl. 1956. november 4-ről azt írta az egyikük, hogy megmenekültek a szovjeteknek hála. Annyira más perspektíva! 
A Possessionből 42 oldalt olvastam, egyelőre okés a könyv, bár még nem találtam alapot arra, hogy szeressem. Kíváncsi vagyok, mi lesz belőle később - sok potenciál van benne, az tény.
A legtöbbet azonban a Karmazsin hadjárattal haladtam, abból ugyanis eljutottam tegnap a 260. oldalra (mit mondjak, vonatoztam kicsit). Még mindig dúl a szerelem a könyv és köztem, úgyhogy nagy az örömöm. 

Pótlista:



Természetesen kizárt, hogy mindkettőt elkezdjem, de eme két könyv közül döntöm el, melyik lesz a befutó. Mivel Ryanitoval 16-án találkozom, így a The Young Elites esélyesebb, de a Trónbitorlókat is nagyon-nagyon szeretném. Ah... MINDEN KÖNYVET AKAROK OLVASNI MOST!



1 megjegyzés:

  1. Már csak két hét ;w; alig várom T.T :D és amúgy meg tök szerencsés vagy, én egy könyvet sem találtam a libris akcióban :(

    VálaszTörlés