2016. február 1., hétfő

Leltár (30) 2016. január

Ú, milyen furcsa érzés... olyan mint az első hó. 
Igen, az idei első leltárról beszélek ilyen költőien.
De úgy gondolom, az első hónap mindig különleges, hiszen az mutatja, miként is kezdted az új évet.
Úgyhogy lássunk is neki, nézzük, mit sikerült olvasás terén alkotnom 2016. januárjában.



Mindenek előtt szeretném ismét elmondani - tudjátok, hátha valaki nem olvasná a hétvégi olvasónaplót -, hogy számomra az év eseménye már meg is történt... ötössel államvizsgáztam, úgyhogy befejeztem egyetemi pályafutásomat. Még egy diplomaosztó van hátra, az most februárban lesz, aztán pedig új kihívások várnak rám.

Blog tekintetében szintén egész jól indult az év, hiszen 19 bejegyzést tettem közzé, köztük, egy kivételével, az összes januári olvasmányomról írt posztokat is. 
Úgy érzem, tartható ez a trend, hogy amint befejezek egy könyvet, 1-2 napon belül írok is róla. Persze BTK miatt lesz néhány, amit nem azonnal posztolok majd, de kész lesznek. :)

És ha már fogadalmakról van szó, nézzük, hogyan haladok a sajátjaimmal. Nem mondtam, de egy változtatást már eszközöltem rajta - a sorozatszámok csökkentését 50 helyett 60-ra módosítottam.

1. 85 db könyv elolvasása - 8/85
2. Sorozataim számát 50-re csökkenteni - 71/50
3. 18 sorozatfolytatás olvasása - 2/18
4. 30 db angol könyv elolvasása - 2/30
5. 50 db könyvről írok bejegyzést - 8/50
6. Saját könyvek olvasottságának arányát 70%-ra felviszem (jelenleg 59%) - 61%/70%
7. 5 könyv újraolvasása - 1/5
8. Goodreads-es to-read lista első 10 könyvének elolvasása - 1/10
9. TBR listám 350 alá csökkentése - 393/350
10. 172-nél kevesebb olvasatlan könyv a polcomon. - 170/172

Mindegyik fogadalmammal haladtam, aminek nagyon örülök - mondhatni, erős kezdés volt. Persze látom, hogy messze még az út vége, de ilyenkor úgy érzem, sikerülhet! :)

Olvasásügyileg viszonylag jól alakult a hónap - érződik rajta azért, hogy egy ideig nem tudtam olvasni. Ennek ellenére hét könyvet befejeztem!

1. Mindee Arnett: The Nightmare Dilemma – A Rémálom-dilemma 2016. január 1. → 2016. január 2.
2. Chris Colfer: A Kívánságvarázslat 2016. január 2. → 2016. január 5.
3. Robert Paul Weston: A híres hatodik Ghork 2016. január 5. → 2016. január 8.
4. Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem 2016. január 9. → 2016. január 10.
5. Jennifer A. Nielsen: Mark of the Thief 2016. január 4. → 2016. január 19.
6. Lauren DeStefano: Wither 2016. január 23. → 2016. január 26.
7. Jane Austen: Meggyőző érvek 2016. január 26. → 2016. január 28.
8. Anthony Doerr: A láthatatlan fény 2016. január 19. → 2016. január 31.

Emellett nekiálltam a tavalyról megmaradt néhány könyvemnek is, és most már csak 3 elmaradásom van hátra, és csak a friss olvasmányokkal foglalkozok:

1. Kiera Cass: The Elite - Az Elit
2. Stephanie Oakes: The Sacred Lies of Minnow Bly

Aktuális Olvasmányok



Alexandra Bracken: Passenger (2016. január 10. →) Az első 2016-os megjelenés, aminek nekiálltam. Sajnos vele sem haladtam túl sokat, de imádom az írónő stílusát. Olyan költői és elbűvölő. Nagyon kíváncsi leszek, mi történik a főszereplőkkel!

Brian McClellan: Karmazsin hadjárat (2016. január 13. →) Szegény könyvvel nem sokat haladtam, összesen három fejezetet olvastam el január nagy részében. Viszont most, hogy befejeztem A láthatatlan fényt, vele folytatom az aktuális olvasmányok kivégzését. Jelenleg nagyjából 10%-nál tartok, de ha egyszer belemerülök a kicsikébe...


Tervek

A januári 8 betervezett könyv közül mindennek nekiálltam, úgyhogy egész jól megterveztem a hónapomat. Február kissé hektikusabb lesz, ugyanis jóval több könyvet szeretnék olvasni, mint amire keretem lesz. De meglátjuk, meglátjuk... most nem 500 oldalasakat néztem ki legalább.

a. Nancy-s kihívás (aka 1 régi, 1 új)


A régi kihíváshoz nem sokat kellett gondolkodnom, ugyanis szeretnék haladni az "olvassuk a tbr 1-10. könyvét" kihívással is. Ráadásul annyira elégedettséggel tölt el, hogy a várólistád legrégebbi könyvét olvasom (ugyebár a Withert most a Possession váltotta).



 Az új megjelenéseknél kicsit bajban vagyunk. Van jó pár februári megjelenés, amit szeretnék olvasni, de jó lenne, ha nem halmoznám fel ismét a frisseket, úgyhogy a januári megjelenések közül fogok választani. Eredetileg mindhármat listára raktam, de én már örülök akkor is, ha az egyiket sikerül elolvasni. A legesélyesebb Kali Wallace: Shallow Graves-je.

b. Sorozatfolytatási hullám


Nem szabad rám új sorozatokat bízni! Fevert azért terveztem be, mert nem akarom, hogy évekig elhúzódjon a sorozat olvasása. Meg tetszett az első rész, és kíváncsi vagyok, mi történik Rhine-nel.
Az elfek tornya pedig azért került fel, mert megérdemlem. :)

c. Könyvtár és kölcsönkönyvek


Sajnos hajlamos vagyok elmaradni a könyvtári könyveimmel, vagy épp nem elolvasni a kölcsönkönyveket normális időben. Úgyhogy most a Trónok harca kivételével mindent felraktam a februári listára.

d. Újraolvasás


Már régóta érik nálam a Cinder újraolvasása, ugyanis első alkalommal beteg voltam, és jó lenne, ha nem azzal kötném össze szegény regényt. Illetve szeretném elolvasni a Lunar Chroniclest. Amúgy meglepő, de nagyon sok mindenre emlékszem belőle annak ellenére, milyen régen olvastam.

e. Csak akarom olvasni kategória


Nagyon régóta vágytam Michael J. Sullivan regényére, és most, hogy a Fumax kiadónak köszönhetően megszereztem (my preciousssss), minél előbb szeretném olvasni - a folytatással együtt.
A Never, Never pedig Nancy által választott regényke, úgyhogy haladok azzal a bizonyos listával is, amit tőle kaptam. :) Eredetileg mindhárom rész várólistára került, de majd elolvasom őket, ha ez tetszett.

Igen, kicsit túlterveztem magam, pláne, hogy még ott vannak az aktuális olvasmányaim is. De nem baj, szeretek tervezgetni. *-*

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése