2016. június 17., péntek

Hétvégi Olvasónapló (71) A mérgek évszaka

Ez a hét igazán kiválóan alakult könyves szempontból. 
Először is, sikerült ismét átrendeznem 80%-ban a könyvespolcomat, hogy elférjen minden könyvem rajta (higgyétek el, ez kisebb csoda).
Másfelől pedig sikerült megdupláznom a heti olvasmányadagomat! 



Annak ellenére, hogy négy könyvet befejeztem a héten, még egy mini (2 napos) olvasási válságba is belefutottam, amiből Neil Gaiman és az új szerelmem (Az ötödik évszak) rángatott ki. 

Emellett a héten ismét eljutottam a könyvtárba, ahova bár három könyvet visszavittem, négyet ki is hoztam. 


Nyáry Krisztián két könyvét már régóta kerestem, úgyhogy nagyon örültem, amiért bent találtam... vagyis találta meg nekem a könyvtáros. Emellett úgy döntöttem, megpróbálkozom Szabó Magdával, akitől eddig még semmit nem olvastam. 
John Green: Papírvárosok könyve pedig csak beugrott a kezembe - a vegyes értékelések miatt nem mertem megvenni, így ez igazán ideális megoldás volt. :)

Őket olvastam

  



Mit is mondhatnék - igencsak elégedett vagyok magammal, hiszen mégiscsak négy könyvet olvastam el - abból az utolsó kettőt 1-1 nap alatt.

Naomi Novik: Őfelsége sárkánya
Múlt héten már írtam, hogy ezt a regényt fogom leghamarabb befejezni. Összességében nagyszerű élmény volt, imádtam. Elég más lett mondjuk, mint a Rengeteg, de ez semmit nem vont le az értékéből. Ami pedig még fontosabb: akarok egy sárkányt. 

Shannon Messenger: Keeper of the Lost Cities
Rengeteget felejtettem, aminek köszönhetően ismét végigizgulhattam ezt a regényt. Nagyon szeretem Sophie történetét, és ezúttal folytatni is fogom a sorozatot. :)

Neil Gaiman & Michael Reaves: Köztesvilág
Kicsit félve kezdtem bele ebbe a könyvbe, hiszen igen vegyes értékeléseket kap szegényem. Aztán azt vettem észre, hogy teljesen beszippantott. Pozitívan csalódtam, és bár nem 5*, de megérte elolvasni. Erről a kicsikéről hamarosan érkezik bejegyzés is (a hétvége programja ez lesz).

Nyáry Krisztián: Így szerettek ők
Tegnap kölcsönöztem ki a könyvtárból, és mivel várnom kellett utána, leültem egy parkba, és neki is estem. Igazán érdekes kötet volt, amely új színben tüntette fel a magyar irodalom alakjait. Őszintén szólva, én már annak örültem, ahol egymással maradt egy páros. De komolyan, némely történet nagyon drámai volt - még egy brazil szappanoperában sem történnek ilyenek. 


Aktuális olvasmányok

Már majdnem olvastam az Őszi köztársaságot tovább, de aztán más lett belőle. Viszont fogadalmat tettem, hogy addig nem kezdek új könyvet, amíg 2 aktuális olvasmányom nem marad! (Amiből egy a drága szakirodalmam lesz úgyis.)

  

Gyarmati György – Pihurik Judit (szerk.): Háborús hétköznapok hadszíntéren, hátországban 1939–1945
Haladás: 66. oldal (+29 oldal)
Ezen a héten elolvastam Gyáni Gábor tanulmányát, ill. elkezdtem Széchenyi Ágnesét. Gyániét különösen kedveltem, ugyanis még tovább fokozta a korszak hétköznapjai iránt nemrég felkeltett érdeklődésemet. Tetszett, hogy különböző példákkal tette még szemléletesebbé és közérthetőbbé a témát.

Maria V. Snyder: Poison Study - Méregtan
Haladás: 92. oldal
Kissé hirtelen felindulásból kezdtem bele a Méregtanba, de már az első oldalaknál beleszerettem. Most egy picit laposabb a történet, de remélhetőleg hamarosan változni fog a helyzet.

N. K. Jemisin: Az ötödik évszak
Haladás: 93. oldal (+76 oldal)
Már említettem a bekezdésben, hogy ez a regény az új szerelmem. Sikerült megszoknom az e/2-es narrációt, így teljes egészében tudom értékelni a kicsikét. Ebben a pillanatban itt is menetelnek a szereplőt, de annyi minden történik a háttérben (+ út közben fedezzük fel a világ működését), hogy egyáltalán nem érzem unalmasnak. Sőt, amint végeztem a bejegyzéssel, megyek is vissza olvasni. Jaj, Dearies, annyira, de annyira imádom! :)

Tervek

Mint már említettem, az aktuális listám leredukálása igazán jó cél; emellett pedig három könyvet néztem ki magamnak erre a hétre:


  

Ebből a hármasból Donna Tart: A titkos történet az, amelynél picit bizonytalan vagyok a befejezésben. Mindenképp meg fogom próbálni, mert kíváncsi vagyok, de nem garantálom, hogy el is jutok a végére.







0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése