2016. június 10., péntek

Hétvégi Olvasónapló (70) Sárkányok és ékszerek

A tegnapi nap fantasztikus volt! 
Mondjuk, ismét annyi könyvvel gazdagodtam, hogy újfent át kell rendeznem a polcaimat, mert egyszerűen nem férek el rajtuk.






Niki barátném diplomaosztómra egy belépőjegyet adott a Terror házába, így tegnap ismét felmentem Budapestre, hogy egy csajos napot tartsunk - tudjátok, Nemzeti múzeum, Terror háza, Könyvhét triumvirátussal.

Szerencse, hogy a Könyvhetet hagytuk a végére, mert volt mit cipelnem! :) (Neil Gaiman könyvek és a Szellemek a fejben itthon vártak)


Imádtam a tegnapi napot - igen, még úgy is, hogy lejártam a lábam, és most túlságosan is érzem őket. Remélem, még tartunk hasonló napokat. :)

De térjünk rá az olvasásokra és a tervekre!

Őket olvastam

  


Bejegyzések:

Kiera Cass: The Heir - Koronahercegnő
Ez valóban csalódás volt az előző kötetekhez képest, ráadásul annyira céltalannak éreztem az egészet. De tervezek róla írni bővebben, ott kifejtem, mire gondolok céltalan alatt. 


Aktuális olvasmányok

  


 

 Igen, ismét öt könyvet olvasok egyszerre. Igen, ezen mindenképp változtatnom kell!

Gyarmati György – Pihurik Judit (szerk.): Háborús hétköznapok hadszíntéren, hátországban 1939–1945
Haladás: 37. oldal
- Mindennap egy tanulmány alapon tervezek haladni vele. Már a legelső tanulmány felkeltette az érdeklődésemet a hétköznapok története iránt, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra.

N. K. Jemisin: Az ötödik évszak
Haladás: 17. oldal
Eddig csak az előszót olvastam el, de egy picit furcsa az írásmód. Érzem, hogy kell majd egy kis idő, míg megszokom. Mindenesetre nagyon érdekel, mi a szösszenet folyik itt

Shannon Messenger: Keeper of the Lost Cities
Haladás: 42, oldal
Egy kis újraolvasás - de őszintén szólva, olyan, mintha először olvasnám (rengeteget felejtettem). Imádom még mindig.

Naomi Novik: Őfelsége sárkánya
Haladás: 250. oldal
Tegnap magammal vittem a könyvet a pesti utazásra, és még kedvem is volt olvasni. Nagyon belehabarodtam ebbe a regénybe, és miután befejeztem a bejegyzést, ismét nekiállok olvasni a kicsikét. Szeretnék én is egy Temerairet magamnak. :)

Tervek

A legfőbb tervem lecsökkenteni az aktuális olvasmányaim számát, mert tarthatatlan állapot, hogy 5 könyvet olvasok egyszerre. 
Ennek ellenére két új regényt is szeretnék elkezdeni:

 


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése