2017. március 17., péntek

Hétvégi Olvasónapló (95) One less book to read

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.




Azt hittem, hogy ez a hét soha nem ér véget. Annyi impulzus ért, annyi mindent kellett csinálni, hogy azt sem tudom, miként sikerült bármi mással foglalkoznom, ami nem munka. Mármint egyértelműen az alvás kárára történt a dolog, viszont ha ezek a kikapcsolódások nem lettek volna...

Zenei fronton Sixx:A.M-t szedtem ismételten elő, ezúttal a The Last Time (My Heart Will Never Hit the Ground) dalát hallgattam rongyosra, ami lehetne a hét theme song-ja is ezzel az erővel. Imádom a bandát, úgy örülök neki, hogy felfedeztem őket tavalyelőtt(?). Minden alkalomra/érzésre van daluk - boldog vagy? Hallgasd meg a Stars-t! Úgy érzed, magányos vagy? Ott a Skin. És persze sorolhatnám még. A dalszövegek őszinték, az ének a szívemig hatol - imádom őket, kész.

A héten megtört az ellenállásom is, és rendeltem két könyvet. Tudnotok kell, hogy ebben a hónapban nagyon jó voltam, és egyetlen könyvvel sem gazdagítottam a könyvtáramat (helyette kettővel csökkentettem). Viszont végre rászántam magam, és megrendeltem Richelle Mead: Bloodlines sorozatának utolsó két részét. Bele vagyok szerelmesedve a sorozatba, így nem lett volna értelme tovább halogatnom. Az ötödik részt úgyis májusban már olvasni fogom, úgyhogy nem sokáig állnak majd olvasatlanul a polcomon.

Sajnos a héten a könyvmolyok egyik legrosszabb történésébe is belefutottam, ugyanis félbe kellett hagynom egy regényt.
Hétfőn tört bele V. E. Schwab: A Darker Shade of Magic könyvébe a bicskám, ha jól rémlik olyan 140. oldal környékén. Egész hétvégén azt próbáltam olvasni, és még a munkába menet-jövet is igyekeztem haladni vele, de azt vettem észre, hogy engem egyáltalán nem köt le. Persze, haladtam, viszont semmilyen érzelmet/hatást nem váltott ki belőlem.
Aztán itthon mégegyszer nekiálltam, de annyira felhúzott egy esemény, hogy láncreakciót indított el nálam, becsaptam a könyvet és hivatalosan is félbehagytam.
Oké, a falhoz akartam vágni, de ilyen főbenjáró bűnt azért nem követek el. Meg amúgy sem nyújt az megelégedést. Legalábbis nem kárpótolt volna a kiesett napokért, amit ezzel a kötettel töltöttem.
Aztán lehet, egy nap a távoli jövőben újra megpróbálkozom vele, de... valószínűbb, hogy nem. (Igen, mindenki más imádja, és örülök neki. Csak mi nem voltunk kompatibilisek.)

A héten olvastam


Cinda Williams Chima: The Exiled Queen könyvét még péntek éjszaka fejeztem be. Miután megírtam a hétvégi olvasónapló bejegyzést, és végeztem mindennel, leültem olvasni, és egyszer csak azon kaptam magam, hogy elfogytak az oldalak. Mivel már írtam róla külön posztot, most nem áradozok már róla, de határozottan rabja lettem ennek a sorozatnak. (Lejjebb folytatom. ;))

Aktuális olvasmányok

      

Simon Sebag Montefiore: The Romanovs
Haladás: 65. oldal

Eljutottam a könyv 10%-ig, illetve a második Romanov cár, Alexei Romanov haláláig. Még mindig akad egy-két szemöldökfelvonós megjegyzés - mint Nyikon pátriárkára a  "son of a bitch" jelző használata, de alapvetően egy könnyen emészthető kötetről van szó, ami inkább a személyre figyel, ezáltal közelebb hozva őket.

Richelle Mead: The Indigo Spell
Haladás: 252. oldal

Miután félbehagytam V. E. Schwab könyvét, egy biztonságos regényre volt szükségem, amit több mint valószínű, hogy szeretni fogok. Így került a képbe a sorozatmaratonom ehavi kötete, The Indigo Spell. Természetesen már az első oldallal beszippantott - még mindig imádom a könnyed hangnemet, a karaktereket és persze a Sydney/Adrian pillanatokat, amikből erre a részre is jut bőven.
Úgyhogy olvadozom rendesen!
Ráadásul most már elég "komoly" történetet is kapott, ráadásul két szálon futnak az események, ami határozott előrelépés. Bár bevallom, rettegek, mert a Vámpírakadémia sorozatnál is a harmadik rész volt, amikor meghatározó események történtek. De itt nem muszáj. Tényleg. Én kiválóan elvagyok a békés, néha izgalmas pillanatokkal is. :)

Cinda Williams Chima: The Gray Wolf Throne
Haladás: 29. oldal

Képtelen voltam ellenállni, hogy folytassam a sorozatot! Egyelőre csak az első fejezetet olvastam el, de ismét szerelembe estem. Úgy érzem, a Seven Realms részről-részre egyre jobbá válik. Eddig határozottan ez volt a legjobb kezdőfejezet, ami elég komoly cselekménysorozatot ígér. (Nem mintha, a The Exiled Queen befejezése nem ugyanezt tette volna, de itt még tovább bonyolódtak a dolgok.)
Tudom, nem kéne agyba-főbe dicsérnem az írónőt és a sorozatot, de még mindig úgy gondolom, hogy ez egy igazán minőségi YA fantasy, amely megéri a beleáldozott időt, energiát és érzelmeket.

Amúgy láttátok? Kedden megjelent itthon az írónő első regénye, a Lángvető, ami ugyanabban a világban játszódik, mint a Seven Realms sorozat! Határtalan az örömöm, hogy magyar nyelven is lehet már ismerkedni az írónővel (még úgyis, hogy egy picit vérzik a szívem, amiért ez a sorozat nem jelent meg.).

Tervek

Csak ismételni tudom magam - szeretném folytatni az aktuális olvasmányaim számának csökkentését. Ezért ezen a héten nem is valószínű, hogy bármi újat elkezdenék.


Ha minden igaz, a hétvégén lesz időm többet olvasni, így be fogom fejezni a The Indigo Spellt (mégiscsak kb. 150 oldal maradt, ami azért nem olyan nagy kihívás). Ezután ismét előveszem Robin Hobb: Az orgyilkos tanítványát, amit igencsak elhanyagoltam az utóbbi időben. Viszont most már ismét elmerülhetek ebben a világban.
Úgyis már annyira kíváncsi vagyok, hogy mi fog történni a főszereplőmmel!

Emellett a The Gray Wolf Throne-nal is szeretnék haladni, bár nem hiszem, hogy eljutnék a végéig. Talán a 100. oldalig - az még esélyes is lehet, ha lesz időm.
A The Romanovsból pedig ismét egy fejezetet tervezek elolvasni.

Ennyi lett volna az eheti olvasónapló. Remélem, nektek is hasonlóan olvasásban gazdag hetetek volt (persze félbehagyások nélkül)! 

1 megjegyzés:

  1. Sajnalom, hogy nem fekszik a darker :( az eleje egyebkent docogos, lassuvoltnekemis, de engem valamiert Schwab azonnal beszippant, es szerintem kepes lennek tole 300 oldalon keresztul akar csak tajleirast is elolvasni xD

    VálaszTörlés