2017. július 5., szerda

Várólistán (18) 2017. június

A Várólistán rovat megemlékezés azokról a regényekről, amelyek az adott hónapban tovább növelték az amúgy is terjedelmes várólistámat. A rovatban megjelenő könyvek száma egy és végtelen közt található.






Szóval.... 15 könyv került júniusban a TBR listámra. Végül is csak kétszer annyi, mint egy átlagos hónapban. Ennek viszont két oka van: egyrészt átnéztem novemberig a friss megjelenéseket, másrészt pedig ebben a hónapban kezdtem el két 6 részes sorozatot, így azok önmagukban már 10 kötetet tesznek ki (ezek John Scalzi: Vének háborúja sorozat és Max Gladstone: Craft-ciklusa).

De nézzük a többi várólistás darabot!

Listára kerülés: 2017. június 2.
Megjelenés: 2012 / 2017. június 27.
Sorozat: nem

Június végén jelent meg angolul az Amatka, amelynek igen érdekes alapkoncepciója van. Egy olyan disztópikus világban játszódik ugyanis a történet, ahol a valóságot a nyelv formálja. Például, ha egy tárgynak, épületnek, stb. nem ismételgetik a nevét, az megszűnik létezni. 
Emellett egy nyomozós szál is belekerült, de őszintén szólva, engem leginkább a világ miatt érdekel ez a regény. 

Listára kerülés: 2017. június 5.
Megjelenés: 2017. október 10.
Sorozat: nem

Sokáig bizonytalan voltam abban, hogy valóban akarom-e olvasni ezt a regényt, de minél többet tudok meg róla, annál inkább érdekel.
Meg kell mutatnom az ízelítőt, az döntötte el végül, hogy nekem ez kell:
"Valami, amire mindenki vágyik: egy csoda.
Valami, amitől mindenki fél: mibe is kerül valóra váltani azt."
Ugyan jelenleg nagyon hype módban vagyok a Ronan-sorozat miatt (múltkor tett ki egy miniidézetet, és még mindig nem dolgoztam fel), de talán ez a regény enyhíti ideiglenesen a tüneteket.

Listára kerülés: 2017. június 5.
Megjelenés: 2017. október 10.
Sorozat: Lotus Kingdoms 1. része

Az írónőtől tetszett az idehaza is megjelent, és nagyon-nagyon csúnyán félrekategorizált Range of Ghosts - Szellemek hegyei (amit amúgy nem ártana lassan folytatni... vagy inkább először újraolvasni), úgyhogy kíváncsi vagyok arra, hogy a legújabb sorozata milyen lesz (a borító egyébként nagyon ütős).
Amit tudok a történetről, hogy egy hosszas utazás, melynek célja egy halott varázsló üzenetének átadása. 

Listára kerülés: 2017. június 5.
Megjelenés: 2017. október 17.
Sorozat: Seven Kennings 1. része

Én vagyok az egyetlen, akinek nem nyerte el a tetszését az író Vasdruidák krónikái, viszont úgy voltam vele, hogy mindenképp szeretnék adni az írónak még egy esélyt. 
A történetről egyelőre annyit tudni, hogy a királyságot óriások támadják meg, az emberiség egyetlen esélye pedig, ha felfedezi azt a fajta mágiát, amellyel különböző szörnyeket lehet szólítani, hogy az óriások ellen küzdjenek. 

Listára kerülés: 2017. június 23.
Megjelenés: 2003
Sorozat: A tövis és a csont országa sorozat 1. része

A magyar kiadás és a sok-sok pozitív értékelésnek köszönhetően került a várólistámra. Sőt, ki is kölcsönöztem, és imádtam az elejét, de rájöttem, hogy egyrészt túl sok high fantasy sorozatom van, másrészt pedig, hogy inkább angolul olvasnám mégis a sorozatot. 
Úgyhogy most picit pihen, aztán remélhetőleg hamarosan nekiállhatok, és megismerhetem én is ezt a világot. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése