2014. december 23., kedd

In My Mailbox 2014/2-es kiadás, avagy még mindig túl sok könyvem van vol.1

Mikor összeszámoltam, az év második felében hány könyvet is szereztem...
Nos igen, ezek az érzelmek jók lennének pitével (vagy gumicukorral).






2014. június

Összesen: 11
Magyar nyelvű: 6
Angol nyelvű: 5
Olvasott könyvek: 3/11

2014. június 2-án szereztem meg Meg Rosoff: Sorsbújócska könyvét, ami 40% kedvezménnyel volt kapható az Alexandrában. Mivel sok-sok éve nagyon tetszett az írónő másik könyve, így különösképp kíváncsi voltam erre is.

Június 10-én érkezett meg a Betterworldbooks-ról megjelent Suzanne Young: The Program könyve, ami egy két részes sorozat első része.

Mivel nem mentem idén sem a Könyvhétre, úgy gondoltam, megérdemlem, hogy legalább egy kis részben mégis részese legyek. Úgyhogy két könyvet is rendeltem (Június 12.) Mivel láttam, hogy a Gabo kiadja Max Hastings I. világháború első évét bemutató könyvét, komoly dilemmám alakult ki. A szerző melyik könyvét akarom inkább? Végül a korábban kiadott Fegyverben a világot választottam, ami a II. világháború eseményeit mutatja be a hátország, a hétköznapi emberek szemszögéből. A másik választott könyvem Daryl Gregory: Stony Mayhall második élete lett. Ezt szinte azonnal elkezdtem, amint hazahoztam, és imádtam (mondjuk az utolsó fejezet kissé lehúzta, de addig csodálatos volt).

A következő rendelésem Jeaniene Frost: One Grave at a Time könyve lett, így teljes lett a Night Huntress sorozatom. (Június 16.) Legnagyobb bánatom, hogy mivel könyvtári könyv volt, rá lett ragasztva, én pedig, miközben leszedtem ezeket a ragacsokat, kissé megsértettem a könyv gerincét (a megtört gerinc nem az én saram - de az úgysem izgat használt könyvek esetén).

Rögtön másnap (június 17.) megérkezett egy Awesomebooks-os rendelésem két gyönyörű könyvvel: Rick Riordan: Mark of Athena és Elizabeth Wein: Code Name Verity. Jövőre szeretném folytatni és befejezni a Heroes of Olympus sorozatot, úgyhogy akkor biztosan sorra kerül ez a szépség is. A Code Name Verity pedig régi vágyam volt, ugyanis II. világháborús történelmi YA regény. 

Június 20-án újabb Betterworldbooksos rendelésem érkezett meg (már a harmadik ebben a hónapban). Végre sikerült akciósan rábukkannom Shannon Messenger: Keeper of the Lost Cities könyvére. Már régebben olvastam, és imádtam, úgyhogy szükségem volt rá, hogy a könyvespolcomra is felkerüljön. Keménykötésben (10$ alatti összegek nálam az akciósak egyébként, ha keménykötésről van szó). 

Június 26-án bővült a John Green könyvgyűjteményem (az az egy, ami addig megvolt). Megszereztem ugyanis az újra kiadott Katherine a köbön és Alaska nyomában könyveket. Már a könyvheti rendeléskor szerettem volna megvenni ezt a két könyvet, de az Alexandra honlapjára csak később kerültek fel, így csúszott a megrendelésük is. Mindenesetre most már mindhárom szépség megvan - csak olvasnom kéne ezt a kettőt. Bár, belekezdtem a Katherine a köbön-be nyaralás alatt, de rájöttem, hogy ehhez más hangulat kell.

Az utolsó könyv június 30-án érkezett meg: Maxim kiadó küldte Jennifer E. Smith: Létezik térkép a szerelemhez? könyvet, amivel korábban turnéztam. Szerelmem.

2014. július

Összesen: 9
Magyar nyelvű: 6
Angol nyelvű: 3
Olvasott: 3/9

Ebben a hónapban nyaralni voltam, úgyhogy minden könyvet utólag vettem át. Ugyanakkor három könyvet nyaralás alatt szereztem be.

Nevada Barr: Ördögkatlan - Coop-ban volt leakciózva 700Ft-ra.
Daniel Keyes: Az ötödik Sallyt szintén a fonyódi piacon szereztem be, mikor először mentünk.
Varga Katalin: Én, te, ő - fonyódi piacon szereztem be, mikor másodszor voltunk. Általános iskolai kedvencem, milliószor kölcsönöztem könyvtárból, úgyhogy örülök, hogy megszerezhettem.

Idehaza két csomag várt - vagyis a másodikat szegény futár sokadjára próbálta kihozni, csak eddig nem voltunk egyszer sem otthon (turnés könyveim voltak). 
Leigh Bardugo: Árnyék és csont, Courtney Summers: Éles helyzet és Katja Millay: Nyugalom tengere könyveket végül hazaérkezésünk délutánján ki is hozta a futár.

A másik csomagért a postára kellett lemennünk - még nyaralás előtt rendeltem meg az Awesomebooksról, ahol mindhárom könyv 3 euroért várta, hogy rátaláljak: Brandon Sanderson: Final Empire és The Well of Ascension, ill. Neal Shusterman: Everlost. A Mistborn trilógiáról csupa jókat hallottam, és mivel idén rákaptam a high fantasyre, egyre kíváncsibb lettem erre a sorozatra. Neal Shustermantól pedig szinte minden könyve várólistámon van - tényleg illett elkezdenem a beszerzésüket.

 2014. augusztus

Összesen: 2
Angol nyelvű: 2
Olvasott: 0/2

Hogyan fogjuk vissza magunkat egy hónapra?
Így.
Jennifer L. Armentrout: Opposition könyvét még januárban rendeltem elő, úgyhogy megjelenés után küldték is postán.


Lauren deStefano: Perfect Ruin könyve csere útján került hozzám. Barátosnémmal Ryannel cseréltem el Tabitha Suzuma Forbidden könyvét felajánlva.
Ezen kívül nem is akartam semmit venni, mert úgy éreztem, nagyon sokat költöttem könyvekre már a nyáron, és fel kell készülni a következő félévre.
Annyira bírnám, ha az ilyen elhatározásaimat be is tudnám tartani... álmodozhatok. :)


 2014. szeptember

Összesen: 4
Magyar nyelvű: 2
Angol nyelvű: 2
Olvasott: 0/4

Még szeptemberben is sikerült tartanom a könyvvásárlási tilalmamat - alig volt kilengésem, úgyhogy!

Szeptember 1-jén úgy indítottam az egyetemi félévet, hogy átvettem két megrendelt könyvemet az Alexandrában: Dan Wells: Ruins - Romok és Scott Lynch: Locke Lamora hazugságai. Ez utóbbit 1000Ft-ért dobálták éppenséggel, úgyhogy hogy is hagyhattam volna hátra? Sehogy. :) Dan Wells könyveit pedig automatikusan veszem - egyszer sem okozott csalódást nekem, úgyhogy mi sem természetesebb.

Szeptember 18-án pedig két angol könyvet vehettem át, mindkettő szépséges második rész.

Rick Yancey: The Infinite Sea könyvét nyereményjátékon nyertem még júliusban (vagy augusztusban?), de mivel ezt a könyvet kértem, csak megjelenéskor kaphattam meg. Viszont még mindig el vagyok akadva azon, mennyivel rövidebb a The 5th Wave-nél.

Laini Taylor: Days of Blood & Starlight. Mikor megbizonyosodtam, hogy a magyar folytatás bár érkezik, de puhakötésben, újra akcióba lendültem, hátha megtalálom Betterworldbookson akciósan keménykötésben. Mint látjátok, hatalmas szerencsém volt, úgyhogy most már ez a gyönyörűség is a könyvespolcom éke lett.



2014. október

Összesen: 11
Magyar nyelvű: 6
Angol nyelvű: 4
Német nyelvű: 1

Mondhatnánk, hogy itt borult minden, de-de-de! Októberben van a szülinapom, úgyhogy máris nem annyira vészes a helyzet, ugye?

Október 3. Erik Axl Sund: Bomlás. Juj, ne tudjátok meg, annyira vágytam új könyvre, hogy mikor a Libri kiadó küldte a turnés könyvet, gyakorlatilag percekig öleltem. Pedig nem épp barátságos az a borító. De mégis csodás érzés volt az új könyv.

Október 10. Benyák Zoltán: Csavargók dala. Már ilyen régen kaptam ezt a könyvet? Azt hittem, később érkezett - ó, egek. Szóval ezt a gyönyörűséget a szerzőtől kaptam, és ismét olyan szép dedikálást kaptam bele. 

Október 16. Fabian Lenk: Die Zeitdetektive im Mittelalter. Ezt a szülinapi ajándékot a legszebb hangú szobatársam/barátnémtól kaptam. Nemrég ismételten belekezdtem a némettanulásba, ez a könyv pedig motiválóként működik majd. Ráadásul történelmis valamennyire. Ráadásul annyira nem számítottam erre, teljesen meghatódtam, mikor átnyújtotta nekem az ünnepi bűnözős kajálás közben. :)

Október 17. A szülinapomon Anycustól kaptam meg az ajándékomat (most nem volt meglepetés, én kértem őket, mert egy újabb automatikusan vásárlom a könyveit szerző): James Dashner: The Eye of Minds és The Rule of Thoughts könyveit. Korábban hangoskönyvben elkezdtem az első részt, de nekem kell a tényleges könyv. Főleg, ha ennyire kiváló, mint ez!

Október 18. Amy Tintera: Reboot. A postás szombat délelőtt állított be Gigusz ajándékával, és finoman szólva - egyáltalán nem számítottam erre. Már ezer éve meg akartam venni a könyvet, de mindig csak tologattam. 

Október 30. Shannon Messenger: Exile. Ismét Betterworldbookson nézelődtem, és végre, végre, végre megtaláltam leértékelve a Keeper of the Lost Cities folytatását keménykötésben!

Október 31. Tavaly karácsonyra Alexandrában beváltható kuponokat kaptam (ezért vannak az idei könyvvásárlásaim mind onnan), és elérkezett a lejárati idejük - én pedig kiválasztottam a könyveket, amikre költeni akartam az utolsó kuponokat: Brandon Sanderson: Acélszív (ez olyan pici!), Oscar Wilde: Dorian Gray képmása (gyönyörű élőben... egyszerűen gyönyörű!), Adrian Barnes: Álmatlanok (ő szimplán nagyon rövid az árához képest... ugyanakkor érdekesnek tűnik, úgyhogy kíváncsi vagyok), és Henrik Eberle (szerk.): Levelek Hitlerhez (igen, egy újabb II. világháború központú non-fictiont sikerült beszereznem).


Folytatás következik...

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése