2014. december 19., péntek

Hétvégi Olvasónapló (23) A Földi kínok világában dalolok

Jól sejtitek, már megint mazochista regényt olvasok.

Úgy érzem, hogy az elmúlt egy hétben annyi minden történt, pedig biztos vagyok benne, hogy semmi. Nem csináltam gyakorlatilag semmit ezen a héten - mármint az olvasós világomat tekintve. 
Azon kívül viszont tényleg zajlott az élet, és bizony kiváló híreket kaptam a héten. :)



A legjobb mindenképp tegnapról származik, ugyanis reményt kaptam arra, amiben már egyáltalán nem is hittem. Nem is tudom kifejezni, milyen izgatott voltam, mikor meghallottam.

Blog tekintetében a hétvégén posztoltam az utolsó két btk-s értékelésemet idénre, illetve hétköznap alkottam két olvasási listát is. Viszont szombatra tervezek egy értékelést ismételten  - csak most ott tartok, hogy a sárkányokat macskákhoz hasonlítottam, és magam is megdöbbentem, mennyire találó állítás volt (az értékelt könyvvel kapcsolatban). De szombatra igyekszem elkészülni vele. Pláne, hogy szombaton kezdődik a Cram-A-Thon is, vagyis ismét felszaporodik az értékelésre váró könyveim száma. 

Múlt héthez viszonyítva le vagyok nyűgözve azért - a két pótlistára rakott könyv közül az egyiket elolvastam, a másikat pedig most olvasom. 

A Fő Lista:


Gondolom várható volt, hogy a három könyvem közül Alyson Noel: Örökké tartson! regénye az, ami miatt annyira szenvedek. Akárhányszor ránézek a címre, csak ezt tudom gondolni: Könyörgöm, ne!
Nagyon lassan haladok vele, főleg, mert SEMMI.... ismétlem SEMMI nem történik. A konstans logikátlanságokról ne is beszéljünk, mert legyilkolom ezt a könyvet.

My True Love Gave to Me annyira, de annyira csodálatos novellagyűjtemény. Mondjuk a tegnapi Holly Black novella annyira nem lett a szívem csücske, de ezen és még 1-2 másikon kívül a novellák megdobogtatták, darabokra törték és összefoltozták a szívemet.

Igen, végre elkezdtem Benyák Zoltán: Csavargók dala könyvét. Meg kell mondanom azt is, hogy nagyon örülök, amiért idáig vártam vele - igazán pazarlás lett volna akkor olvasni, mikor sokkal elfoglaltabb voltam. Most viszont teljes mértékben át tudom érezni a könyv egyes pillanatait. Jelenleg a 100. oldal környékén járok, és igen - ismét egy remekművet olvashatok a szerzőtől.


Pótlista:

 

És sajnos nem tudom, mi legyen az 5. regény, amivel indulok a Cram-a-Thon-on. Valószínűleg EBBŐL a listából választom ki - de magamból kiindulva simán előfordulhat, hogy valahonnan máshonnan keresek egy rövidke könyvet.
Nektek lenne valami ötletetek egy rövid, gyorsan olvasható regényre? :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése