2014. december 30., kedd

In My Mailbox 2014/2-es kiadás, avagy még mindig túl sok könyvem van vol.2

Még mindig szükség lesz azokra a pitékre (vagy gumicukrokra - ugyanis november és decemberben rengeteg könyvet kaptam!

És ez enyhe kifejezés...





Mielőtt elkezdeném az új könyveimben való gyönyörködést, el kell mondanom, hogy ez a bejegyzés különleges - ugyanis ez a 300. posztocska a blogon! Igen, ide is eljutottunk! :)

 2014. november

Összesen: 10 db
Magyar nyelvű: 8 db
Angol nyelvű: 2 db
Olvasott: 5/10

November 6. Két könyvet szereztem ezen a napon, mégpedig ugyanattól az írónőtől: Rainbow Rowell: Eleanor és Park, ill. Fangirl
Az előbbi könyvet a Scolartól kaptam, az utóbbi pedig ML Nancy karácsonyi ajándéka volt. Tökéletes választás volt - mármint fangirl, aki slash ficet ír... áh, nekem készült. :)

November 17. Ruta Sepetys: Kalitkába zárt álmok. Caladrillel cseréltem ezt a könyvet, majd egy közös Tudásközpontozást is megejtettünk. Ruta Sepetys szeretete viszont határozottan Nancy hibája... ccc. 

November 19. Jay Kristoff: Stormdancer - Vihartáncos. Egy újabb csere eredményeként szereztem meg ezt a könyvecskét. Ezért a könyvért a hypeja a hibás... kíváncsi vagyok, mennyire állja meg a helyét.

November 20. Sarah Dessen: Along for the Ride - Álom két keréken és Kelly Creagh: Enshadowed - Árnyék mélyén. BTK-s csomag, és annyira gyönyörűségesek!

November 28. Annyira bírom, mikor egyben vehetem át a hét során összegyűlt postát - főleg, ha ezek könyveket rejtenek. 
Rick Riordan: The House of Hades Awesomebooks-os rendelés volt, és egy kis gubanc miatt ingyen postázással szereztem meg 4 euroért (igen, keménykötés).
Guus Kuijer: Minden dolgok könyve BTK-ra érkezett.
Cat Winters: Fekete madarak árnyékában és Rachel Urquhart: A látnok könyvét pedig a Scolar kiadó küldte. Az utóbbit minél előbb el szeretném olvasni, legkésőbb februárban.

Már ez a könyvmennyiség is rengeteg, ám következzen december...

2014. december

Összesen: 26
Magyar nyelvű: 19
Angol nyelvű: 7
Olvasott: 9/26 (Bár a Mennyei tűz városát angolul olvastam csak)


December 5-én kezdődött az egész. Véget ért a szorgalmi időszakom, itthon pedig 3 db csomag várt. 
Az elsőben Brandon Sanderson: The Hero of Ages könyve volt, a Mistborn trilogy utolsó része. Ezt a könyvet az Awesomebooksról szereztem, és végül is, ingyen kaptam.

A második csomagban Robert Paul Weston: Szörnyen titkos részlege rejtőzött, ami foszforeszkálós borítóval van megáldva! Annyira jó, ki is állítottam egy időre, mert imádom az ilyen dolgokat. 

A harmadik csomag valójában egy egész doboz volt, és Ryantől érkezett... 3 DB KÖNYV VOLT BENNE és még édességek is! Egy óriási meglepetés-csomag, amivel már hetek óta kínzott. :)
Az első könyv az általa írt és dedikált Hollow Creek Akadémia első kötete, amit a közeljövőben olvasni is fogok. A másik regény Kelley Armstrong: Sea of Shadows-a, amit már ezermilliárd éve el akarok olvasni. Az az érdekes, hogy Bookdepositoryn annyira nem tetszett a borítója, de élőben lenyűgöző! A harmadik regény pedig Amy Tintera: Rebel, a Reboot folytatása. Ez volt az egyik legnagyszerűbb karácsonyi ajándék!

December 6. A Papám felhozta a Maximos könyveimet - igen, ezért képes voltam felkelni már reggel. Amint
meghallottam a hangját, már rohantam is, hogy kinyithassam a gyönyörűségeimet:
Alexandra Bracken: Sötét elmék, David Levithan: Nap nap után, Rachel Joyce: Ellopott pillanat és Robin LaFevers: Sötét diadal. Ó, Dearies, annyira, de annyira minőségi kiadás lett mindegyik kötet; nem tudok betelni velük még mindig. 

December 8. James Frey: Endgame - Toborzás. Ez a könyv annyira csillogós, ékszernek is simán lehetne használni. Ráadásul a borítóján a háttérben lévő betűk dombornyomásosak, és olyan, mintha egy bankkártya lenne. Januárban olvasni is fogom ezt a szépséget, kíváncsi vagyok, milyen lesz. 

December 12. Két külön forrásból szereztem meg egy sorozat két kötetét is: Veronica Roth: A lázadó és Négyes. Az előbbi kötetet Cincus küldte küldte nekem szülinap/karácsony összevont ajándékba. Az utóbbit pedig a nagyszüleimtől kaptam Mikulásra. Ez az első alkalom, hogy ilyen előfordul, úgyhogy nagyon boldog vagyok.

December 16. Újabb csomagocskát kaptam a postástól, amely Nadine barátosnémtól érkezett. Kaptam levelet, illetve két könyvet: Susan Ee: World After és Meg Cabot: Egy igazi amerikai lány. Egyáltalán nem számítottam semmilyen ajándékra, ezért nagyon meglepődtem, és készülök a revansra. 

December 19-én több minden is történt. Először is csöngetett a postás, én pedig gyanútlanul kimentem. A postásnéni egy kisebb dobozszerűséget adott át, amiben, mint kiderült a Főnix kiadó teljes őszi megjelenése benne volt. Enyhén lepődtem csak meg, tényleg. 
Ezek után még találkoztam Ryannel, akivel betaláltunk a Libribe is. Bár végül csak a megrendelt könyvemet vettük át, Cassandra Clare: Mennyei tűz városát. Nem tudom, én elégedett vagyok a kiadással... főleg azzal, hogy elbírom a könyvet. 

December 23. Megérkezett Giguszom karácsonyi ajándéka, Benjamin Alíre Sáenz: Aristotle and Dante Discovers the Secrets of the Universe. Igen, Gigusz ismer - komoly realista könyv GLBT-vel.

December 24. Anycus két könyvet vett nekem karácsonyra, mind a kettő keménykötéses gyönyörűség. És még témájukban is van közös pont: Robin Wasserman: The Waking Dark és Kirsten Miller: How to Lead a Life of Crime. Mindkét könyv középpontjában a bűnözés egy formája áll. Alig várom, hogy olvashassam, Anycus kiválóan választott idén is. 

Ennyi lett volna idénre az In My Mailbox rovat. 
Összesen 130 könyvet kaptam/vettem idén, aminek következtében ismételten nincs helyem. Jövőre visszafogom magam, az biztos.
Mondom ezt úgy, hogy úton van felém Sarah J. Maas: Crown of Midnight és Tahereh Mafi: Shatter Me könyve, ráadásul tegnap rendeltem elő Marissa Meyer: Fairest könyvét. 


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése