2015. április 11., szombat

Susan Ee: World After - Túlélők világa

"Üdv a szörnyszülöttek cirkuszában!"

Sorozat: Penryn & the End of Days #2 / Angelfall #2

Paige eltűnik. Az emberek halálra rémülnek. Anya szíve majd megszakad.

Penryn fel-alá autózik San Franciscóban, a húgát keresve. De miért olyan üresek az utcák? Hová tűntek az emberek? Kutatás közben belebotlik az angyalok titkos tervébe, kezdi megérteni, hogy mi mozgatja őket, és teljes szörnyűségükben felsejlenek előtte rettenetes szándékaik.

Rafi eközben a szárnyait igyekszik visszaszerezni. Azok nélkül nem térhet vissza az angyalok közé, nem foglalhatja el az őt megillető helyét az élükön. Ha aközött kell választania, hogy visszaszerzi a szárnyait vagy megmenti Penryn életét, vajon hogy fog dönteni?




A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Susan Ee: World After - Túlélők világa című regénye, az Angelfall sorozat várva várt második része. Ennek örömére a Blogturné Klub nyolc bloggere bemutatja Penryn és Raffe legújabb, izgalmakkal és fordulatokkal teli kalandját.

2015. április 6-tól egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Susan Ee Angelfall könyvét tavalyelőtt év végén olvastam, és ahogy illik is, végzetesen szerelmes lettem belé. Éppen ezért alig vártam, hogy olvashassam a folytatást, és csak reménykedni tudtam, hogy hasonlóan kiváló, extázist okozó olvasmány lesz, mint az első rész. És Dearies, az lett… de még mennyire! Gondolkodom, hogy miként is lehetne értelmes értékelést írni ehhez a könyvhöz, de egyszerűen kivitelezhetetlen feladatnak tűnik.

Kezdjük a háttérvilággal. Ebben a részben is egyre többet megtudtunk az angyalok természetéről, illetve megismertük, hogy milyen céllal is vannak köztünk. Még mindig imádom, hogy az írónő egy ennyire kifordított világot teremtett, ahol az angyalok, akik mindig jóként vannak megjelenítve, a „rosszak”. És még ha ők lennének a legnagyobb gond! Kaptunk ugyanis ebbe a részbe egy másik természetfeletti lénytípust, és bármilyen morbidnak is tűnik, ez vált az egyik kedvenc elememmé. Már csak azért is, mert látszik, mennyire részletesen kidolgozta az írónő ezt az aspektust.

Az Angelfallhoz hasonlóan, Penryn küldetéstudata továbbra is a családjához köthető. Ó, Dearies, az írónő erre a szálra tartogatta a regény érzelmi tárának 90%-át. Engem nagyon megviselt Penryn és Paige kapcsolatának formálódása. Viszont az írónő üzenete, amit az ő kapcsolatukon keresztül adott át, gyönyörűre sikeredett.

A történetet is imádtam – határozottan pozitívan csalódtam végül. Azt elismerem, hogy az eleje nehezen akart beindulni, s kellett 10%, hogy igazán felpörögjenek az események. Valamint valahol ekkor kaptunk választ az első rész egyik kérdésére, és, nos… abban bizony ez kisebb logikai hiba belecsúszott, ami értelmetlenné tette a magyarázatott. Ott kissé csalódott voltam, de szerencsére hamar elfeledtette velem minden bajom ez a könyv. Nagyon gonosz vagyok, de élveztem, ahogy minden rosszabb lett, és retteghettem, hogy ki éli túl egyáltalán ezt a részt. Hogy egyáltalán megéri-e túlélni. Hasonlóan James Dashner Tűzpróbájához, az ilyen állapotok nagyon intenzív hatással vannak rám. Igazából ezek azok a regény, ahol jól kivitelezték a poszt-apokaliptikus világot… mármint milyen szörnyű lehet ott élni, ha már olvasóként bennem is felmerül, hogy egyáltalán megéri nekik túlélni mindezt a borzalmat? Úgyhogy le a kalappal az írónő előtt, hogy nem szirupozta el a történetet. 

Azt már nem is említem, hogy habár néhány kérdésre választ kaptunk, legalább ugyanennyi új kérdés merült fel bennem a World After olvasása során. Az az egyetlen szerencse, hogy legalább most nincs olyan óriási függővége, mint az Angelfallnak, és talán – ismétlem, talán – kibírom a harmadik rész megjelenéséig.

A karakterek tekintetében Penryn még mindig nagy kedvencem; ráadásul ebben a részben megismerhettem az esendőbb oldalát is, amely még szimpatikusabbá tette őt számomra. És volt több rész is, amikor megszakadt érte a szívem. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne lenne képes ugyanúgy, nyugodt szívvel elintézni bárkit, aki az útjába áll. Úgy gondolom, a két rész során Penryn sokat fejlődött karakterként, és bár kezdetben is nagyon kedveltem őt, mostanra végképp az egyik kedvenc szereplőmmé vált.
Ismeritek, mikor van egy szereplő, akitől kiráz a hideg? Azt gondolhatnánk, hogy ez ebben a sorozatban valami ritka természetfeletti lény, de egyáltalán nem. Penryn és Paige anyja még a legklisésebb horrorfilmeket is félelmetessé tenné. Egyszerűen szavakat nem találok rá. De ne tudjátok meg, mennyire imádom az összes jelenetet, amiben szerepel. Igen, valószínűleg valami gond van velem, de ez a nő még különlegesebbé tesz ezt a sorozatot. Komolyan mondom, nagyon kíváncsi lennék néha, mi jár Anya fejében.
És Raffe-t még véletlenül sem hagyhatom ki. Ez az angyal lenyűgöz az „emberiségével”. Ebben a részben még jobban megszerettem, és legszívesebben fognám, és órákon keresztül ölelgetném. Ő is változott az előző rész óta, és nagyon tetszik ez a változás is. Tény és való, az írónő kiválóan ért a karakterformáláshoz.

A romantikába pedig ne is menjünk bele. Még mindig ott tartok, mint az első részben is. Többre van szükségem! Miért tagadod ezt meg tőlünk, drága Susan?! Nem érdekel semmi szabály, sem világvége, sem semmi! Kérek még többet – legalább egy kicsivel! Ugyanakkor örülök, hogy nem a romantikán van a hangsúly, mert a jelenlegi helyzetben tényleg sokadrangúnak tekinthető. De a fangirl énem azért sír egy kicsit.

Mindent összevetve imádtam ezt a könyvet – csodálatosan megírt, mesterien kidolgozott világ, lebilincselő történet valamint profin megalkotott és megformált karakterek. Minden megvolt ebben a regényben, amit csak kívántam, úgyhogy abszolút elégedett vagyok. Az apróbb hibák pedig annyira nem érdekelnek, amikor az olvasása minden percét élveztem.


Könyv adatai
Eredeti cím: World After (2013)
Kiadó: Könyvmolyképző (2015)
Oldalszám: 

Fanart

(katt a nagyobb méretért)





Nyereményjáték


A történetben fontos szerep jut Raffe kardjának, ezért mostani játékunk során híres filmes, könyves és videojátékos kardokkal találkozhattok.
Nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni az egyes állomásokon látható képek alapján az adott fegyver magyar nevét (amennyiben nincs, úgy természetesen az eredetit - ezt minden mezőnél jelezzük), és beírni azt a rafflecopter megfelelő sorába. A sorsoláson az vesz részt, aki mind a nyolc karddal megpróbálkozott!
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.







További állomások


04/06 Angelika blogja
04/07 MFKata gondolata
04/08 Deszy könyvajánlója
04/09 Dreamworld
04/10 Kelly & Lupi olvas
04/11 Always Love a Wild Book
04/12 Insane Life
04/13 Függővég

2 megjegyzés: