2015. április 29., szerda

Top 10 (9) Sorozat, amit félbehagytam

Mikor rólam és a sorozatokról van szó, általánosan elfogadott szabály, hogy nem hagyom őket félbe. 
Ugyanakkor néha előfordul, hogy egyszerűen képtelen vagyok rávenni magam, hogy folytassak egy sorozatot.
Ez általában két esetben történik: 1.) végtelenített sorozat 2.) közöny.





10. Anna Godbersen: Luxe Girl

Ez a történet egy gyönyörű borítóval kezdődött... és rengeteg unalommal folytatódott. Az első részen még gyorsan átrágtam magam, de a második rész már kész szenvedés. Még két rész van a sorozatból, de abszolút nem találom magamban az erőt, hogy belekezdjek.






9. Katie Alender: Bad Girls Don't Die - A rossz lányok nem halnak meg

Én viszont majdnem meghaltam...
Ez a könyv lehetne jó - vannak igazán félelmetes jelenetek benne - ó de még mennyi. Sőt a horror aspektussal megfelelőn bánik az írónő.
De minek bele csöpögős romantika? Azt magyarázza meg nekem valaki!
Viszont nem az első rész minősége miatt nem folytatom. Sokkal inkább a második rész fülszövege tántorított el végleg a sorozattól.
Nem szeretnék róla beszélni, túlságosan borzalmas ahhoz, hogy erről írjak.


8. Pittacus Lore: Lorieni Krónikák

Az első részre öt csillagot adtam, mert nagyon jó volt, lekötötte a figyelmemet. Minden megvolt, amit csak akartam a kötettől.
Aztán azt vettem észre, hogy csak nem akarom már folytatni, csak nem. Végül nekiálltam a második kötetnek, ám egyáltalán nem kötött le. Rájöttem, hogy egyáltalán nem érdekel, mi lesz a karakterekkel.
Úgyhogy maradtam ennek az egy résznek a szereteténél.



7. Bree DeSpain: The Dark Divine - Fekete bárány

Lehet meg fogtok lepődni, de anno nekem ez a könyv egészen bejött. Mondjuk az utolsó oldal röhejes volt, és emiatt minden megszerzett komolyságát elvesztette ez a regény. Ennek ellenére 4*-ot kapott, és késznek mutatkoztam folytatni is a sorozatot. Ez volt 2011 nyarán.
Aztán Gigusz olvasta a második részt, és... nos, ehhez a könyvhöz köthető a mi barátságunk kezdete kb. Maradjunk annyiban, hogy tartottunk attól, hogy figyelmeztetést kapunk azért a kommenthadért, amit mi ott levágtunk. Aztán a többi már történelem. :)
A könyvet végül tavaly év végén próbáltam meg elolvasni, de ahogy sejtettem is, egyáltalán nem tetszett - nem találtam meg azt az elemet, ami az első részben még lekötötte a figyelmemet. Meg azért három év alatt az ízlésem is elég nagyot változott.

6. Hugh Howey: A Siló

Az első novellát anno imádtam. Nagyon jó lett, igazán ütős vége van, úgyhogy bárkinek ajánlom olvasásra. Külön pozitívum, hogy lezárt.
Ennél a sorozatnál érdekeltek a folytatások, sokáig terveztem, hogy folytatni fogom. Aztán elkezdtem a második részt, és nem ismertem rá a sorozatra. Egyáltalán nem fogott meg, és mivel nem akartam elrontani a sorozat pozitív élményét, inkább félbehagytam. Úgyhogy számomra a Siló Holston történetét takarja.



5. Kiersten White: Paranormalcy

Ezt a könyvet két okból olvastam el. Egyrészt, mert sok pozitívumot hallottam róla, másrészt pedig vágytam valami könnyedebb olvasmányra
Eleinte a könyv teljesítette a vágyam, nagyon élveztem... aztán egyre rosszabb és rosszabb lett, én pedig a humoros részeket egyre erőltetettebbnek éreztem.
Úgyhogy végül három csillaggal elköszöntem tőle, és az írónő többi regényétől is.




4. Jus Accardo: Denazen

Ennek a sorozatnak hatalmas hype-ja van. És még annál is nagyobb volt az ismerőseim körében, mikor megismerkedtem vele.
Eleinte elvoltam ezzel a könyvvel, de hamar rájöttem, hogy bizony vannak problémáim vele... csak nem akartam előállni ezekkel akkor - igen, elég idióta időszakom volt, de szerencsére alaposan kinőttem belőle.
Végül adtam esélyt a folytatásnak, de már az elején láttam, hogy ez esélytelen.




3. Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn

Ígérem, ez az utolsó KMK-s könyv ezen a listán.
Az első rész nem volt rossz, négy csillagot kapott tőlem.
De rájöttem, hogy egyáltalán nem érdekel a folytatás. A közöny pedig nagy úr tud lenni.





2. J.R. Ward: Fekete tőr testvériség

Nem tudom, mi hajtott előre ennél a sorozatnál. Elolvastam belőle 6, azaz HAT részt, és egyetlen olyan sem volt közte, amire öt csillagot adtam volna. Ennek ellenére még elég sokáig vacilláltam, hogy folytassam-e, de a hatodik rész egyszerűen kikészített. Ennél lejjebb nem tudom, mehet-e a sorozat (eddig úgy hallottam, nem).
Mindenesetre nekem nincs szükségem arra, hogy olyan 500+ oldalas végtelenített sorozatot olvassak, ami semmi élvezetet nem nyújt.



1. Nalini Singh: Angyali vadász

Ezzel a sorozattal jelenleg naprakész vagyok, de az utolsó rész okozta csalódottságom megadta a lökést, hogy félbehagyjam ezt a sorozatot.
Itt nem is azzal van gond, hogy borzalmas, hanem szintén ez a végtelenítettség.
Illetve úgy érzem, hogy oké, bepróbáltam a pnr-t, de nem igazán vagyunk kompatibilisek. Még van 1-2 sorozatom ebben a kategóriában (egyik Jeaniene Frost, akinek viszont élvezem a könyveit... érdekes), de lassan leáldozik a pnr-es korszakom.


5 megjegyzés:

  1. Pippán én is gondolkozom, hogy abbahagyom, pedig nekem is tetszett. Egyrészt beszerzési okokból, az első könyvet nyertem, megvenni nem akarom, könyvtárban nincs. Másrészt mióta megtudtam, hogy szerelmi háromszög lesz benne testvérek között hát valahogy nullára redukálódott az érdeklődésem (az a halálom.)

    VálaszTörlés
  2. Hűha, ötöt magam is félbehagytam erről a listáról :D
    A negyedik első része nálam 3 pontos lett, már akkor olyan közömbös voltam iránta, nem is akaródzott folytatni :/

    A Fekete bárány első része nálam is 4 pontos lett, olyan kis csacsi könyvecske volt :D Nemrég csere útján megszereztem a második részt, de beleolvastam, és nem emlékeztem semmire :D Szóval, újra kell olvasnom az első részt, de félek, hogy már nem fog tetszeni.

    Szegény Pippa... A 70. oldal körül félbehagytam :/

    A Ward könyv első részét nem tudtam komolyan venni (azt hiszem, lagzi lajcsihoz hasonlítottam :D), és nem érdekelnek a folytatások se, pedig mindenki mondja, milyen jók.

    Naliniból meg a 4. könyvénél lett elegem :D

    VálaszTörlés
  3. Én a többsége iránt olyan közönyt érzek ezek közül, hogy még az első részt se tervezem elolvasni. XD A Touch-csal én jól elvoltam elsőre, de nem égek a vágytól hogy olvassam a folytatást. A Silóból én most olvasta ez elsőt, szóval még nagy a szerelem, de meglátom majd, hogy tetszik a második része.

    VálaszTörlés
  4. Rileey: Én ezt nem is tudtam, hogy egy ilyen szál is bekerült... akkor pláne örülök most.

    Üstökös: Úgy tűnik, vannak ilyen standard-könyvek, amit többen abbahagynak. Mármint azt figyeltem meg, hogy ezek közül jó néhány van, amit molyon is többen félbehagynak. Persze vannak köztük hype könyvek is - itt jön be a községi befolyás. Szerencsére már megtanultam, hogy maradjak azoknál a könyveknél, amik engem érdekelnek bármilyen alapon.

    WildWorld: De egyébként ez milyen rossz tud lenni - mármint, hogy egyáltalán nem tudja egy sorozat fenntartani az érdeklődésed. Egy nagyobb függővég ellenére sem. Ilyenkor nem tudom amúgy, hogy velem vagy velük van a baj.

    VálaszTörlés
  5. A Dark Divine anno ugy lefarasztott agyilag, hogy meg se fordult a fejemben, hogy folytassam. Az FTT-vel szinten rovidre zartam a kapcsolatom, miutan harom resz utan megerositettem, hogy abszolut nem fekszik, ugy ahogy van. Nalini-t viszont toretlenul olvasom, o az egyik guilty pleasure-om. :D

    VálaszTörlés